Woocommerce 4.0: una actualització amb novetats destacades

L’arribada de la nova versió de Woocommerce 4.0 suposa canvis substancials en l’escriptori de la plataforma de comerç electrònic per a WordPress i nous informes per a la teva botiga.

Una actualització major de Woocommerce


Woocommerce 4.0 ja és aquí i aporta diverses millores i canvis substancials. Es tracta de la primera actualització major de Woocommerce d’aquest any, i per tant es recomana fer l’actualització des de versions anteriors amb totes les precaucions.

Aquesta nova versió no és totalment compatible amb els llocs que utilitzen diverses versions de Woocommerce 3.x. Tot i que funcionarà sense problemes en la majoria de botigues, és millor que provis primer la nova versió en una còpia de proves del teu ecommerce. I fes còpies de seguretat dels arxius i base de dades del WordPress abans d’instal·lar Woocommerce 4.0.

Si tot açò et sona massa complicat, et convé repassar el meu article sobre la manca de suport tècnic pel teu ecommerce. Al final tens la solució per aquest problema.

La nova versió de Woocommerce té nous requisits específics per poder ser utilitzada:

  • Has de tenir la versió de WordPress 5.3 instal·lada. Si la teva botiga online encara funciona amb una versió anterior de WordPress, l’administrador de Woocommerce es desactivarà automàticament.
  • La versió mínima de PHP 3.6.0. És recomanable la versió 7.2 o superior.
  • La versió mínima de MySQL 5.0. És recomanable la versió 5.6 o superior.

Moltes de les noves prestacions que ara s’incorporen en el nucli de Woocommerce, fins ara han estat disponibles mitjançant l’extensió Woocommerce Admin.

Per tant si tens una versió anterior també pots provar les noves prestacions amb aquest plugin. I si ja el tenies activat i actualitzes a la nova versió de Woocommerce, després el podràs eliminar perquè ja ho tindràs tot incorporat de sèrie.

El nou escriptori de Woocommerce 4.0


El quadre de comandament

Woocommerce 4.0: quadre de comandament

La nova interfície d’administració canvia totalment respecte el que teníem fins ara. L’escriptori de Woocommerce 4.0 ve amb un quadre de comandament que et proporciona una visualització ràpida de les dades més importants amb un cop d’ull.

La seva configuració és molt personalitzable. Pots seleccionar les dades que vols que es mostrin, triar els períodes de temps o rangs temporals de dades, o esborrar les que no necessitis. Tot segons les necessitats específiques de la teva botiga per aprofundir en les mètriques que més t’interessin.

Encara no hi ha disponible una traducció en català, però esperem que arribarà en poc temps.

Informes nous i millorats

El quadre de comandament és un aperitiu del que són totes les possibilitats d’obtenir informació amb Woocommerce 4.0.

Tant des de Woocommerce > Informes com des de la nova secció d’Analítica a la barra lateral del WordPress, que t’apareixerà davall Productes, tens noves pàgines amb la informació per tenir controlada al mil·límetre l’evolució del teu negoci.

Informes i gràfiques que pots filtrar segons diferents paràmetres, sobre vendes, productes, imposts, enviaments, cupons, comandes, estoc…

I també pots exportar-ne les dades per a utilitzar-les o integrar-les amb eines externes.

Nova pantalla de clients

La visualització de Clients també millora amb la nova actualització. Ara quan accedeixes a Woocommerce > Clients tens una pàgina molt més versàtil, amb informació filtrable i descarregable segons el nou estil de la nostra plataforma de comerç electrònic.

Woocommerce 4.0: clients

Els canvis estan pensats per oferir una comprensió a fons dels teus clients, amb segmentacions i filtres basats en variables d’utilitat i que et permetin fer un seguiment del seu historial.

Eines de gestió de la botiga

Una altra novetat important és la nova barra superior que et permet accedir a informació i funcions clau des de qualsevol pantalla de l’administració de Woocommerce.

Amb aquesta barra d’eines pots actuar sobre comandes, gestionar les existències i inventaris o moderar les revisions per aconseguir un flux de treball més eficient.

Woocommerce 4.0: eines de gestió de la botiga

Actualitzacions addicionals de Woocommerce 4.0


A part del nou escriptori d’administració de Woocommerce, la versió 4.0 també afegeix altres millores:

  • Millora de la pantalla d’edició de comandes
  • Últimes aportacions al paquet de Blocs de Gutenberg de Woocommerce
  • Actualitzacions relacionandes amb el Brèxit i l’IVA
  • Millores del maneig de correus electrònics
  • Optimitzacions en les passarel·les de pagament

Més enllà d’aquestes millores, aquesta actualització també inclou retocs, nous hooks o ganxos i solucions a problemes detectats que com sempre pots trobar a la secció de registre de canvis de Woocommerce al repositori de WordPress.

Conclusions


La nova versió de Woocommerce 4.0 arriba amb canvis importants en el tauler d’administració, amb un nou quadre de comandament, informes nous i millorats, la nova pantalla de visualització dels clients, o la barra superior d’eines de gestió, entre d’altres.

La millora en les prestacions de l’escriptori de Woocommerce suposa un pas endavant que apuntalarà la seva posició al capdavant de les plataformes de comerç electrònic.

Així, la seva versatilitat el farà útil per a botigues online petites, mitjanes i grans, que poden escollir la informació que volen visualitzar i descartar la que no necessiten.

Però recorda una vegada més que si actualitzes el teu Woocommerce a la nova versió des d’una instal·lació existent, has de seguir les pautes de seguretat recomanades per evitar possibles inconvenients.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.