Com crear i configurar el correu electrònic corporatiu

Crear i configurar el correu electrònic corporatiu amb el teu domini és una de les tasques que s’han de realitzar en qualsevol projecte web. En aquest article aprendràs a fer-ho.

Si ja tens domini i allotjament web, una de les primeres accions que pots haver de realitzar serà crear un o diversos comptes de correu electrònic corporatiu. Aquest correu serà el que després posaràs públicament com a mail de contacte al teu lloc web.

Perquè la imatge de professionalitat que donaràs no serà igual si els teus clients veuen un mail que sigui info@elteudomini.com que si es troben un correu amb gmail, yahoo o hotmail.

Per suposat, la creació de comptes de correu amb el teu domini depèn del pla d’allotjament que tenguis contractat. A Webempresa tens comptes de correu il·limitats en tots els seus plans, i en aquest article veurem com gestionar les seves prestacions.

Creació de l’email corporatiu amb el teu domini


Crear i configurar el correu electrònic corporatiu pel teu projecte es pot realitzar fàcilment des del cPanel del servei d’allotjament a Webempresa.

Crear i configurar el correu electrònic corporatiu: comptes d'email al cPanel

A la pàgina de comptes de correu electrònic, només has de fer clic al botó blau de crear per accedir a la creació del compte de correu.

Creació de comptes d'email corporatiu

En aquesta mateixa pàgina t’apareixeran llistats tots els comptes de correu que vagis creant per accedir a la seva configuració. Hi tornarem diverses vegades més endavant.

Quan has clicat el botó de CREAR un nou compte de correu, accedeixes a la pàgina on has d’introduir les dades necessàries.

Crear i configurar l'email corporatiu amb el teu domini: dades necessàries

Dades del compte de correu electrònic corporatiu

Com pots veure, en primer lloc has de seleccionar el domini pel qual vols crear el compte de correu associat.

A continuació, el següent camp és perquè introdueixis el nom d’usuari que ha d’anar davant la part de @elteudomini.com. És a dir, aquí has de definir si vols que el correu comenci per info, o contacte, hola, comandes o el teu nom, per posar alguns exemples habituals.

I seguidament, hi has de posar la contrasenya que tindrà aquest correu electrònic. Recorda seguir les millors pautes i utilitzar bones eines per crear contrasenyes segures.

La resta són configuracions opcionals:

  • Espai d’emmagatzematge: Pots seleccionar si vols que el correu tengui un espai limitat de manera personalitzada o il·limitat. Il·limitat s’entén que pot utilitzar tot l’espai de disc que tenguis contractat al teu allotjament.
  • Creació de carpetes automàticament: Si deixes l’opció per defecte, qualsevol missatge que s’envii com a usuari+sufix@elteudomini.com s’afegirà a una carpeta amb el nom del “sufix”.
  • Enviar un missatge de benvinguda amb instruccions de configuració pel client de correu electrònic.

Ja pots clicar de nou el botó de CREAR i el correu electrònic corporatiu amb el teu domini ja està operatiu!

Molt bé, el compte ja està creat. Però com hi accedim? Com enviar i veure els mails rebuts des del teu navegador web? Com gestionar el correu des d’un client d’escriptori o aplicació del mòbil?

En veurem exemples en els apartats següents.

Configuració del correu electrònic corporatiu a Webmail


El teu correu electrònic per suposat es pot gestionar via internet a través del teu navegador. Només hi has d’accedir a través de l’adreça del servei de mail corresponent.

Accés a Webmail

En el cas de Webempresa, tens disponible l’accés al servei de WebMail des de diferents punts:

  • Des de la pàgina de comptes de correu electrònic. A la mateixa pàgina on vas crear el correu i a la llista de comptes, tens les opcions de revisar el correu, administrar i connectar dispositius.

Lògicament si cliques l’enllaç de Check Email s’obre la pestanya d’inici de sessió al teu compte de correu

  • A part de l’accés anterior des de cPanel, també hi pots accedir des de la teva Àrea de Client de Webempresa i accedint a la pàgina de detalls del teu Pla de Hosting. Al costat del botó d’entrada a cPanel en tens un altre per acedir directament a Webmail.

Si no tens la sessió iniciada a cPanel, hauràs d’introduir les dades d’usuari i contrasenya per accedir al compte de correu.

Configuració de Webmail

A la pàgina d’inici de Webmail trobaràs diferents opcions de configuració del compte de mail.

Crear i configurar el correu electrònic corporatiu: webmail

Per exemple pots triar entre la plantilla de Roundcube (a mi és la que m’agrada més) o Horde per gestionar l’aparença web del correu. També hi trobaràs filtres de seguretat o opcions per configurar el correu en diferents dispositius.

Si cliques el quadre de Roundcube (o de la plantilla que tenguis seleccionada), o el botó blau que posa “open” entraràs a la teva safata d’entrada. També pots clicar la casella d’obrir la safata d’entrada directament quan inicies la sessió per saltar-te aquest pas.

Crear i configurar l'email corporatiu: safata d'entrada amb Roundcube

Connectar l’email corporatiu a diferents dispositius


Val, molt bé. Pots accedir al correu electrònic des d’internet. Però si estàs acostumat al teu propi client de correu electrònic d’escriptori o aplicació de mòbil segur que el voldràs gestionar des d’allà.

De programes de clients i aplicacions de correu electrònic n’hi ha diversos. I en cada un el procediment serà una mica diferent.

En general, és possible que necessitis les dades de configuració que pots trobar una vegada més des de la pàgina de comptes de correu electrònic, a l’enllaç de connect devices (connectar dispositius).

Crear i configurar el correu electrònic corporatiu: connectar dispositius

En aquesta ocasió accedeixes a una pàgina amb la informació per connectar el compte de correu a qualsevol dispositiu amb programes i aplicacions diverses com Thunderbird, Windows Live Mail, Gmail, Yahoo, etc…

Les dades que hi trobaràs són:

  • Nom d’usuari: coincideix amb la teva adreça de correu electrònic
  • Contrasenya: la contrasenya del teu email
  • Servidor entrant: nom del servidor de correu entrant, i ports IMAP i POP3.
  • Servidor sortint: nom del servidor de correu sortint, i port SMTP

Què és IMAP i POP3?

IMAP i POP3 són dos protocols d’internet per a correu electrònic.

En general, si tries IMAP quan configures un dispositiu el teu correu es sincronitzarà amb el servidor. D’aquesta manera si elimines o llegeixes un missatge al dispositiu també s’eliminarà o marcarà com a llegit al servidor.

En canvi, POP3 no es coordina amb el servidor. Els missatges llegits o eliminats des del dispositiu connectat es mantindran intactes al servidor. Per tant si descarregues de nou el correu en un altre dispositiu apareixeran tots de nou sense llegir. Fins i tot pot ser que no els puguis descarregar de nou si en el procés de connexió s’eliminen els missatges després de descarregar-los al primer dispositiu connectat.

Per tant, IMAP és més adequat si vols gestionar el compte de correu tant des del mòbil com l’ordinador. Jo és el que recoman sempre.

Configuració de l’email corporatiu a l’ordinador

Per connectar el mail corporatiu al teu ordinador, veurem com fer el procés amb el client de correu electrònic Thunderbird de Mozilla. Aquest programa te’l pots descarregar gratis des de la seva web.

Quan el tens instal·lat al teu ordinador, pots afegir un compte de correu des de Fitxer > Nou > Compte de correu existent. S’obrirà una finestra on has d’introduir les dades del compte.

Crear i configurar el correu electrònic corporatiu: afegir el compte a Thunderbird de Mozilla

Introdueixes el nom del remitent, l’adreça electrònica i la contrasenya. Pots provar de clicar el botó de continua, i segurament es farà la configuració automàticament amb els paràmetres per defecte o més habituals. Si no funciona o prefereixes tenir més control del procés de connexió, hauràs de clicar el botó de Configuració manual.

En la configuració manual sí que hauràs de seleccionar si prefereixes IMAP o POP3, i posar els noms de servidor entrant i sortint, els nombres de Port corresponent, tipus de connexió segura (SSL/TLS). La resta de paràmetres es poden deixar com venen per defecte.

Crear i configurar el correu electrònic corporatiu: configuració manual a Thunderbird de Mozilla

Prova la connexió amb el botó prova-la i si els paràmetres són correctes i no hi ha cap problema de connexió inesperat, ja podràs clicar el botó de Fet.

Ja tens el teu correu al teu ordinador.

Configuració del correu electrònic corporatiu al teu mòbil

Per gestionar el teu compte de correu corporatiu des d’un dispositiu mòbil, veurem com fer-ho amb l’aplicació de Gmail.

Primer de tot, has d’anar baix de tot del menú on posa Configuració i cliques a “Afegeix un compte“.

Crear i configurar el correu electrònic corporatiu: connectar al mòbil amb Gmail

T’apareixerà una llista amb proveïdors de correu (Google, Yahoo, etc…).

No et confonguis, encara que siguis a l’aplicació de Google el que vols és afegir un correu amb el teu domini.

Per tant has de clicar el de baix de tot que diu “Un altre“.

Introdueixes l’adreça de correu que vols afegir i cliques el botó “Següent”. També tens l’opció de “Configuració Manual” per si fos necessari.

Et demanarà “Quin tipus de compte és?” I tens les opcions Personal (POP3) i Personal (IMAP). Ja saps que et recoman l’opció IMAP.

Et demanarà la contrasenya del mail. La poses i cliques “Següent”.

En la següent pantalla tens un resum de dades. En principi estarà bé i pots clicar següent fins que et digui que està configurat. A “El vostre nom” poses el nom del remitent que vols que aparegui als correus enviats i ja tens el mail al teu mòbil.

Conclusions


Crear i configurar el correu electrònic corporatiu és una necessitat perquè la imatge del teu negoci a internet sigui completament professional. Oblida’t de posar un gmail, un hotmail o un yahoo com a mail de contacte al teu WordPress. N’has de posar un amb el teu propi domini.

Ja has vist com de fàcil és des de Webempresa crear comptes de correu amb el teu domini. A més, tens accés directe a la safata d’entrada amb enllaços a Webmail per consultar i enviar correus des del teu navegador.

I finalment hem vist com pots connectar el teu nou compte de correu electrònic amb altres dispositius d’escriptori o mòbil. En concret, hem utilitzat els exemples del client d’escriptori Thunderbird i l’aplicació de mòbil de Gmail.

D’aquesta manera tens totes les comoditats per enviar correus i atendre tan ràpidament com puguis els missatges que rebis.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.