Configuració de productes amb Woocommerce

En aquest article trobaràs tota la informació que necessites sobre els paràmetres de configuració de productes amb Woocommerce.

La configuració de productes a Woocommerce és un dels primers apartats que has d’ajustar de la teva botiga online. Es tracta dels paràmetres que pots trobar a Woocommerce > Configuració i en concret a la pestanya de productes.

En aquesta pàgina trobaràs tres sub-pestanyes diferents. Són les següents:

 • General
 • Inventari
 • Productes descarregables

Paràmetres generals de configuració de productes


Configuració de productes amb Woocommerce: general

Començam per la primera pestanya de Woocommerce > Configuració > Productes > General.

En aquesta secció tens les opcions de pàgines de la botiga, mesuraments i ressenyes. Anem a veure-les.

Pàgines de la botiga

Pàgina de la botiga: En aquest camp tan sols has de seleccionar la pàgina per defecte de la botiga. Habitualment serà la pàgina de botiga instal·lada de forma predeterminada per Woocommerce, però no és imprescindible que ho sigui.

Pots seleccionar qualsevol altra pàgina que tu vulguis on es mostrin tots els productes. En aquesta pàgina no hi ha d’haver cap shortcode de Woocommerce ni cap contingut.

De fet, ni tan sols és obligatori introduir aquest camp si vols mostrar els productes d’alguna altra manera.

Comportament del botó afegir a la cistella: Aquí tens dues caselles que pots marcar segons les teves preferències.

 • Redirigir a la pàgina de la cistella després d’afegir un producte correctament. Es tracta d’una opció que pot ser útil si tens pocs productes o que només es poden adquirir d’un amb un. Evidentment si dirigeixes un usuari directament a la pàgina de cistella, interromps que pugui seguir afegint més productes al carret des de la pàgina on es trobava.
 • Activa l’AJAX als botons de compra de les pàgines d’arxiu. Es tracta d’una funció actualment mal traduïda i que resulta poc comprensible per molts usuaris fins i tot en anglès. No es refereix als botons de compra sinó al comportament dels botons d’afegir a la cistella de les pàgines de producte (botiga, categories, etiquetes). Amb aquesta opció activada el producte s’afegeix a la cistella sense recarregar de nou la pàgina on et trobes, i et marca el botó amb una icona de verificació.

Imatge de mostra: Es tracta del nombre identificador de la imatge que s’utilitza per defecte a un producte quan no hi ha cap imatge definida expressament.

Mesuraments

Unitat de pes: Selecciona la unitat de mesura per indicar el pes (kg, g, lbs i oz).

Unitat de dimensions: Selecciona la unitat de mesura per indicar les dimensions (m, cm, mm, in, yd).

Ressenyes

Activa les revisions: En aquest apartat pots habilitar tres caselles.

 • Activa les revisions de productes: Els usuaris podran deixar les seves opinions i comentaris sobre el producte.
 • Mostra l’etiqueta “propietari verificat” a les ressenyes dels clients. Mostrarà a les revisions una etiqueta per informar que l’opinió és emesa per un persona que ha comprat el producte.
 • Les ressenyes només les poden deixar “propietaris verificats”. Si aquesta opció està activada només podran deixar les seves revisions els usuaris que hagin adquirit el producte a teva botiga.

Valoracions del producte: A més de les revisions o ressenyes (reviews), pots afegir a la teva botiga un sistema de puntuació amb estreilles (ratings):

 • Activa les valoracions amb estrelles a les revisions: En aquest cas, les revisions s’acompanyen d’una valoració de fins a 5 estrelles que el client pot marcar.
 • Les valoracions amb estrelles haurien de ser obligatòries, no opcionals. Fa que si una persona vol publicar la seva revisió, ha puntuar necessàriament el producte amb un nombre d’estrelles.

Configuració de l’inventari de productes de Woocommerce


Configuració de productes amb Woocommerce: inventari

En la segona pestanya, entram a configurar els paràmetres d’inventari i gestió d’estoc dels productes de la nostra botiga.

Gestionar estoc: En la primera casella, podem activar si volem gestionar l’estoc dels productes de Woocommerce. Si només has de gestionar productes virtuals, descarregables, que no tenen un nombre limitat d’unitats, pots deixar-la desmarcada. Però si tens productes físics que has d’enviar, et convidrà acivar-la.

Si l’actives, es deplegaran tota una sèrie de noves opcions de gestió de l’estoc.

Mantenir l’estoc (en minuts): Defineix el temps en què es manté l’estoc en comandes pendents de pagament. Per exemple, en aquelles que es realitzen per transferència bancària. Quan es supera el temps definit en aquest camp, l’estat de la comanda passa de pendent a cancel·lada. Si es posa en blanc desactives aquesta opció.

Notificacions: T’envia un correu electrònic d’avís en els següents casos, que pots activar en la casella corresponent:

 • Activa les notificacions d’estoc baix
 • Activa les notificacions d’estoc esgotat

Destinatari(s) de les notificacions: Pots introduir les adreces electròniques que rebran les notificacions d’estoc, separades per comes.

Llindar d’estoc baix: Quan s’arriba a aquest nombre de productes, els destinataris de la notificació rebran un avís per email.

Llindar d’estoc esgotat: Quan l’estoc del producte arribi a aquesta xifra, l’estat canviarà a “Fora d’estoc” i rebràs un avís per email.

Visibilitat d’estoc esgotat. Aquí tens una casella per amagar els articles esgotats del catàleg de productes de la botiga.

Forma de visualització d’estoc: Tens un camp seleccionable amb tres opcions per triar.

 • Mostra sempre la quantitat restant d’estoc. Per exemple, “12 en estoc”.
 • Mostra només la quantitat d’estoc restant quan aquest sigui baix. Per exemple, “Només queden 2 articles”.
 • No mostris mai la quantitat d’estoc restant.

Configuració de productes descarregables a Woocommerce


Configuració de productes amb Woocommerce: productes descarregables

I finalment, arribam a la tercera i darrera pestanya, la de productes descarregables.

En aquest apartat, la primera opció és definir el mètode de descàrrega de fitxers:

 • Forçar descàrregues: Els fitxers només són accessibles a les persones que els adquireixen. S’amaguen els seus enllaços directes i es força la seva descàrrega amb un script de llenguatge PHP.
 • X-Accel-Redirect/X-Sendfile: Similar a l’anterior, però permet fitxers més grans i té un comportament diferent. Requereix que el teu servei de hosting el permeti.
 • Redirigir només: L’usuari té accés al fitxer amb un enllaç. No té protecció contra un accés extern. Es tracta d’una opció útil si les altres dues opcions no et funcionen (consulta el teu allotjament) o no tens inconvenient que les descàrregues no siguin segures.

Restricció d’accés:

En aquest apartat tens dues caselles per configurar l’accés a les desàrregues:

 • La primera per requerir que les descàrregues només es puguin fer amb la sessió iniciada. Si ho vols així, et convé tenir desmarcada l’opció de “permet als clients fer comandes sense un compte” o no s’aplicarà a les compres de convidats.
 • I en segon lloc, pots activar l’accés després del pagament per permetre l’accés quan la comanda està en procés, encara que no estigui marcada com a “completada”.

Conclusions


Com pots veure, les opcions de configuració de productes amb Woocommerce no són gens complicades. I tampoc són excessivament extenses.

Fins i tot hi ha alguns paràmetres que abans estaven inclosos en aquesta secció i que ara es troben a l’apartat de personalització de Woocommerce. Les pots veure al meu article de convidat al blog de Wetopi sobre Woocommerce amb GeneratePress, on faig un repàs de la personalització de Woocommerce amb el meu tema preferit i que també inclou les opcions per defecte de Woocommerce.

Amb els paràmetres de configuració de productes amb Woocommerce que tens en aquest article pots ajustar aspectes com la pàgina de botiga, mesures, ressenyes, la gestió d’estoc o específicament dels productes descarregables.

De totes maneres, has de tenir en compte que algunes opcions que estableixes en aquesta secció, després les pots modificar individualment a la fitxa de cada producte, com per exemple en el cas de les ressenyes o la gestió d’estocs.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.