Les 5 passes per crear un web amb WordPress

Guia ràpida sobre com crear un web amb WordPress en 5 passos. Decideix si vols aprendre a fer-te el teu lloc a internet tu mateix o si vols contractar un professional WordPress.

Si tens ganes o la necessitat de tenir un web, és possible que tenguis dubtes.

Segurament et planteges: és millor aprendre a fer-la jo mateix amb WordPress o encarregar la feina a algú que ja conegui com funciona?

Per respondre aquesta pregunta tens aquesta guia ràpida de 5 passes sobre com crear un web amb WordPress. Aquí podràs trobar les passes que necessàriament has de seguir per tenir un lloc web amb WordPress i decidir si et llances a fer-la o si prefereixes que te la facin.

En aquesta guia no trobaràs explicacions sobre disseny web, ni consells màgics per aconseguir els objectius que vols cobrir amb el teu web. Només una relació dels aspectes tècnics bàsics sobre WordPress que hauràs d’afrontar per aconseguir el teu lloc propi a internet.

Que creus que ho pots fer tu mateix? Endavant! Que no et veus fent alguna d’aquestes passes? Demana ajuda!

Així de senzill.

Com fer un web amb WordPress en 5 passes


1.- Comprar domini i contractar allotjament.

És sens dubte el primer que necessites. Per tenir un web amb WordPress com Déu mana t’hauràs d’espavilar per registrar el domini que vols pel teu lloc web i contractar el servei de hosting on allotjar els arxius, bases de dades i en definitiva, tot el programari de la teva pàgina o blog.

La meva recomanació és Webempresa, el servei de hosting on tenc allotjat aquest web. També hi pots comprar el teu domini, o fer-ho en un servei especialitzat a part com Namecheap.

Tens més informació sobre dominis als articles del meu blog amb l’etiqueta Dominis, on podràs trobar lectures interessants per exemple per triar el nom del teu web, o com gestionar dominis.

I tens també la meva pàgina d’eines recomanades on pots escollir els meus serveis especialitzats en hosting WordPress preferits.

Actualització

A dia d’avui són molts els professionals de WordPress que demanen que contractis directament el teu propi domini i allotjament. Els motius els tens explicats en aquest article del meu blog sobre Hosting Woocommerce de Webempresa.

Així, tant si vols fer tu mateix la web com si la vols contractar molt possiblement no et puguis escapar d’aquesta passa. I de fet et convé que així sigui.

Açò sí, si necessites ajuda, en el meu cas et puc obrir jo mateix un compte al teu nom i tu després només has de completar el teu perfil per efectuar el pagament.

2- Instal·lar WordPress.

Pots fer-ho de forma manual o automàtica.

En la forma manual has de crear una base de dades dins el teu allotjament. T’has de descarregar el programari de WordPress al teu ordinador des de la font oficial, disponible en català a https://ca.wordpress.org, i instal·lar totes les carpetes i fitxers al directori indicat del teu allotjament.

Pots fer aquesta instal·lació amb un programa de transferència de fitxers com el Filezilla. Necessitaràs editar l’arxiu config-sample.php per connectar el WordPress amb la base de dades.

Una altra forma d’instal·lar el WordPress si el teu servei de hosting ho permet, és fer una instal·lació automàtica del del panell de control del teu allotjament.

Amb un parell de clics tindràs el WordPress instal·lat i accessible.

És molt més fàcil, però no tindràs una instal·lació tan neta. Normalment una instal·lació automàtica et vindrà amb alguns afegits, com plugins recomanats pel hosting que tenguis contractat. Ho pots eliminar tot i posar el que tu realment vulguis i necessitis.

3- Primeres passes amb WordPress.

Configuració d’opcions per defecte

Una volta tens el teu web amb WordPress ja pots passar a fer les primeres configuracions bàsiques. Has d’editar el següent:

 • Títol del lloc
 • Formats de data i hora
 • Definir si la teva pàgina d’inici serà una pàgina principal estàtica o un blog d’articles
 • Opcions de comentaris
 • Definir mides estàndards d’imatges
 • Estructura d’enllaços permanents.

Aquestes són només algunes de les configuracions que pots triar i que et vindran per defecte entre les opcions de configuració dins el teu WordPress.

Instal·lació i configuració d’extensions

Però hi ha moltes altres possibilitats per millorar les funcionalitats del teu web tant per als usuaris com per a la teva pròpia administració del lloc.

Segons el tipus de web o negoci online que vulguis crear, hauràs d’afegir eines que no venen per defecte a WordPress. I fins i tot integrar eines externes perquè quedin vinculades al teu lloc.

Necessites una botiga online? Una acadèmia o escola online? Un directori? O vols oferir i vendre els teus serveis digitalment?

En molts d’aquests casos necessitaràs treballar amb Woocommerce, l’extensió més completa per a WordPress per a tot tipus de negoci online.

4– Personalitzar el web

Escollir tema

El tema és el responsable de l’aparença del teu lloc. Fins ara hem posat el motor i les funcionalitats que necessitaràs. Però ara falta deixar l’aspecte del lloc al teu gust.

Hauràs de decidir si instal·les un tema gratis o un de pagament.

Els de franc els tens disponibles al repositori oficial de WordPress.

Si vols un tema premium, el podràs aconseguir a la seva pàgina oficial. Amb un tema de pagament tindràs moltes més facilitats i opcions de personalització que amb un tema gratis. Però has de triar bé.

El meu tema preferit és GeneratePress. Totalment recomanable per la seva optimització, facilitat de funcionament, flexibilitat i un gran suport. Molt millor que d’altres que són més coneguts.

Tens un article sencer del procés pas a pas de com instal·lar la versió premium de GeneratePress al meu blog.

Entra al personalitzador

I ja pots començar a personalitzar el teu lloc. En tots els WordPress pots crear pàgines i articles, crear un menú de navegació, instal·lar ginys i extensions per millorar l’aspecte i incrementar les funcionalitats.

La personalització dependrà en gran mesura del tema que tenguis activat. Però, en general, sempre podràs ubicar un logotip al teu lloc web, diferents opcions de format de pantalla, etc. Segons les opcions del teu tema o de les extensions que instal·lis obtindràs més possibilitats per canviar:

 • Colors
 • Tipografies
 • Editar capçaleres
 • Barres laterals
 • Peu de pàgina
 • etc…

5- Introdueix els teus continguts

Ja tens el teu lloc a punt per omplir-lo amb els teus continguts. Siguin serveis, articles de blog, notícies, productes, cursos…

Necessitaràs posar-hi el teu logo, crear pàgines i entrades diverses. Hauràs de procurar que estiguin ben redactades, il·lustrades, i ben dissenyades i maquetades.

Si els textos no són el teu fort, contracta un redactor i/o un copywriter. També es convenient que incorporis imatges pròpies, fetes per un fotògraf professional.

Per al disseny i maquetació et pot servir de molta ajuda una extensió com Elementor.

I no descuidis la part legal amb la documentació i avisos obligatoris.

No et quedis amb ganes de més…


Les anteriors passes són el mínim imprescindible que has de fer en el procés de creació del teu web amb WordPress. Però evidentment si necessites més detalls de cada punt, a part dels enllaços que tens en cada cas també tens aquí mateix molta més informació.

En aquest mateix web pots aconseguir el meu ebook gratis “Què necessit per tenir una botiga online?” que pots aconseguir amb els formularis que tens al final de cada article o en qualsevol lloc del web. Per exemple a la pàgina de Recursos Gratis per Subscriptors!

I també en pots aprendre’n més amb els meus Cursos WordPress. En els videotutorials pots veure i escoltar totes les passes que tens aquí explicades amb tots els detalls, i moltes més opcions.

Conclusió


Després d’haver llegit aquestes 5 passes sobre com crear un web amb WordPress, ara ja et pots fer una idea del que has de portar a terme per publicar el teu lloc.

Si ets dels que ho vols fer tot tu mateix, i aprendre pel teu compte com superar cada fase, trobaràs informació i formacions diverses sobre WordPress per internet. Com ja saps, en aquesta casa també pots aprendre com crear la teva web.

I si decideixes que no, que prefereixes contractar un professional i aprofitar el teu temps en altres coses, sempre em pots contactar i sol·licitar pressupost. Tenc a la teva disposició els meus serveis ecommerce i també altres propostes i solucions que oferesc als meus subscriptors.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.