Com canviar de Blogger a WordPress

Si ets dels que tens un blog amb el blogspot.com i creus que ha arribat el moment de tenir el teu propi lloc de veritat, descobreix com passar els teus continguts de Blogger a WordPress sense perdre posicionament ni visites.

Blogger és la plataforma de Google per tenir un blog gratis. Aquests blogs s’identifiquen fàcilment en general per tenir una adreça URL blogspot.com. Però també pot ser que haguessis comprat un domini propi a Google per tenir una adreça personalitzada.

Fa uns anys enrere competia amb WordPress com a plataforma de creació de blogs. Jo mateix vaig tenir i col·laborar en alguns blogs de Blogger.

Avui en dia no hi ha color, WordPress és líder indiscutible com a sistema de gestió de continguts. La seva evolució ha fet que siguin molts els que hagin volgut passar els seus blogs a WordPress, aprofitar tot el seu potencial i deixar enrere les limitacions de Blogger. Blogger pot estar bé per persones que volen obrir un blog senzill i gratis. Però cada dia són més les que fan el pas i es canvien a un blog fet amb WordPress.

Si estàs pensant en fer la migració del blog amb la plataforma de Google a un de fet amb WordPress, segueix les passes d’aquest article per no perdre pel camí ni els teus continguts, ni el posicionament i les visites que ja tens consolidades.

Prepara el teu lloc amb WordPress


El primer que has de saber és que el que traslladaràs seran els teus articles. Els teus propis continguts i els comentaris. Lògicament no traslladaràs directament el seu aspecte ni els ginys que tenguis al teu blogger, que són propis de Google. Però amb WordPress podràs reproduir el que vulguis i fins i tot millorar tant l’aparença com les funcionalitats del teu lloc, que per algun motiu vols fer el canvi.

Per tant la primera passa que has de fer per a la migració és crear un lloc amb WordPress

Recursos i Eines

Tens la meva guia de 5 passes per crear un blog amb WordPress que pots seguir. I també el Curs de WordPress Nivell Inicial amb videotutorials amb els que podràs veure tots els detalls per crear i configurar fàcilment el teu lloc.

El més fonamental és que necessitaràs contractar l’allotjament pel teu blog. La meva primera recomanació és Webempresa, on pots comprar també el domini, o fer-ho en un servei especialitzat a part com Namecheap.

Llegeix més informació sobre registre de dominis i com triar el noms d’un web i allotjaments recomanats.

Després hauràs d’instal·lar-hi el programari de WordPress. Sobre l’aparença del teu WordPress, escull un bon tema com GeneratePress. De temes n’hi ha molts, però que siguin tan adaptables, flexibles i fàcils d’utilitzar pels usuaris no n’hi ha tants.

Configuració

Abans de seguir, i mentre no tenguis el teu procés de migració finalitzat, és convenient que el teu WordPress el tenguis amb la casella activada de “Desanima els motors de cerca d’indexar aquest lloc web” que pots trobar a Configuració > Lectura. I recorda desmarcar-la quan la feina de migració estigui a punt!

Aquest és un punt important en aquest cas dels diferents aspectes a configurar del teu WordPress.

Una volta tens un WordPress creat i configurat, començam amb el contingut fonamental que t’interessa en aquest article que és la migració dels continguts. Per fer aquesta migració de Blogger a WordPress veurem dues eines diferents:

 • L’eina per defecte de WordPress
 • L’extensió Blogger Importer Extended

De Blogger a WordPress: migració amb l’eina per defecte


La primera forma de fer la migració és utilitzar l’eina d’importació del propi WordPress. Però per fer-ho, primer necessitarem exportar els continguts des del mateix Blogger.

Exporta els continguts de Blogger

L’exportació de continguts de blogger inclou pàgines, articles i comentaris. Consisteix en descarregar un arxiu en format .xml que pots aconseguir des de l’apartat de Configuració > Altres > Importa i crea una còpia de seguretat.

Exportació per canviar de Blogger a WordPress

Només has de clicar el botó “Crea una còpia de seguretat del contingut” i t’apareixerà un quadre per desar el fitxer al teu ordinador. Cliques i es baixarà l’arxiu.

I ja podem seguir endavant.

Importa els continguts al teu WordPress

A continuació, hem de carregar aquest arxiu al nostre nou blog amb WordPress. Has d’anar a Eines > Importa i veuràs a la pantalla la llista d’opcions d’importació per defecte de WordPress. La primera de totes és precisament fer la importació de Blogger.

Importació de Blogger a WordPress

Cliques a “Instal·la ara” i quan estigui instal·lada l’eina d’importació, l’enllaç canvia a “Executa l’importador“, que has de clicar.

A la pantalla següent hauràs de seleccionar l’arxiu .xml que t’has descarregat del blogger i clicar el botó “Penja el fitxer i importa’l“.

El següent pas és definir l’autoria del contingut que importes.

Importa autors de Blogger a WordPress

Si tenies un blog amb diversos autors pots comprovar que només tens l’opció d’importar un únic autor: el teu usuari amb el que has fet la descàrrega de l’arxiu. Ho pots fer amb el nom per defecte o un de nou, com un nou usuari del teu WordPress. O també pots assignar l’autoria a l’usuari que ja tens creat al teu nou blog.

Cliqures el botó de “Tramet” i ja està.

Migració amb l’extensió Blogger Importer Extended


BIE: Extensió per migrar de Blogger a WordPress

La segona opció per fer la migració del contingut de Blogger al teu blog fet amb WordPress és emprar l’extensió Blogger Importer Extended. Aquesta extensió fa més de 2 anys que no s’actualitza, per tant s’ha d’anar amb precaució amb el seu ús. Jo l’he provat amb el WordPress 4.9.8 i m’ha funcionat perfectament segons el previst.

Instal·lació de l’importador i connexió amb el compte de Blogger

Una volta instal·les i actives l’extensió, pots executar l’importador també des de l’apartat Eines > Importa. A continuació de l’importador per defecte que hem vist abans tens el nou.

Tot seguit apareix una pantalla d’avís que indica que t’has de connectar al teu compte de Google amb el que tens el teu blog de Blogger per autoritzar el procés.

Opcions d’importació

Quan permets l’accés, veuràs els blogs que tens vinculats amb el teu compte. Selecciones el que vols importar i t’apareixen dues opcions, que venen marcades per defecte:

 • Convert formatting: per convertir el format. Jo he deixat marcada aquesta opció.
 • Preserve slugs: per mantenir les URLs originals de blogger. Jo l’he desactivat per poder fer més amigables les adreces inicials i aprofitar les opcions de personalització d’enllaços permanents del WordPress. Si t’interessa mantenir l’estructura d’adreces URL que ja tens a Blogger la deixes activada.

Opcions importació de Blogger a WordPress

Cliques el botó de “Start Import” i començarà la importació.

Un cop s’hagi acabat el procés, haurem d’assignar els autors.

Assignar autors BIE

Si només tu mateix ets l’únic autor, deixes l’usuari per defecte del teu WordPress.

Si el blog tenia diferents autors, amb aquesta extensió tampoc s’importen directament. Però té un avantatge sobre l’importador per defecte. I és que en aquest cas et detecta quins autors hi havia i els podràs crear directament com a usuaris de WordPress des de la mateixa pantalla d’importació.

De totes maneres, t’apareix un avís que necessitaràs editar els detalls dels usuaris manualment.

I ja està, en aquest punt t’ha d’aparèixer un missatge que el procés d’importació ha acabat amb èxit.

Ara ja pots desactivar i eliminar l’extensió Blogger Importer Extended. També pots revocar el permís d’accés al Blogger des del teu compte de Google.

Detalls per revisar


Autors

Si només tenies un autor al teu blogger ja pots passar al següent pas. En principi no hauries d’haver tingut cap problema amb la importació. Sigui quin sigui el procés que hagis seguit, tots els articles estaran assignats al teu usuari de WordPress.

Però si tenies diferents usuaris al teu lloc original, hauràs d’acabar la feina manualment.

Si havies utilitzat l’importador per defecte et tocarà crear els autors de nou amb el WordPress, assignar-los el rol corresponent i modificar les autories de les entrades. Ho pots fer més fàcilment amb l’edició massiva des de la pàgina de Totes les entrades.

 1. Selecciones les entrades a les que vols fer un mateix canvi.
 2. Cliques a Edita i el botó aplica
 3. Ja pots assignar l’autor corresponent a totes les entrades seleccionades.
 4. Clica a Actualitza per desar els canvis

I repeteixes l’operació per a cada autor.

Pots veure com fer aquests canvis massius a diferents entrades a la classe Curs WP Inicial 09 – Entrades i Pàgines. Comentaris.

En canvi si utilitzes l’extensió Blogger Importer Extended, ja has pogut crear els usuaris que tenies, i ja tenen assignada l’autoria dels articles corresponents importats de blogger. Una feina que t’estalvies.

El que sí que hauràs de fer és editar manualment cada perfil per assignar correu electrònic, nom i llinatge, o la resta de detalls. De totes maneres una volta els autors tenguin accés al nou blog ho podran editar ells mateixos al seu gust.

Tens més informació sobre els usuaris de WordPress a la classe amb videotutorial WP Inicial 04 – Usuaris.

Etiquetes i categories

En aquest cas, també hi ha diferència segons el sistema d’importació que hagis utilitzat.

Amb l’eina per defecte, les etiquetes que tenies als articles a Blogger s’han convertit en categories a WordPress. Si tenies un munt d’etiquetes, ara les tindràs totes com a categories. Per corregir-ho pots usar el convertidor de categories i etiquetes que també tens a l’apartat Eines > Importa.

Amb aquesta eina pots canviar selectivament les categories que vulguis per etiquetes, o a la inversa.

Si has utilitzat l’extensió Blogger Importer Extended, en canvi, les etiquetes s’hauran mantingut com a tals. De totes maneres, si t’interessa convertir algunes de les etiquetes en categories, també ho pots fer amb el convertidor.

Imatges

Pel que fa a les imatges, els resultats també són diferents segons si has emprat un sistema o un altre. I en tots dos casos segurament et tocarà fer retocs.

Duplicació d’imatges destacades

Amb els dos sistemes d’importació, d’entrada t’apareixerà duplicada la primera imatge de cada article. El motiu és que WordPress utilitza el concepte d’imatge destacada que amb Blogger no existeix com a tal. En el procés d’importació WordPress considera la primera imatge de cada article com a “destacada”, de manera que es manté a l’article en el seu lloc original, i també com a encapçalament de l’entrada.

La solució pot variar segons el teu tema, les teves preferències, i la quantitat d’articles que tenguis. En general, una bona opció pot ser eliminar la imatge del cos de l’article i deixar-la com a destacada tal com ho configura WordPress.

No importació de les imatges

Amb l’eina d’importació per defecte, podràs veure que a la mediateca del teu WordPress no hi ha totes les imatges que apareixen als articles.

En general, només s’hauran importat les imatges dels articles que apareixen a la pàgina d’inici del teu blog. La resta són visibles des del teu WordPress, però perquè són agafades des del Blogger. Si esborrassis el teu blog de Blogger, perdries totes les imatges.

D’aquesta manera, si vols evitar aquest problema et tocarà fer més feina.

 1. Primer t’has de baixar les imatges del teu lloc original (si no en tenies còpia al teu ordinador).
 2. Puja-les al teu allotjament de WordPress.
 3. Edita cada article per substituir les imatges enllaçades del teu blogger per les pròpies de WordPress.
 4. Clica a actualitza l’article per desar els canvis

Importació de les imatges

Amb l’extensió Blogger Importer Extended totes les imatges es transfereixen del lloc original de Blogger a la teva mediateca de WordPress. D’aquesta manera, si el teu blog tenia moltes entrades i imatges, t’evitaràs l’anterior feinada.

De totes maneres, fixa’t en la qualitat o en el tamany de les imatges, per si han canviat respecte l’original. Potser et toqui fer alguns retocs igualment, sobretot en les imatges destacades.

Salts de línia

Amb els salts de línia passa tres quarts del mateix, si no els utilitzaves a blogger no t’hauràs de preocupar. Però si els empraves i fas la migració amb l’eina per defecte, segurament hauràs de revisar les entrades per col·locar els salts de línia al seu lloc.

En canvi amb l’extensió Blogger Importer Extended, si has deixat marcada l’opció Convert formatting en el procés d’importació, els salts de línia haurien d’estar bé.

Redirecció de visitants de Blogger a WordPress


De blogspot a domini propi

Hi ha diversitat de situacions en les que et pots trobar en relació a les adreces URLs que tenies al teu Blogger i les que vols que tengui ara el teu blog amb WordPress, però la més comuna serà que tinguessis una adreça gratis blogspot.  Si no havies comprat un domini amb Google pel teu blog a Blogger, la teva adreça gratis fins ara era del tipus elteusubdomini.blogspot.com, i ara serà directament elteudomini.com o similar.

Així, si vols mantenir el posicionament i els visitants que tenies fins ara procedents de cerca orgànica, has de realitzar encara algunes accions perquè Google vegi que has canviat d’adreça i que els enllaços que hi pogués haver a diferents webs cap al teu antic lloc es redirigeixin a la nova adreça.

Blogger to WordPress Redirection

Per fer la redirecció des del teu blogspot cap al nou WordPress, una opció senzilla i completa és l’extensió Blogger to WordPress Redirection. Com el seu nom indica, et fa una redirecció de Blogger a WordPress.

Extensió per redireccions de Blogger a WordPress

Amb aquesta extensió, des de l’apartat Eines pots clicar el botó Start Configuration, i t’apareixerà el blog original de blogger. Només has de clicar el botó Get Code per obtenir un codi que has d’enganxar al tema del blog a Blogger.

Per tant, des de l’administració del Blogger anam a Tema > Modifica l’HTML. Abans de tocar res és molt recomanable fer una còpia del codi que apareix per si l’haguessis de restaurar.

A la finestra del codi has de canviar el que apareix pel codi que has obtingut amb l’extensió Blogger to WordPress Redirection.

Ho deses i ja has de tenir la redirecció feta.

Si el teu blog és antic segurament tens enllaços en HTTP. Comprova si a l’apartat Configuració > Bàsic tens activada o no la redirecció HTTPS. Si no la tens activada, fes-ho.

Tornam a l’administració del WordPress i ara ja pots verificar la redirecció amb el botó de l’extensió Verify Configuration, o introduint al teu navegador qualsevol adreça del teu antic blog i veure com ets enviat a la nova automàticament.

Amb aquesta extensió funcionarà la redirecció sempre que la mantenguis activada al teu WordPress.

Si ja tenies un domini propi a Blogger

En cas que ja haguessis comprat un domini propi pel teu blogger i el vols mantenir, hauràs d’accedir a la gestió DNS del teu domini per apuntar-lo als servidors del teu allotjament.

Aquesta feina ja l’hauràs feta en instal·lar el teu WordPress, excepte que estiguis treballant amb un domini temporal. Si encara no ho havies fet, ara és el moment.

Feed

La sindicació de continguts RSS o “feed”permet que els lectors et segueixin des d’agregadors de notícies i blogs. Per tant si tens subscriptors que et visiten o llegeixen via feed també els perdràs si no els redirigeixes.

Per fer aquest canvi has de tornar al teu Blogger a Configuració > Altres, a l’apartat Feed del lloc. Al camp Publicació de l’URL de redirecció del feed has d’escriure la nova adreça URL del feed. Aquesta adreça és simplement elteudomini.com/feed.

Conclusió


Ja has vist com pots migrar de la plataforma de Blogger a WordPress. Amb les dues eines que hem repassat fer el trasllat dels teus continguts és fàcil. Només has de revisar alguns detalls perquè tot quedi perfecte.

I a més pots mantenir i fins i tot millorar el teu posicionament. Amb les redireccions adequades no perds les visites que ja rebies amb el teu blogspot.

En tot cas, no esborris el blogger tot d’una que hagis traslladat els teus continguts.

Recorda que un cop has acabat la migració i la redirecció, pots desactivar la casella de desanimar que s’indexi el teu nou lloc pels motors de cerca, i ja pots continuar el teu blog des del WordPress.

Altres articles que et poden interessar

2 comentaris a “Com canviar de Blogger a WordPress

 1. Hola Joan, molt bon article i molt ben sintetitzat. Segons llegeixo val la pena probar si funciona bé el pluguin B I Extended… Una pregunta, de cara al logaritme de Google i els continguts repetits, haurien de desactivar dls motors de cerca del blogspot al fer tota aquesta operació? Gràcies!

  Respon
  • Hola Montse, gràcies pel comentari!

   Sí, quan vaig fer aquest article el plugin Blogger Importer Extended portava un temps sense actualitzar però a mi em va anar bé. En canvi ara mateix mostra que la darrera actualització és de fa només 1 mes i apareix amb la compatibilitat declarada fins la versió de WordPress 5.5.1, pel que en teoria ha de funcionar bé.

   Pel que fa als continguts duplicats entre el blogger i el WordPress, aquest tema ha de quedar resolt amb la redirecció de la URL antiga a la nova.

   Respon

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.