Com configurar comandes mínimes i màximes per producte o import a Woocommerce

Guia per configurar comandes mínimes i màximes a Woocommerce o compres per grups de productes amb l’extensió Min/Max Quantities

En ocasions, hi ha moltes botigues online que poden haver de menester definir límits de compres mínimes o màximes en les comandes que els clients encarreguen dels seus productes.

Per exemple, un cas típic podria ser el d’un ecommerce de productes a majoristes que només permeti finalitzar la compra si el carret arriba a una mínima quantitat de productes, o un mínim import.

comandes mínimes i màximes a Woocommerce: enviaments a majoristes

Però també es pot dona en casos de botigues amb productes d’un cost econòmic baix en els que les despeses d’enviament surten més cares que el preu del propi article. En aquesta situació també pot ser convenient configurar una comanda mínima de productes o d’import.

Potser et trobes en el cas contrari, i per qüestions de logística els teus enviaments han d’estar limitats a un màxim de productes.

Una altra possibilitat també pot ser que vulguis fer enviaments per grups de productes. És a dir, que els paquets de productes que hagis de tramitar incloguin dos o més productes individuals. I per tant les comandes hauran de ser múltiples d’aquesta xifra.

Si et trobes en alguna d’aquestes necessites, hi ha una extensió de Woocommerce perfecte pel teu cas.

Min/Max Quantities de Woocommerce


L’extensió Min/Max Quantities és una extensió premium de Woocommerce, però força econòmica. Per 29$ (uns 25 €) tens resolta la problemàtica de les comandes mínimes i màximes a Woocommerce per quantitats de productes, per import, i per grups.

S’ha de dir que d’extensions que permeten fer aquest tipus de configuracions n’hi ha de franc. Però solen tenir la limitació que s’apliquen a tots els productes per igual.

És a dir, si configures comandes mínimes, afectaran a tots els productes de la teva botiga. I potser a tu t’interessa fer unes configuracions en uns productes i en d’altres no. O quantitats mínimes i màximes diferents segons els productes.

Les extensions gratis també pot ser que només permetin regular quantitats mínimes per producte, però no per preu. O al revés. Sigui com sigui, de solucions parcials en pots trobar. Si ja et serveixen utilitza-les!

En canvi amb l’extensió que veurem aquí tens integrades de manera òptima i sense problemes de compatibilitats tota una sèrie d’opcions que pots necessitar a un preu ben assumible per a qualsevol botiga online.

Configuració de comandes mínimes i màximes Min/Max Quantities


Si ja has comprat el plugin des de la pàgina oficial de Woocommerce, l’has d’instal·lar al teu WordPress i activar-lo com qualsevol altra extensió.

Opcions generals de les comandes

Amb l’extensió activada, t’apareixeran les següents noves opcions a Woocommerce > Opcions > Productes:

comandes mínimes i màximes a Woocommerce: opcions generals

Aquestes són les opcions generals si vols configurar quantitats mínimes i/o màximes a tots els productes. Després tens la possibilitat d’excloure productes concrets, com veurem més endavant.

Les opcions generals són les següents:

 • Quantitat mínima de comanda: Nombre mínim de productes que es permet a la comanda.
 • Quantitat màxima de comanda: Nombre màxim de productes que es permet a la comanda.
 • Import mínim de la comanda: Valor de l’import mínim que es permet a la comanda.
 • Import màxim de la comanda: Valor de l’import màxim que es permet a la comanda.

Per exemple, si introdueixes un 5 al camp de quantitat mínima de comanda (Minimum Order Qty), el client haurà d’afegir almenys 5 productes de tota la botiga per tramitar la compra. Sinó quan vagi al carret veurà un avís que indicarà que ha d’afegir més productes per arribar al mínim de 5.

També pots deixar en blanc aquestes opcions generals, i fer configuracions per categories de productes o per productes concrets, segons com et convengui més.

Opció de compres per grups en categories de productes

Si el que t’interessa és configurar compres per grups segons la categoria de producte, llavors ho pots fer des de Productes > Categories i editar la categoria.

En aquest cas t’apareixerà l’opció de grup de:

comandes mínimes i màximes a Woocommerce: grups per categories

Aquest camp et permet configurar que els clients només puguin fer compres dels productes d’aquella categoria en grups. Per exemple, si introdueixes un 3 al camp, les compres de qualsevol producte d’aquella categoria hauran de ser en grups de 3 productes de la mateixa categoria.

És a dir, les compres hauran de ser de 3, 6, 9, 12 productes, etc…

Opcions per producte

A nivell de producte també pots configurar opcions de quantitats mínimes i màximes, i de compres per grups de producte.

comandes mínimes i màximes a Woocommerce: opcions per productes senzills

A la caixa de dades del producte, s’afegeixen els següents paràmetres:

 • Quantitat mínima: Quantitat mínima que ha d’adquirir el client d’aquest producte concret en una comanda perquè es pugui tramitar.
 • Quantitat màxima: Quantitat màxima que pot adquirir el client d’aquest producte en una sola comanda.
 • Grup de: El producte només es podrà adquirir en grups. Si introdueixes 4, les comandes d’aquest producte concret hauran de ser de 4, 8, 12, 16 productes, etc…

També hi ha opcions d’exclusions per regles que haguem definit per a tots els productes o per a grups d’una categoria. El seu funcionament és així:

 • Order rules: Do no count (no comptar regles de comanda): Si marques aquesta casella, el producte no compta per a les regles superiors definides. Per exemple, si has establert un mínim de 5 productes a les opcions generals, per molt que compris 10 unitats d’aquest producte encara faltaran 5 unitats dels altres productes de la botiga.
 • Order rules: exclude (excloure regles de comanda): Si marques aquesta casella, el producte quedarà exclòs de l’obligatorietat establerta en regles superiors. És a dir, en el mateix cas anterior d’un mínim de 5 productes en general, d’aquest producte concret sí que en podrem comprar només una unitat.
 • Category rules: exclude (excloure regles de categoria): En aquest cas, si tenim una regla establerta per comprar els productes de la categoria en grups de 3 en 3, en aquest producte concret tampoc s’aplicaria aquesta regla.

Opcions de productes variables

En productes variables, per defecte s’apliquen les opcions establertes pel producte a cada variació individualment.

És a dir, si estableixes un mínim de 2 unitats en un producte que es pot comprar en pots en variacions de format per pès de 90g o 250g, el client haurà de comprar un mínim de 2 productes de cada variació que seleccioni.

Però tens una opció addicional Allow combination (permetre combinació). Si marques aquesta casella, la regla de quantitat mínima s’aplica a nivell de producte. Per tant, podries complir la regla de compra mínima de 2 unitats amb una compra d’un pot de 90g i un altre de 250g.

A part d’aplicar-se les regles establertes a nivell de producte, també en pots definir d’específiques per a cada variació. Només has de clicar la casella Min/Max Rules que tens al principi de les opcions de la variació:

comandes mínimes i màximes a Woocommerce: opcions per productes variables

En aquest cas, les opcions que prevaldran seran les que estableixis a nivell de variació.

Avisos a la botiga


Molt bé, ja tens configurades les comandes mínimes o per grups tal com tu vols. Però ara posa’t en el lloc del teu client i imagina’t la situació:

Arriba a la botiga, comença a posar productes a la cistella i es dirigeix al carret per revisar la seva compra. Oh sorpresa! Es troba un missatge que diu que no té prou unitats d’un determinat producte i n’ha d’afegir més. O que les compres dels productes de la categoria tal s’han de fer en grups de X unitats.

Vaja, segurament aquestes limitacions no se les esperava.

Així, a part dels missatges per defecte que apareixen a la pàgina del carret i de finalitzar compra, és convenient que afegeixis avisos a les pàgines on correspongui. Per exemple a la pàgina d’inici o la pàgina de botiga, a la pàgina de categoria, la pàgina del producte o fins i tot a la descripció de la variació per informar de les condicions particulars de compra.

Conclusions


Com pots veure, Min/Max Quantities és una extensió molt flexible que permet resoldre amb gran flexibilitat i de manera senzilla les diferents necessitats que puguis tenir de configurar comandes mínimes i màximes a Woocommerce.

En concret, hem vist que pots regular:

 • Comandes mínimes i màximes per import del carret per a tota la botiga en general.
 • Comandes mínimes i màximes per quantitat de productes a tota la botiga en general o per productes concrets.
 • Comandes per grups de productes segons categoria o segons productes concrets
 • Exclusions en productes concrets de normes establertes en opcions generals i per categoria.
 • I a més, també pots definir normes específiques en productes variables.

Si creus que és una bona opció per al teu ecommerce, el pots trobar a la pàgina oficial de Woocommerce:

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.