Com vendre serveis amb Woocommerce

En aquest article aprendràs com crear una pàgina per vendre serveis amb Woocommerce, amb un aspecte totalment personalitzat i sense la típica aparença de fitxa de producte.

Woocommerce és conegut com a plataforma de comerç electrònic, per crear botigues online per vendre productes físics que s’han d’enviar al seu comprador. Però la seva funcionalitat va molt més enllà.

Atesa la seva versatilitat i facilitat d’ús, el seu ús en projectes amb altres models de negoci és també general a WordPress.

En l’article d’avui veurem com pots fer una pàgina de venda d’un servei enlloc d’un producte físic. I ho farem de manera que no sembli per res una fitxa de producte de Woocommerce, però aprofitant l’estructura de venda, carret i formes de pagament d’aquesta extensió de WordPress.

El model és el mateix que he utilitzat en alguns dels serveis disponibles a la meva pròpia pàgina de serveis ecommerce, de manera que si cerques un resultat semblant, ho podràs replicar seguint les passes que tens a continuació.

Vendre serveis amb Woocommerce: servei ecommerce a punt

Creació de serveis amb Woocommerce


Abans d’entrar en els aspectes tècnics, és convenient que tenguis definit un servei paquetitzat. És a dir, un servei amb un contingut i preu tancat per poder-lo configurar a Woocommerce.

Açò no vol dir que en cas contrari sigui impossible fer-ho amb Woocommerce. Però si el servei ha de tenir unes prestacions diferents segons el client, i un preu subjecte a l’aprovació d’un pressupost previ, el model seria diferent.

És a dir, pots vendre classes online enregistrades prèviament, en directe o també presencials, cursos de formació o tallers, serveis professionals puntuals o de subscripció periòdica, sessions a la teva consulta, etc.

En alguns casos potser necessitis alguna extensió, però per veure com aplicar-ho amb un servei senzill de pagament únic no fa cap falta.

La fitxa del servei a Woocommerce

Per tal d’aprofitar tot el potencial de Woocommerce per vendre el nostre servei, haurem d’entrar-lo com un producte més a la plataforma.

Pots seguir les passes generals que tens descrites per crear productes senzills a Woocommerce. També ho podries fer amb altres tipus de productes que tenguis disponibles, com productes variables o subscripcions. L’exemple del producte senzill serveix perfectament.

Però no t’hi entretenguis gens en els apartats de descripció de producte. El motiu és que no utilitzarem la fitxa de producte de Woocommerce per presentar el servei, sinó una pàgina normal de WordPress.

El més important és el nom del servei, pots posar una imatge o icona a l’apartat d’imatge destacada i lògicament també el preu. Aquests elements sí que seran visibles al carret de Woocommerce, i per tant els has de tenir introduïts.

A més, per configurar un producte com a servei has d’aplicar alguna peculiaritat. Simplement has de marcar la casella Virtual que tens a la caixa de Dades del producte.

D’aquesta manera desapareixerà la pestanya d’enviament que no necessites per a un servei. Així no s’aplicaran despeses de transport, ni que siguin gratis.

Si a la teva web no has de vendre cap producte físic per enviar, directament ho pots configurar a Woocommerce > Configuració > Opcions Generals > Lloc(s) d’enviament i seleccionar Desactivar enviament i càlcul d’enviament.

La resta de paràmetres els pots utilitzar o deixar en blanc igual que amb qualsevol altre producte.

La publicació del producte també la pots fer normal. Segons el teu cas pots utilitzar alguna de les opcions de visibilitat per ocultar el servei del catàleg de la botiga, però en general no farà falta. Més endavant veuràs perquè.

Creació de la pàgina de venda del servei


Molt bé. Ja tenim el producte de Woocommerce creat com a servei, i totalment operatiu. És a dir, es pot contractar amb les passes habituals d’afegir al carret i passar a la pàgina de caixa per pagar.

El que passa és que tenim una fitxa de producte publicada bastant deficient (si m’has fet cas, no hi ha ni descripció del servei), i amb una estructura que ens interessa millorar.

Llavors, el que farem serà fer una pàgina normal de WordPress per presentar el producte. Aquesta pàgina la pots dissenyar des de zero com tu vulguis, o seguint algun model de plantilla que t’agradi.

La pàgina per vendre serveis amb Woocommerce la pots fer per exemple:

  • Amb els blocs de Gutenberg de Woocommerce.
  • Amb qualsevol altre maquetador, com Elementor. Si utilitzes les versió Pro fins i tot pots editar directament la fitxa de producte i fer-la al teu gust. D’aquesta manera et pots evitar algunes passes que farem més endavant.

L’important de la pàgina de venda és que ha de tenir la redacció i composició adequada per a la venda del servei. I sobretot diversos botons per contractar el servei amb Woocommerce.

Vendre serveis amb Woocommerce: pàgina de venda

La redacció i composició del contingut de la pàgina la deix al teu bon criteri, o el del redactor que contractis. Però com posar botons per vendre serveis amb Woocommerce a qualsevol pàgina?

Tot d’una t’ho explic.

Com afegir botons per vendre serveis amb Woocommerce a qualsevol lloc

És molt fàcil. El primer que necessites és saber l’ID o identificador del producte que vols vendre. Aquest ID el pots localitzar a la pàgina de tots els productes de Woocommerce. Només que passis per damunt de qualsevol producte t’apareix l’identificador amb els enllaços per editar, visualitzar o esborrar el producte.

Vendre serveis amb Woocommerce: ID de producte senzill per crear enllaços

En el cas d’un producte variable, tindrás la ID a la pestanya de Variacions de Dades del producte.

ID de productes variables per crear enllaços

Amb aquesta informació, pots crear enllaços amb diferents funcionalitats:

Enllaç per afegir el producte o servei a la cistella de Woocommerce

https://elteudomini.com/?add-to-cart=ID

Amb aquesta estructura crees un enllaç que t’afegeix el servei de Woocommerce en qüestió al carret de compra.

Per tant, necessitaràs també un altre enllaç en algun lloc de la web per portar el visitant a la pàgina de cistella i seguir el procés de compra. Si ja tens la icona del carret a la capçalera, problema resolt. Sinó sempre pots crear un altre botó o un enllaç a la pàgina de cistella on tu vulguis.

Enllaç per afegir el producte o servei a la cistella i redirigir a la pàgina del carret:

https://elteudomini.com/cistella/?add-to-cart=ID

Amb aquesta estructura s’afegeix el servei a la cistella i immediatament porta l’usuari a la pàgina de cistella.

Amb aquesta opció pots estalviar una passa, sobretot si només has de vendre un servei i el visitant no ha d’afegir més coses al carret.

Enllaç per afegir el producte o servei a la cistella i redirigir a la pàgina de pagament

I finalment el que et pot ser més útil de tots per vendre un servei. Amb el següent enllaç el producte de Woocommerce s’afegeix a la cistella i l’usuari va directament al formulari de pagament, sense passar per la pàgina de cistella.

https://elteudomini.com/finalitzar-compra/?add-to-cart=ID

Lògicament has de substituir els paràmetres amb els teus propis:

  • Elteudomini.com ha de ser el domini del teu lloc web o ruta d’instal·lació del WordPress.
  • Finalitzar-compra ha de ser la URL de la teva pàgina de finalitzar compra o checkout de Woocommerce
  • ID ha de ser el nombre identificador del teu producte o servei de Woocommerce.

En el meu cas, qui clica l’enllaç https:/joanllompart.com/ecommerce/contracta-ara/?add-to-cart=20 afegeix el servei ecommerce a punt a la cistella de Woocommerce i et duu directament a la pàgina de pagament.

Aquests enllaços els pots ficar en un botó a qualsevol ubicació del teu lloc i fora del teu web: en un correu electrònic, a les xarxes socials… Evidentment, has d’avisar als destinataris de la funció de l’enllaç o botó.

Redireccions


T’ha agradat aquesta informació? Ara ja pots enviar al carret o directament a la compra de qualsevol producte o servei amb Woocommerce des d’una pàgina de venda.

Però tenim un inconvenient. Quan som a la pàgina del carret o a la pàgina de pagament, ens apareixen enllaços que ens porten a la fitxa de producte de Woocommerce, o a la pàgina de botiga. Sí, aquella fitxa que no tenim ben emplenada, sense la informació completa.

Si haguessim creat una pàgina de producte personalitzada amb Elementor Pro no seria problema. Però si tenim una pàgina normal de WordPress per vendre el servei i hem fet la fitxa només per poder funcionar amb Woocommerce, no ens interessa que ningú vagi a parar allà.

Per tant, per acabar de polir la feina pots crear les redireccions necessàries. En aquest cas per fer que qualsevol enllaç a la pàgina de producte porti el visitant a la teva pàgina de venda. Fins i tot pots fer que qualsevol enllaç a la botiga redirigeixi l’usuari a la teva pàgina de portada o de serveis.

Conclusions


Et pensaves que Woocommerce només servia per vendre productes físics? T’equivocaves de ple.

Amb aquest article hem vist que pots vendre serveis amb Woocommerce, i a més fer que la web del teu negoci digital no sembli de cap manera la típica botiga online.

Només has de crear els serveis que vulguis vendre com a productes de Woocommerce, crear la pàgina de venda corresponent i afegir-hi els enllaços als botons d’acció de contractar o comprar.

I si no et vols complicar o necessites ajuda per fer-ho, sempre m’ho pots demanar a través dels meus serveis ecommerce o la meva pàgina de contacte.

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.