Diferències entre eCommerce i eBusiness

Coneix les diferències i semblances entre els conceptes d’eCommerce i eBusiness, i les seves principals característiques

Molts emprenedors i empresaris que s’inicien en el món d’internet empren indistintament els conceptes d’eCommerce i eBusiness. I és que el sector empresarial està immers en un procés de transformació digital que afecta profundament la seva estratègia, i la seva estructura. La confusió inicial és normal, perquè a més les definicions d’aquests termes han anat evolucionant.

Però contràriament al que molts pensen, eCommerce i eBusiness no són sinònims. I cal saber diferenciar-ne l’abast de cada un si vols aplicar-los al teu negoci, entendre què t’ofereix cada professional o agència que contractes, per expandir-te en el món online.

En aquest article precisarem els conceptes de comerç electrònic i negoci electrònic, més coneguts pels seus noms en anglès eCommerce i eBusiness. Veurem les seves definicions, exemples, idees errònies sobre aquests conceptes i aprendràs a identificar-los en cada model de negoci de forma correcta.

Semblances entre eCommerce i eBusiness


Els dos conceptes estan íntimament lligats. En tots dos casos parlam de negocis que tenen a veure amb internet. I en els dos casos es pretén treure el màxim de profit en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

És bastant comú sentir parlar o llegir sobre comerç i negocis online, electrònics o digitals com si fossin el mateix. Però les semblances s’acaben ràpidament perquè les seves característiques són diferents segons els tipus d’operacions i el mètode utilitzat per realitzar-les.

Així que anem directament a veure quina és la definició de cada un i veurem què tenen en comú i, sobretot, en què es diferencien.

Què és un eCommerce?


eCommerce i eBusiness: Què és un comerç electrònic?

El concepte d’eCommerce o E-Commerce és l’abreviació d’Electronic Commerce (Comerç Electrònic). S’utilitza per descriure els processos comercials que es realitzen de manera online. Per tant, inclou aspectes com la compra, venda, negociació, comanda i pagament de béns i serveis a través d’internet.

En aquesta definició ja hi ha un punt molt clar que permet evitar un error bastant comú. L’eCommerce inclou la compravenda de béns i serveis.

Per tant, és una equivocació considerar que un eCommerce és una botiga online que ven béns, mentre que la venda i contractació de serveis online no seria eCommerce sinó eBusiness. Hi ha definicions que corren per internet que cauen en aquest error i convé tenir-ho clar. Tots dos casos són eCommerce.

És a dir, tant la venda online de peces electròniques, de productes d’alimentació o d’artesania i altres objectes físics, com també la venda de música o vídeos descarregables o la contractació de formació online i serveis professionals mitjançant internet entren dins el concepte de comerç electrònic o eCommerce.

Si s’utilitza un mitjà electrònic per portar a terme una activitat comercial amb intercanvi monetari, ens trobam en l’àmbit de l’eCommerce.

Eines per a eCommerce

La realització de l’activitat comercial de manera electrònica es realitza mitjançant la presència a internet mitjançant una web, o també altres tipus d’aplicacions mòbil, xarxes socials i missatgeria.

Per suposat, disposar d’una botiga online pròpia és l’eina que més autonomia, prestacions i possibilitats ofereix per desenvolupar l’activitat comercial. D’entre les diverses plataformes eCommerce, destaca Woocommerce.

Tipus d’eCommerce

Business to Business (B2B): el procés de compravenda online es produeix entre negocis o empreses.

Business to Client (B2C): La compavenda online es produeix entre un negoci i un consumidor final, una persona física o client.

També existeixen les anomenades compravendes online entre consumidors Client to Client (C2C), o les que es realitzen entre una empresa i una administració pública o Business to Administration (B2A).

A més, l’eCommerce pot ser l’únic o principal canal de venda del negoci, o un complement del canal de venda principal o tradicional que es realitza de forma presencial.

Exemples d’eCommerce

L’eCommerce ja s’ha instal·lat a les nostres vides i forma part de l’economia diària. Realitzar transaccions comercials sense tenir una interacció presencial cara a cara és cada vegada més habitual. Quan compres a una botiga oline, et subscrius a una plataforma de pagament de vídeo a la carta o t’apuntes a un curs online, estàs participant d’un eCommerce.

Què és un eBusiness?


eCommerce i eBusiness: Qué és un negoci online?

El concepte d’eBusiness o E-Business seria l’abreviació d’Electronic Business, el que entenem per negoci electrònic, online o digital.

En aquest cas ens referim a una negoci que realitza processos empresarials a través d’internet o amb ajuda de mitjans electrònics. Així, tots els departaments d’una empresa poden incorporar mitjans digitals i no només en l’àmbit comercial o de compravenda de béns i serveis. Inclou altres activitats que també formen part del negoci tant en la seva relació amb agents externs com interns.

Per tant, l’eBusiness no es limita a una botiga online, sinó que l’eCommerce seria només una part del negoci electrònic. També recursos humans, facturació i comptabilitat, gestió d’inventari, màrketing o qualsevol altre àmbit de gestió estaria digitalitzat i adaptat per realitzar la seva activitat de manera online com a mitjà principal.

Eines per a eBusiness

Un eCommerce serà una de les eines d’un eBusiness, però mai l’única ni tampoc és imprescindible. Un negoci amb la seva web corporativa, ecommerce i un blog per realitzar màrketing de continguts es pot considerar un eBusiness.

Però un eBusiness haurà d’utilitzar eines que facilitin que directius i empleats treballin i col·laborin en un entorn digital.

Per exemple comptarà amb una intranet per a la comunicació interna, una aplicació ERP per a la planificació de recursos o un CRM per a la gestió de clients i contactes. Una eina com ActiveCampaign t’ajudarà com a CRM de vendes amb automatització d’email marketing.

Tindrà la seva facturació digitalitzada, per exemple mitjançant alguna extensió per a Woocommerce o algun servei online especialitzat com Holded o Quaderno integrat amb el seu eCommerce.

I per suposat, es contactarà tant amb clients com amb col·laboradors per mitjans electrònics. Qualsevol de les diferents plataformes que ofereixen vídeoconferències serà una eina habitual per fer reunions en un eBusiness.

Tipus d’eBusiness

Es parla de dos tipus d’eBusiness, el Pure-Player entès com el negoci que té presència online i relació amb els agents interns o externs únicament a través d’internet, i els Brick-and-Click que implica un model de negoci que exerceix la seva activitat tant de forma online com física.

Exemples d’eBusiness

Per acabar d’entendre els conceptes d’eBusiness i eCommerce, podem veure uns exemples d’eBusiness que funcionen amb eCommerce o sense:

eBusiness amb eCommerce

Posem una empresa que disposa d’una intranet o aplicació per a la comunicació dels seus empleats, que treballen en remot des de casa seva. Disposa d’un assistent virtual que s’encarrega de l’administració i agenda, la facturació i comptabilitat es realitza online, compta amb un CRM per a la gestió de clients i proveïdors i presència en xarxes socials. Per tant, un exemple clar d’eBusiness.

Aquesta empresa ven entrades a esdeveniments de manera online a través de la seva web (un congrés, un concert, un cinema). Aquí tenim que aquesta empresa utilitza la web per fer transaccions econòmiques i per tant disposa d’un eCommerce.

Un eBusiness sense eCommerce

Ara imagina’t la mateixa empresa però has de comprar les entrades al local on es realitzarà l’esdeveniment o en punts de venda específics, però no hi ha opció de fer-ho a la web.

O un negoci d’una consulta professional (assessor legal, psicòleg o massatgista) on tot està digitalitzat però només té un formulari de contacte a la web per demanar cita i on es respon per correu electrònic o missatgeria instantània per confirmar la reserva per part de l’assistent virtual. El pagament es realitza a la consulta del professional.

Aquests dos casos serien exemples d’eBusiness però sense eCommerce, perquè no disposen d’una plataforma online per fer cap compravenda.

Conclusions


Els conceptes d’eCommerce i eBusiness habitualment es confonen, però tot i que estan relacionats no són sinònims.

En aquest article hem vist com l’eCommerce o Comerç Electrònic es refereix a la compra i venda online de béns i serveis, mentre que l’eBusiness o Negoci Electrònic inclou tots els processos d’una empresa que es realitzen de forma digital.

Per tant, l’eCommerce seria una part de l’eBusiness. O dit d’una altra manera, tot eCommerce forma part d’un eBusiness, però no tot eBusiness té un eCommerce. Ho hem vist amb alguns exemples.

Les estratègies de l’eCommerce estan orientades a les vendes i afecta àmbits com el màrketing, compres, i atenció al consumidor.

Les estratègies de l’eBusiness tenen un abast major i permeten fer front a reptes i desafiaments més grans. Ofereix més recompenses i també requereix de canvis estructurals més profunds en les organitzacions.

El comerç electrònic ha canviat la forma com s’adquireixen béns i serveis, mentre que els negocis online estan canviant la concepció i estructura tradicional de les empreses.

Què cerques, eCommerce o eBusiness?

Crear un comerç electrònic per al teu negoci només inclou la digitalització de les vendes a través d’internet, mentre que si cerques tenir un negoci online hauràs de digitalitzar i automatitzar el màxim de processos per millorar les relacions i la presència online de l’empresa.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.