Com crear un formulari de subscripció amb Elementor connectat a ActiveCampaign

Guia pas a pas per crear un formulari de subscripció amb Elementor connectat a ActiveCampaign

Sobre els motius per crear una llista de subscripció pel teu ecommerce i els seus beneficis ja n’havíem parlat en un altre article. Aquí farem una altra passa i veurem com fer el teu formulari i connectar-lo al teu compte d’email marketing.

Estàs decidit a aprofitar els avantatges de l’email marketing pel teu negoci? Tant si comences de zero com si no et convencen les eines que utilitzes actualment, en aquest article trobaràs una guia pràctica per crear específicament el teu formulari de subscripció.

I per suposat, ho farem amb eines perfectament integrades i preparades per treballar-hi amb WordPress i Woocommerce:

 • Elementor Pro: Amb aquest constructor pots crear fàcilment els teus formularis de subscripció. La seva flexibilitat et permet tenir pràcticament qualsevol tipus de disseny per captar correus electrònics dels visitants del teu lloc web. A més, Elementor disposa d’integració directa amb les millors plataformes d’email marketing, i per suposat amb ActiveCampaign.
 • ActiveCampaign: Una eina per gestionar les campanyes de màrqueting per correu electrònic, que s’integra perfectament amb WordPress i Woocommerce. També et servirà com a CRM per a la gestió de clients i contactes, i que a més permet prestacions avançades de seguiment d’accions dels visitants i esdeveniments al teu lloc web.

Preparatius per crear el formulari de subscripció


Lògicament, el primer que necessites és tenir instal·lada la versió premium del constructor web Elementor Pro al teu WordPress, i obrir un compte d’ActiveCampaign.

Per als meus clients de disseny web i/o de suport tècnic, tenc a la seva disposició la meva llicència d’Elementor Pro per instal·lar la versió premium al seu lloc web.

Si vols la teva pròpia llicència, la pots adquirir aquí i et podràs descarregar la versió de pagament d’Elementor. Has d’afegir aquest plugin juntament amb la versió gratis que pots trobar al repositori oficial de WordPress.

Pel que fa a ActiveCampaign, tens 14 dies de prova gratis i després has d’escollir un pla de pagament segons les prestacions que necessitis i el nombre de contactes.

Una volta disposes d’aquestes dues eines, ja podem anar per feina.

Configuració del compte d’ActiveCampaign


El primer que has de saber és que des d’ActiveCampaign pots crear formularis per aconseguir subscriptors, i fins i tot inserir-los al teu lloc web. Però aquesta opció no la veurem en aquesta guia, ja que farem els formularis directament amb Elementor, molt més versàtil per fer que els dissenys quedin integrats amb l’estil del teu lloc.

En canvi, sí que és convenient que configuris abans alguns aspectes del teu compte d’ActiveCampaign que necessitaràs tenir correctament ajustats per enviar els teus primers correus i campanyes d’email màrqueting als subscriptors que t’arribin des del formulari que farem després.

 • El teu perfil
 • La llista o les llistes de subscriptors
 • Els elements necessaris del peu del correu: informació legal, enllaç de baixa de la subscripció
 • Crear l’API per connectar amb un servei extern.
 • Crear la primera automatització de benvinguda

Integració d’Elementor Pro amb ActiveCampaign


De tots aquests aspectes, només veurem específicament la creació de l’API de connexió. Aquest és un punt fonamental per fer el teu formulari de subscripció amb Elementor connctat a ActiveCampaign. La resta són ben senzills o ho podem deixar per a un altre article si ho considerau convenient.

Per trobar l’API d’accés has de clicar la roda de configuració del teu compte d’ActiveCampaign, i anar a la secció de Desenvolupador.

Formulari subscripció Elementor ActiveCampaign: API d'Accés

Aquí trobaràs l’API URL i la Clau API. Necessitaràs aquestes dades per integrar Elementor amb el compte d’ActiveCampaign.

Copies la Clau API i la introdueixes al teu lloc web a Elementor > Opcions > Integracions al camp corresponent. Després fas el mateix amb l’API URL.

Formulari subscripció Elementor ActiveCampaign: integració

Cliques el botó per validar la clau API. Si tot és correcte, ja podràs desa els canvis al botó del final de la pàgina.

Ja ho tens tot a punt per crear el formulari de subscripció amb Elementor Pro connectat a ActiveCampaign.

Creació del formulari de subscripció amb Elementor Pro


Per crear el formulari de subscripció amb Elementor Pro només has d’afegir el giny de Formularis a la pàgina i ubicació on vulguis posar-lo.

Per defecte, Elementor et crea un senzill formulari de contacte. L’hauràs de modificar i configurar-lo com segueix a continuació.

Camps d’un formulari de subscripció amb Elementor Pro

A la pestanya de Contingut > Camps de Formulari només hi has de deixar els següents camps:

 • A Nom del formulari és convenient que canviis el nom per defecte de “Nou formulari” per un nom específic del formulari que crees. Per exemple “Formulari de subscripció”.
 • Nom: En alguns formularis de subscripció fins i tot es prescindeix de sol·licitar el nom. Ja saps que com menys dades demanis més fàcil ho poses perquè els visitants es subscriguin. Però el pots afegir opcionalment.
 • Email: Aquest és un camp necessàriament obligatori. Si no tens els correu electrònic no podràs enviar missatges. Per tant, l’has de deixar com a requerit tal com ve de manera predeterminada.
 • Acceptació: Afegeix un camp d’acceptació per incloure una casella perquè el visitant pugui verificar que accepta la teva política de privadesa. Aquest camp és legalment obligatori, pel que l’hauràs de marcar com a requerit. En el quadre de text i hauràs d’afegir una etiqueta HTML amb el text i l’enllaç a la teva política de privadesa:
He llegit i accept la <a href="ENLLAÇ A LA INFORMACIÓ DE PRIVADESA">política de privadesa</a>

Naturalment has de substituir ENLLAÇ A LA INFORMACIÓ DE PRIVADESA per la URL de la teva web on tenguis la política de privadesa.

Ja saps que aquest és un requisit legal obligatori perquè puguis enviar correus electrònics amb el consentiment de l’interessat.

Formulari subscripció Elementor ActiveCampaign: camps del formulari

Qualsevol altre camp, com per exemple el de Missatge que t’apareix per defecte, el pots esborrar.

I per suposat, pots definir les opcions de mida, etiqueta, marcador (placeholder), així com emprar les pestanyes i opcions d’Estil i Avançat per deixar el formulari al teu gust.

Botó d’enviament

A la pestanya de Contingut > Botons hi afegeixes el text que vols que aparegui al botó d’enviament del formulari. Per exemple un M’APUNT o SUBSCRIU-ME o DESCARREGA EL REGAL que vulguis fer als subscriptors per apuntar-se a la teva llista de correu.

Accions post-enviament

A Contingut > Accions després de l’enviament hi pots afegir les següents:

 • Correu electrònic
 • Redirecció
 • ActiveCampaign
 • Recull d’enviaments

Aquestes són les accions que s’hauran de fer quan es cliqui el botó d’enviament del formulari. Per a cada acció que introdueixis s’afegirà una nova pestanya a l’edició del formulari d’Elementor, excepte per a Recull d’enviaments. En aquest cas tenim:

Correu Electrònic

Contingut > Correu Electrònic: Si has afegit aquesta acció, s’enviarà una notificació per correu electrònic quan algú envii correctament el formulari de subscripció. No és una acció pensada per enviar ni comunicar res a la persona que ha emplenat el formulari, sinó per avisar a l’administrador del lloc.

En aquest cas, pot servir per comunicar que un visitant es vol subscriure a la teva Newsletter. Si no vols rebre aquest avís, simplement pots eliminar el correu electrònic de les accions després d’enviament i desapareixerà aquesta opció. Si ho vols rebre, ho pots configurar de la següent manera:

 • Per: introdueix el teu correu on vols rebre la notificació.
 • Assumpte: introdueix l’assumpte que vols que posi el correu d’avís. Per exemple “Subscripció sol·licitada al teu lloc web”.
 • Missatge: per defecte t’apareixerà un codi de [all fields] perquè s’enviïn tots els camps del formulari de contacte. Ho pots personalitzar afegint un text i/o canviant el codi predeterminat pels codis de cada camp que vulguis rebre per correu.
 • Email remitent: per defecte serà un email@elteudomini.com. Ho pots deixar com està o canviar-lo per un altre (un no-reply o un correu teu).
 • Nom remitent: nom que vols que surti com a remitent, per exemple el nom del teu lloc web.
 • Reply-to: Com a correu de resposta, segurament no t’interessa respondre’t a tu mateix. Per tant, és convenient seleccionar el camp de correu electrònic, que és el de l’email que ha introduït el visitant en el formulari. D’aquesta manera t’hi pots posar en contacte clicant el botó de respondre si detectes cap error quan t’arribi el correu de notificació.

La resta de camps els pots deixar com estan.

Redirecció

Contingut > Redirecció: En aquesta pestanya hi has d’introduir la URL on vols redirigir el visitant després de clicar el botó d’enviament del formulari. Normalment serà una pàgina que expliqui el que ha de passar a continuació. Per tant, és convenient que tenguis una pàgina de “subscripció pendent de confirmació” creada on dirigiràs els usuaris.

Recull d’enviaments

Aquesta és una opció recent d’Elementor que et permet recollir la informació que s’envia amb el formulari a la base de dades del teu WordPress. Així, pots consultar-ho des d’Elementor > Enviaments de forma complementària o alternativa a rebre-ho per correu electrònic. Ho pots afegir opcionalment si t’interessa.

Connexió amb ActiveCampaign

Contingut > ActiveCampaign: En aquesta pestanya farem la integració del formulari amb el compte d’ActiveCampaign. Pots escollir si deixes l’API per defecte, que és la general que hem introduït abans, o si vols introduir una clau API específica. Si no et funcionàs la connexió amb l’API per defecte també la pots introduir aquí com a clau personalitzada.

Amb la connexió directe del formulari a ActiveCampaign, veuràs que pots escollir una llista de les que tenguis creades a la plataforma d’email marketing a la que subscriure el contacte.

TRUC: Si crees una llista de contactes sense confirmar a ActiveCampaign, els pots subscriure des del formulari directament i gestionar des d’una automatització d’ActiveCampaign el procés de doble opt-in perquè confirmin la subscripció. I llavors passen automàticament a la llista definitiva perquè puguin rebre legalment els teus correus.

Aquest sistema et permet enviar algun recordatori als contactes que no confirmen la subscripció a la primera, perquè no es perdin sense remei amb el doble opt-in.

Formulari subscripció Elementor ActiveCampaign: integració del formulari

A continuació has de seleccionar els camps del formulari amb els corresponents camps d’ActiveCampaign. Si només demanes nom i adreça electrònica, aquests seran els camps que hauràs d’enllaçar amb el de First Name i Email.

També pots afegir etiquetes per segmentar els subscriptors. Per exemple per saber i gestionar des de quin formulari s’han subscrit. La segmentació és un dels punts forts d’ActiveCampaign.

La pestanya de configuració de passes només la necessites si has creat un formulari amb diverses passes. I amb la d’opcions addicionals pots traduir els missatges personalitzats d’enviament amb èxit o d’errors.

Abans de publicar el formulari de subscripció


De la mateixa manera que tens una pàgina de subscripció pendent de confirmació, has de procurar tenir una pàgina de subscripció confirmada. Des d’aquesta pàgina pots informar que el procés de subscripció ha acabat amb èxit, donar les gràcies al contacte i avisar-lo que aviat rebrà el correu de benvinguda.

Naturalment, has d’enllaçar a aquesta pàgina des del botó de confirmació de la subscripció en el missatge de doble opt-in d’ActiveCampaign.

No t’oblidis de repassar la visualització en diferents dispositius per veure com queda en escriptori, tauleta i mòbil, per adaptar el formulari a diferents tamanys de pantalla.

I ja pots publicar el teu formulari de subscripció amb Elementor i ActiveCampaign!

Conclusions


Crear un formulari de subscripció amb Elementor Pro connectat a ActiveCampaign no és gaire complicat. La integració d’Elementor amb ActiveCampaign, i d’ActiveCampaign amb WordPress i Woocommerce fa possible que tenguis una gran eina d’email marketing a l’abast del teu comerç electrònic de forma senzilla.

Per començar, hem vist que necessites disposar de la versió premium d’Elementor Pro, i d’un compte d’ActiveCampaign. Configura el teu compte d’ActiveCampaign, crea la teva llista o llistes de subscripció i utilitza la clau API que servirà per connectar-lo amb Elementor.

I ja pots muntar el formulari amb Elementor. Hem vist els camps que necessites, com configurar-los i com es connecta el formulari amb ActiveCampaign.

Què et sembla? No creus que el teu negoci online es mereixerà que comencis a crear la teva comunitat de subscriptors? Si t’ha agradat aquest article, pots deixar un comentari o compartir-lo a les teves xarxes socials.

I si no et vols complicar i prefereixes que m’encarregui de tots els detalls i et creï la teva pàgina de subscripció amb Elementor i ActiveCampaign, contacta’m.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.