Web de reserves amb WordPress: tria la teva extensió

Crear un web de reserves amb WordPress és més senzill del que et puguis pensar. I és possible que et convingui un lloc que pugui oferir reserves i ni tan sols t’ho hagis plantejat. Descobreix si ets algun d’aquests casos i les extensions més pràctiques per portar-ho a terme.

T’interessa un web de reserves amb WordPress?


La reserva permet tenir disponible durant un temps limitat un producte o servei que ens interessa. I a continuació o fins una data límit de la reserva pots pagar online o a les dependències d’aquella empresa. Així fas efectiva la contractació, la compra o lloguer d’un servei o producte.

Els pioners: viatges, hosteleria i restauració

Quan pensam en casos de reserva en un lloc web, quins són els primers que ens vénen al cap? Segurament sigui comprar un bitllet d’avió o vaixell, llogar una habitació o potser un vehicle.

És normal, les empreses d’aquest tipus van ser les primeres en aprofitar internet per tenir un lloc de reserves. Per possibilitats tècniques i preu, al principi només podia estar al seu abast.

Potser també pensarem en un restaurant. Normalment la majoria d’aquestes reserves es segueixen gestionant via telefònica. Però cada vegada són més els restaurants que automatitzen aquesta feina mitjançant la seva pàgina web.

PIMEs i professionals autònoms o per compte d’altri

En menor mesura, trobaríem professionals que gestionen cites amb els seus clients. Dentistes, advocats i consultors, terapeutes i massatgistes, perruqueries i estètiques, mecànics… No és gens habitual encara avui que puguis fer reserves online en aquests serveis. Molts d’ells encara ni tan sols tenen un lloc web!

Però avui en dia és relativament senzill crear el teu propi web presencial corporatiu. I encarregar-ho a un professional no té perquè estar fora del teu pressupost. Afegir-hi la funcionalitat de gestionar reserves online pot suposar un estalvi de temps important. I a més facilites atreure nous clients!

I tampoc cal ser una empresa o un autònom per tenir web. Si et pots organitzar el teu treball, imagina’t que amb un web personal puguis aportar clients propis a l’empresa que demanin directament per tu.

Passar de tasques complementàries a emprendre un negoci

Potser el menys habitual seria pensar en tenir un lloc web per oferir tasques esporàdiques i complementàries.

Per exemple feines a domicili com neteja, cangurs i classes particulars. Però també tallers presencials, tasques assistencials per a persones majors o dependents.

La majoria de vegades aquests tipus de feines complementàries són realitzades per treballadors o estudiants. La seva intenció és afegir a la seva ocupació principal una altra dedicació per obtenir uns ingressos extres. Normalment aquests no són suficients per pagar la quota d’autònom o la Seguretat Social. I per tant no dóna prou per muntar un negoci.

Es tracta d’activitats que es troben en un buit legal i manca de concreció normativa. Poden ser economia submergida en uns casos, però en d’altres tindrien el suport de jurisprudència favorable si no es supera el Salari Mínim Interprofessional. Per tant, no deixis de consultar quan tens l’obligació d’estar d’alta a la S.S. i Hisenda.

Si aquest és el teu cas, has pensat que podries tenir el teu web personal des d’on avisar de quan ofereixes un servei concret i que es pugui reservar? Potser aquest podria ser el pas que necessites per passar de feines complementàries a emprendre un negoci al qual dedicar-te de forma habitual i professional.

Esdeveniments diversos

Finalment, un tipus d’activitat que també pot treure profit de permetre reserves online són els esdeveniments puntuals o periòdics. Per exemple:

 • El web d’un grup de música, o d’un bar o local que permeti fer la reserva de places d’un concert.
 • Webs d’entitats i associacions diverses que permetin reserves per assistir a un congrés, seminari o acte.
 • O fins i tot, un web de noces que permeti confirmar l’assistència dels convidats. En aquest cas, els que fa més temps que em seguiu sabeu que un dels meus webs de mostra amb WordPress és Anells, que té aquesta funció, entre d’altres.

Extensions de reserves amb WordPress


Visió General

D’extensions per fer un web de reserves amb WordPress n’hi ha moltíssimes. N’hi ha de gratis i de pagament. I per a diferents especialitats i finalitats.

Algunes són molt simples i limitades. I d’altres inclouen tantes opcions, que resulten extremadament complexes de configurar i gestionar.

Extensions de Reserves per a professionals

Els següents plugins que tens a continuació són una selecció que he fet dels més adequats i indicats per a cites de serveis professionals. Les característiques que tenen en comú són les següents:

 • Permeten als visitants i usuaris d’un web fer la reserva com a mínim de dia i hora per a un servei.
 • La reserva es fa en tot moment al propi web, sense derivar l’usuari a serveis externs.
 • Tots són gratis, disponibles al repositori oficial de WordPress, i tenen versions de pagament que lògicament ofereixen més opcions.
 • Són de configuració i gestió adequada a les prestacions que ofereixen. Ni massa complicades, ni tampoc es queden curtes d’opcions.
 • També tenen una aparença i estil modern i atractiu. N’hi ha un munt que semblen per a un web del segle passat que he descartat.

Aquestes són les característiques més destacables de cada un:

Bookly Lite

Reserves amb WordPress: Bookly

Bookly Lite és una bona extensió de WordPress per a reserves online que permet estalviar temps i diners, gestionar les cites i els clients. Adaptada a diferents dispositius i molt fàcil de configurar i també de personalitzar i traduir.

Bookly: reserves amb WordPress

Ofereix una reserva completa i senzilla en les següents passes:

 1. L’usuari pot seleccionar diferents categories i serveis que pots configurar de forma senzilla. També defineix la data a partir de la qual vol el servei i els dies de la setmana i marge horari que desitja. En la versió gratis no pots escollir entre diferents empleats, ja que només se’n pot configurar un. En la versió de pagament pots afegir tants empleats com vulguis.
 2. A continuació tria el dia i horari concret de la sessió que es reserva.
 3. A la tercera passa s’introdueixen les dades de contacte de l’usuari que fa la reserva.
 4. A la passa de pagament, Bookly Lite no permet fer pagaments online en la versió gratis, necessites la versió Premium de Bookly. Per tant si et quedes amb la versió gratis els clients han de pagar al local, o pots enviar un missatge amb les teves dades bancàries.
 5. Finalment es confirma la reserva amb un missatge d’agraïment.

Salon Booking

Reserves amb WordPress: Salon Booking

L’extensió Salon Booking està disponible per ser descarregada gratis des del seu web. La versió gratis té les mateixes característiques que la versió premium, però limitada a 100 reserves, sense límit de temps.

Pensada originalment per perruqueries i serveis d’estètica o similars, res impedeix configurar-lo per a qualsevol tipus de servei. Ho pots comprovar fent un repàs a les diferents mostres que pots veure a la secció de demos d’aquest plugin.

Reserva Salon Booking

Amb aquesta extensió el format visual és una mica diferent:

 1. A la primera pantalla esculls directament el dia i hora de la reserva. Aquests poden ser en qualsevol moment de l’horari d’obertura o pots especificar horaris concrets per a determinats serveis.
 2. En el segon pas es tria el servei o serveis que vol l’usuari. Per cada servei es va sumant el preu al total de la reserva.
 3. Segons els serveis sol·licitats es poden configurar serveis secundaris que s’ofereixen com a complement. Es tracta d’una característica ben interessant que no tenen les altres opcions que hem vist.
 4. A continuació es pot escollir l’empleat o assistent pel servei, si és el cas que estigui configurada aquesta opció.
 5. En la següent passa s’introdueixen les dades de l’usuari.
 6. S’ofereix un resum dels detalls de la reserva i l’opció de deixar un missatge.
 7. I finalment es pot pagar la reserva online amb targeta via Stripe al moment o més endavant amb un enllaç que rep l’usuari al seu correu. També es pot deixar pendent per fer el pagament al local.

Webba Booking Lite

Reserves amb WordPress: Webba Booking

Webba Booking Lite pot semblar el menys atractiu visualment, almenys a primera vista quan l’instal·les. Però disposa d’una gran versatilitat i opcions per a personalització de l’aparença.

Reserves Webba Booking

Amb aquesta extensió, es van desplegant diferents mòduls segons l’usuari va introduint les seves preferències:

 1. En primer lloc, s’escull el servei requerit.
 2. Es demana la data a partir de la qual es vol fer la reserva.
 3. Es demana dies de la setmana i a partir de quina hora.
 4. Apareixes les opcions disponibles i es clica la preferida per l’usuari.
 5. S’introdueixen les dades de contacte. Els pagaments online via PayPal i amb targeta via Stripe, així com cupons i d’altres opcions, només estan disponibles amb la versió de pagament.
 6. Apareix un missatge d’agraiment per confirmar la reserva.

Booking Ultra Pro

Web de reserves amb WordPress: BUP

L’extensió Booking Ultra Pro es caracteritza per oferir una reserva en quatre passes per atreure nous clients o facilitar la cita a clients ja consolidats.

Reserves amb WordPress

 1. A la primera passa l’usuari pot seleccionar un servei pel que demana cita, la data a partir de la qual li interessa i fins i tot, si és el cas, l’empleat que vol que l’atengui.
 2. En la segona passa es concreta el dia i l’hora de la reserva segons les disponibilitats existents.
 3. En la tercera passa és on el client introdueix les seves dades personals. També tria les opcions de pagament: pots configurar-ho per permetre el pagament a l’establiment el dia de la cita, o pagar online amb PayPal a la versió gratis. Per a processament de pagaments amb targeta via Stripe necessitaràs la versió premium de Booking Ultra Pro.
 4. I finalment a l’última passa es confirma la reserva amb un missatge d’agraïment i un correu electrònic.

Conclusions


Com hem vist, un web de reserves amb WordPress podria ser una opció molt interessant que potser ni t’havies plantejat.

Molts professionals que fins ara ni tenien web descobreixen que oferir aquesta possibilitat suposa avantatges evidents:

 • Es guanya temps per dedicar-se a altres aspectes del negoci que no sigui atendre telefonades per concretar visites.
 • Capacitat d’atracció de nous clients. Pels usuaris dels teus serveis també és més còmode poder reservar online en qualsevol moment.
 • Millora la imatge del teu negoci. Qui es vol quedar enrere i despenjat d’internet?

Per fer-ho, hem vist quatre extensions per convertir un WordPress en un web de reserves. En totes elles, les versions gratis ofereixen capacitat suficient per sol·licitar i gestionar les reserves, però les versions de pagament despleguen diversitat d’opcions amb tot el seu potencial.

I tu? Utilitzes alguna d’aquestes extensions o alguna altra? Et planteges començar el teu web de reserves amb WordPress? Explica’ns la teva experiència o els teus dubtes als comentaris de l’article.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.