Com convertir i fusionar un perfil de Facebook amb una pàgina d’empresa

Avui estrenarem nova categoria en aquest blog: la de Xarxes Socials.

Es tracta d’una categoria que des del principi tenia clar que no volia desatendre en els articles del meu blog. I finalment ha arribat el moment de treure el primer article. Ho faig amb un supòsit pràctic que he hagut de resoldre aquests dies en el facebook d’una empresa familiar. Es tracta de convertir i fusionar un perfil de Facebook amb una pàgina d’empresa.

O dit d’una altra manera, d’unir un perfil d’usuari corporatiu de Facebook amb la pàgina de seguidors de la mateixa empresa. Aquest cas és una de les situacions amb les que et pots trobar més fàcilment si gestiones el facebook d’un negoci.

Un dia vas crear un perfil d’usuari a Facebook per representar la teva organització, associació o negoci. Ja tenies el teu propi perfil personal, sabies com funcionava. I vas decidir que era una bona idea que la teva empresa també tingués el seu facebook. Normal, veies com altres també ho estaven fent i semblava una bona forma de promoció per arribar a més gent.

Però després descobreixes que no. Que crear un perfil d’usuari no era la forma adequada de ser present a Facebook per part d’una empresa.

El que hauries d’haver fet era crear una “pàgina de seguidors o fans“. Com a motiu, entre d’altres, perquè aquesta és la forma prevista en les condicions de Facebook. Aquesta xarxa vol reservar els perfils personals només per a persones físiques.

En canvi, les empreses han de crear les seves pàgines amb un règim propi i diferenciat del dels usuaris. També perquè des d’una pàgina d’empresa pots realitzar accions de promoció, publicitat i anàlisi de dades que no pots fer amb un perfil personal.

I sense pensar-ho gaire, i enlloc de convertir el teu perfil d’usuari en pàgina, vas crear una pàgina d’empresa. Llavors vas començar a convidar els amics a fer-se seguidors. De manera que després et trobes amb un perfil d’usuari i una pàgina oficial a Facebook de forma duplicada. Potser abandones el perfil, però resulta que continua rebent sol·licituds d’amistat i no els vols deixar perdre.

Aquesta duplicitat pot tenir els seus avantatges, però també els seus inconvenients. El principal, com ja hem dit, que és una situació contrària a les condicions d’ús de Facebook. També la duplicitat de publicacions és una molèstia. I pot donar lloc a confusions per part dels usuaris que es relacionen de formes diverses amb els teus perfils:

 • Poden ser amics del teu perfil d’empresa i també fans de la pàgina
 • O ser amics del perfil però no són fans de la pàgina
 • Són fans de la pàgina però no amics del perfil d’usuari d’empresa.

Per tant arriba un dia que finalment decideixes que s’ha de fusionar el perfil d’usuari d’empresa amb la pàgina oficial. Fins i tot és possible que el teu perfil corporatiu arribi a la xifra de 5.000 amics. En aquest cas, ja no podràs augmentar el nombre d’amics i necessàriament hauràs de fer la migració a pàgina d’empresa. Amb el procediment correcte i si va tot bé, al final podràs tenir les persones que eren “amigues” del teu perfil d’usuari corporatiu convertides en “fans” de la teva pàgina sense perdre ningú pel camí.

S’ha de dir que no es pot fer una fusió directa de perfil d’usuari a una pàgina ja existent. El que s’ha de fer primer és convertir el perfil en pàgina, que és el que s’havia d’haver fet inicialment. Una volta fet aquest tràmit tindràs dues pàgines duplicades, que sí que podràs fusionar en una de sola.

Consideracions Prèvies:

 • Has de tenir en compte que una volta canvies de perfil a pàgina, no hi ha volta enrere. Tampoc quan fusiones dues pàgines. No podràs desfer el canvi.
 • A més, hi ha no pocs casos en què la modificació no ha sortit com hauria d’haver anat. Pots tenir un error tu però també que algun problema de Facebook esgarriï el procés. El pitjor que se m’acut que podria passar és que els amics no quedin convertits en seguidors de la pàgina, que és l’objectiu principal de tot. En cas d’algun problema no tindràs més remei que contactar amb el suport de Facebook i intentar que t’ajudin.
 • Durant el procés descrit perdràs les publicacions, reaccions i comentaris del perfil d’usuari corporatiu. Per tant, si tens àlbums de fotos al teu perfil d’empresa que t’interessi conservar millor que els tenguis ben desats al teu ordinador. Al final del procés els pots tornar a pujar. Millor que els tenguis en les teves pròpies carpetes que no amb la còpia de seguretat que et permet fer Facebook, perquè no hi ha una opció per restaurar la còpia de seguretat a Facebook!
 • Recorda que com a pàgina no podràs tenir amics, ni accedir als perfils personals dels teus seguidors. Només podràs veure les seves publicacions públiques.
 • Perdràs els missatges privats que tenies.
 • Tampoc tindràs accés als grups dels que eres membre amb el teu usuari corporatiu. Si hi ha algun grup que t’interessi prou, demana’n l’accés des d’un perfil personal propi. Així hi podràs seguir participant.

I ara sí, anem a veure una per una totes les passes que has de fer per aconseguir aquesta integració.

Convertir un perfil d’usuari de facebook en pàgina d’empresa


Preparatius:

Pas 1.- El primer que has de fer és iniciar la sessió amb el teu perfil d’usuari que vols convertir en pàgina.

Pas 2.- Pots informar tu mateix els amics del perfil que comences el procés per fusionar el perfil amb la pàgina. Encara que segur que no tothom ho veurà, almenys no costa res i quedaràs la mar de bé. D’aquesta manera aprofites l’oportunitat per enllaçar la pàgina des del teu perfil. Sempre pots guanyar algun seguidor més a partir dels “M’agrades”, o gràcies a algun amic que comparteixi el missatge. Per tant, millor si el teu avís el tens configurat com a públic i no restringit només als amics.

Model d’avís:

“Hola amics!

Hem iniciat el procés per fusionar aquest perfil d’usuari amb la nostra pàgina de seguidors. L’objectiu final és que només quedi la pàgina d’empresa i evitar missatges duplicats, pel que aquest compte quedarà desactivat properament. Per aquest motiu, si encara no eres fan de la nostra pàgina segurament et trobaràs en poc temps que automàticament n’ets seguidor.

També ho pots fer tu mateix clicant “M’agrada” a la nostra pàgina.

<enllaç de la pàgina>”

Pas 3.- Des del perfil d’usuari a eliminar, vas a la secció de Configuració (en el moment d’escriure aquest article, s’hi accedeix des de la pestanya de la barra superior).

Còpies de Seguretat:

Pas 4.- A continuació podràs clicar un enllaç al final de totes les opcions de la pestanya general per descarregar una còpia de les teves dades del perfil d’usuari. Així com a mínim tindràs un arxiu amb tot el que puguis perdre en el procés. No tens cap garantia que la conversió acabi bé. I a més com he comentat abans no existeix actualment a Facebook una opció per defecte per restaurar aquesta còpia de seguretat. Si tens cap problema hauràs de contactar-hi i si tens molta sort potser t’ho restaurin.

Normalment rebràs un correu a l’adreça electrònica del teu compte d’usuari que t’avisa que ja tens disponible l’arxiu per descarregar.

A part de fer aquesta còpia de seguretat, vés a la secció dels teus àlbums i descarrega-te’ls un per un al teu ordinador. Dins cada àlbum tens l’opció de descarregar-lo clicant la rodeta que hi ha a la part superior esquerra. Es baixarà un arxiu .zip per cada àlbum que hauràs de descomprimir. Així podràs tornar a pujar les fotos tu mateix de nou a la pàgina definitiva.

Pas 5.- També pots anar a la teva pàgina d’empresa i descarregar l’arxiu equivalent que trobaràs igualment a Configuració > General > Descarrega’t la Pàgina.

En principi si aquesta és la pàgina que vols mantenir no s’hauria de perdre res. És només una mesura per si hi ha cap problema imprevist. Com a precaució addicional, assegura’t que la pàgina d’empresa no està administrada únicament pel perfil d’usuari que vols convertir en pàgina. Si converteixes l’únic usuari administrador de la pàgina actual també en una pàgina, perdràs l’accés i afegiràs un problema més! Per tant, procura que la pàgina que vols mantenir estigui administrada almenys per un perfil personal que no desapareixerà.

Si ho necessites pots afegir un nou administrador a la pàgina actual també des de Configuració > Rols de la Pàgina. Afegeix el teu propi perfil personal si no el tenies i revisa que  sigui com a administrador, no com a editor ni cap altre rol. Ho necessitaràs després per fer la fusió de les dues pàgines.

La Migració de Perfil a Pàgina:

Pas 6.- Una volta tens els fitxers descarregats amb les dades de la còpia de seguretat, pots procedir a visitar la pàgina especial de Facebook per migrar el teu perfil i convertir-lo en una pàgina. És important que tenguis en compte que has de visitar aquesta pàgina des del perfil que vols convertir en pàgina. Per tant vés en compte de no entrar-hi i iniciar el procés si tens la sessió iniciada en el mateix navegador amb el teu perfil personal que vols mantenir!

Migració de Perfil d’Usuari a Pàgina de Facebook (entra-hi amb la sessió iniciada amb el perfil que vols convertir en pàgina).

Pas 7.- Un cop cliquis per començar el procés de migració del teu perfil a pàgina, podràs editar:

 • Les dades principals.
 • Seleccionar els amics del perfil que vols que es mantenguin com a fans.
 • Seleccionar els àlbums de fotos que vols que es conservin en la nova pàgina de facebook.

Dades Principals:

Sobre les dades principals, no és necessari que posis a la nova pàgina exactament el mateix nom que la pàgina ja existent.

Abans sí que era un requisit per poder detectar la duplicitat i fer la fusió de pàgines. Però actualment Facebook deixa fer aquesta integració entre dues pàgines si el nom és semblant. De totes maneres, per evitar inconvenients és recomanable que posis el mateix nom.

També és important que posis la mateixa adreça que la que consti a la pàgina ja existent. Per la resta de dades, millor que siguin també iguals que les de la pàgina amb la que voldràs fer la fusió, però tampoc et preocupis massa en aquest cas. Les podràs editar més endavant si ho necessites.

Convertir els amics en seguidors:

En relació als amics del perfil, pots seleccionar els que vulguis, o seleccionar-los tots. Si vols que els amics del perfil siguin seguidors de la pàgina, clica la casella per seleccionar tots els amics.

Àlbums:

I sobre els àlbums, exactament el mateix. En aquest punt, has de tenir present que potser els àlbums poden sobreviure en el procés de convertir el perfil en pàgina, però jo no m’hi jugaria un sopar.

En tot cas, no es mantindran quan fusionis la nova pàgina amb la que ja tens. Els continguts que es conserven quan fusiones dues pàgines depenen de quina pàgina de les dues vulguis mantenir. De totes maneres, com que t’has descarregat tots els àlbums abans, els podràs reconstruir més endavant.

Pas 8.- Quan ja tens la nova pàgina, afegeix-te a tu mateix (el teu usuari personal de facebook) com a administrador de la nova pàgina. Has convertit un perfil d’usuari en una pàgina, i totes les pàgines necessiten almenys un usuari que sigui l’administrador (o que sigui la pàgina d’un compte de Facebook Business). A més, per poder fer la fusió de dues pàgines has de tenir permisos d’administrador en cada una.

Finalment, has de tenir la pàgina creada amb els amics que tenies al perfil d’usuari convertits en seguidors. El procés de convertir els amics en seguidors no necessàriament serà immediat. De fet pot tardar hores o fins i tot dies.

Fusionar les dues pàgines duplicades de Facebook


Pas 9.- Ara que ja tens les dues pàgines de Facebook, has de procedir a fusionar-les. Des del teu usuari, entres a una de les dues pàgines (per exemple la pàgina que vols mantenir). Vas a Configuració, i una de les opcions de la pestanya de General és sol·licitar la fusió de pàgines duplicades.

Un cop siguis dins la pantalla per sol·licitar la fusió, podràs escollir les dues pàgines que vols combinar.

Pas 10.- Quan cliques a continua, se’t demanarà quina és la pàgina de les dues que vols mantenir. D’aquesta manera conserves només les publicacions d’una de les pàgines, però perdràs entrades, fotos i nom d’usuari de l’altra pàgina.

Els seguidors o “m’agrades” de les dues i els check-ins seran combinats. Has de tenir present que el nombre de seguidors final no serà el resultat de la suma aritmètica de les dues pàgines. El motiu és perquè segur que en tens de duplicats que ja eren a les dues bandes.

Inicies el procés de fusió, i en principi ja està. Tot hauria d’haver acabat bé! Pots donar la benvinguda als nous seguidors de la pàgina per anunciar que ja està fet el canvi.

Per exemple amb un text així:

“Donam la benvinguda a tots els nous seguidors d’aquesta pàgina!
Hem acabat el procés de fusió del nostre perfil corporatiu amb la pàgina oficial, i tots els que éreu amics ara ens podreu seguir des d’aquí.
Seguirem compartint amb tots vosaltres la nostra feina i les informacions més interessants del nostre sector.
Us agraïm els vostres comentaris, que visiteu la pàgina de tant en tant, i que compartiu les publicacions que penjam.

<enllaç de la pàgina>.

També pots tornar a pujar els àlbums perduts del teu perfil i que tenies desats al teu ordinador.

Per desgràcia ja no tindran els m’agrades i els comentaris originals. Però pel costat positiu, ara ja pots gestionar correctament un perfil corporatiu en forma de pàgina de seguidors sense duplicitats amb un perfil d’usuari. Les còpies de seguretat descarregades segurament te les podràs confitar, però és millor que les conservis. Potser un dia sí que poden ser d’utilitat.

Sobre l'autor

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

Altres articles que et poden interessar

COMERÇ ONLINE

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce

COMERÇ ONLINE

Guia de Yith Woocommerce Membership

COMERÇ ONLINE

Com crear un formulari de subscripció amb Elementor connectat a ActiveCampaign

COMERÇ ONLINE

Diferències entre eCommerce i eBusiness

Gratis per a subscriptors

Solucions senzilles per a situacions complexes

Aquí pots accedir a tots els continguts del blog, i molt més...

Aconsegueix tot el que tenc per a tu i el teu negoci online

Advertiment

Si et subscrius t’aniré passant un munt de recursos i tindràs accés a continguts gratis que et serviran per muntar el teu negoci online, gestionar el teu eCommerce, o millorar el teu projecte web.

Però també corres el risc d’acabar comprant algun dels meus productes o serveis que et permetran guanyar temps i diners. Si vols, i sinó no. Tu decideixes.

JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, continguts i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de Mailchimp; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis