QUI SOM

El meu nom és Joan Llompart i des d’aquest blog compartesc els meus aprenentatges digitals

Vaig néixer a Ciutadella de Menorca l’any 1974. Des de petit m’ha agradat aprendre. Vaig aprendre a jugar, a dibuixar, a llegir, a escriure, a estudiar, a treballar… En la vida també he après el valor de l’amistat, a compartir, a conviure i a estimar. Estimar com a fill, com a germà, com a parella i més recentment com a pare.

Que tu també has après aquestes coses? Llavors ja tenim açò en comú. Tots aprenem, unes coses més ràpidament i altres de forma més lenta. I no n’acabam mai, d’aprendre.

Jo sempre aprendria coses. I quan deix d’aprendre en un camp és que he de començar-ne altres, perquè quedar-se estancat no és una opció per a mi. O potser reprendre alguns aprenentatges que van quedar abandonats temps enrere. Per exemple un dels temes que des de ben petit ja m’entusiasmava era el camp de la informàtica i la tecnologia.

Record les primeres classes d’informàtica al col·legi, la fascinació que em provocava aquella alta tecnologia que eren els ordinadors (uns caixons grossos amb uns teclats enormes i tot connectat a un televisor, on podies controlar el que passava a la pantalla!). Vaig aprendre les primeres ordres en aquell llenguatge que es deia Basic, els “if / then”, els “locate”, els “print”, els valors alfanumèrics… I a fer els primers programets senzills amb aquelles seqüències que anaven encapçalades per desenes: 10, 20, 30… Fins que escrivies “run” i es posava en marxa el que havies programat, que podia ser un simple canvi de color de pantalla, que aparegués un escrit o una llista numèrica. Impressionant. També me’n record del meu primer ordinador (i el meu pare també se’n recorda, de l’alegria que em va donar!), un Amstrad CPC6128 amb disquetera, connectat a un radiocassette per carregar jocs i amb monitor monocrom verd. No m’hi vaig passar hores ni res a la meva habitació aprenent, jugant i fent els deures amb aquella màquina!

Quan vaig partir de Menorca per anar a estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, aquella afició va anar quedant enrere amb el temps i la distància. Mentrestant començava a aparèixer una cosa que es deia internet, els correus electrònics i les pàgines web. Els primers correus electrònics que vaig enviar a la meva vida va ser mitjançant una eina que es deia Telnet i va ser durant la meva etapa d’erasmus a la Universitat de Bolonya (Itàlia) als meus companys i professors de Barcelona. Era el principi del final de les cartes escrites en paper i de les postals durant les vacances d’estiu, i les notícies parlaven d’un “boom” o bombolla de les “.com”.

Quan vaig tornar a Menorca ja havíem canviat de segle, i els meus estudis em van servir per començar a treballar a l’Ajuntament del meu poble.

En aquells temps va aparèixer una nova eina a internet que es va començar a posar de moda: els blogs. Jo vaig fer les meves pròpies incursions amb el blogger, amb algun blog privat producte d’un viatge en grup a Mèxic o donant assistència tècnica a un blog de la meva germana des de la seva Ciutat de l’Infinit a l’Índia. Llavors els blogs es disputaven entre dues plataformes: el Blogger de Google, i WordPress. Sembla que parli de la prehistòria, però com aquell qui diu, d’açò fa quatre dies!

No va ser fins a finals de 2015 que em vaig posar a preparar un regal per a la meva parella i la seva mare: una pàgina web per a la seva botiga oberta feia un any. Hauria pogut contractar algú que la fes i evitar-me maldecaps i haver de preparar-ho tot d’amagat, però volia fer-la jo mateix. Després de diferents proves, em va quedar clar que WordPress era l’eina que havia d’emprar. Havia evolucionat des del mon dels blogs fins a convertir-se en la plataforma líder en gestió de continguts que és avui i amb una projecció de futur immensa.

Ja no només es utilitzada per fer blogs sinó també per construir webs corporatives, amb possibilitats d’anar incorporant botiga online, llocs de subscripció per a membres, intranet, etc… I a més, WordPress és gratis! Les meves ganes d’aprofitar el temps aprenent m’han portat fins a obrir el meu propi lloc web personal per, a més de continuar aprofundint els coneixements, compartir el que aprenc amb tothom qui vulgui.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.