Guia de Yith Woocommerce Membership

Crea la teva escola o restringeix l’accés a productes, serveis i continguts als membres premium del teu lloc amb el plugin de Yith Woocommerce Membership

Què és una membresia?


Les anomenades membresies o llocs de pertinença estan a l’ordre del dia. Juntament amb les botigues online són el model de negoci que més demanda tenen en l’economia digital.

Però què és una membresia? Es tracta d’un lloc web on els usuaris només tenen accés a determinats continguts previ pagament d’una quantitat puntual o d’una subscripció periòdica, normalment mensual o anual.

Així, aquestes condicions són requerides normalment per desenvolupar escoles i acadèmies online. Però també és possible utilitzar la restricció de continguts per crear altres botigues amb productes i serveis només visibles a membres de pagament.

D’extensions de restricció de continguts n’hi ha unes quantes, i específicament per crear una escola online també. Alguns tenen la seva estructura pròpia per gestionar pagaments. I d’altres es poden integrar amb Woocommerce, amb tots els avantatges que suposa accedir a totes les prestacions i funcionalitats disponibles per a aquesta plataforma.

En aquest article, veurem com funciona el plugin de restricció de continguts per a Woocommerce de Yith.

Exemples d’usos de Yith Woocommerce Membership

 • Vendre cursos, lliçons, consultories  i fer que el contingut estigui disponible només per als usuaris que els han pagat
 • Crear àrees específiques al teu lloc amb accés restringint només per als membres
 • Crear una revista en línia amb publicacions visibles només per als usuaris que hi hagin comprat accés
 • Crear una botiga privada on només els usuaris registrats puguin veure els productes.
 • Oferir recursos digitals que només els membres poden descarregar de forma gratuïta

Crear un lloc de pertinença amb Woocommerce


Amb aquesta extensió de Yithemes tenim un magnífic plugin per a la restricció de continguts que s’integra amb Woocommerce. D’aquesta manera pots especificar quins usuaris podran visualitzar un contingut de forma manual, però també vincular-ho amb la compra d’un pla de membresia creat com un producte de Woocommerce.

Per tant, els pagaments es realitzen com en qualsevol altre eCommerce fet amb aquesta extensió de WordPress. I quan un client compra el producte de Woocommerce, tindrà accés als continguts associats a aquell producte.

Aquest punt és important que el tenguis clar, perquè si el que vols és funcionar amb un model de pagaments periòdics, necessites també un plugin de subscripcions per a Woocommerce per a pagaments recurrents. Des de Yith tenen també el seu propi plugin de subscripcions com a alternativa a l’extensió de Woocommerce.com.

La integració amb Woocommerce et permetrà ampliar les funcionalitats fàcilment. Per exemple pots integrar la facturació dins el teu propi lloc. En canvi, amb altres solucions hauràs de recórrer a plataformes externes com Holded o Quaderno.

Doble funcionalitat en relació amb els productes de Woocommerce

Un producte de Woocommerce pot funcionar per a adquirir un Pla de membresia que et dóni accés a continguts específics. Aquesta funcionalitat es configura des dels Plans de Membresia que veurem després.

Però dins els els productes de Woocommerce també tindràs l’opció d’assignar-lo a un pla de membresia. És a dir, que pots fer que aquell producte que estàs editant només sigui acessible per qui formi part d’un pla de pertinença.

És a dir que en el cas dels productes el plugin funciona en els dos sentits. Un producte pot donar accés a un Pla de pertinença, o pots tenir productes restringits per a membres d’un Pla concret. No confonguis una funcionalitat amb l’altre.

Adquisició i instal·lació de Yith Woocommerce Membership


El plugin de Yith es compra i instal·la igual que el que ja vam veure anteriorment sobre reserves amb Woocommerce també de la mateixa casa.

Per tant pots llegir tot el procés de compra, descàrrega i instal·lació del plugin i de la llicència en el mateix article. Aquí passarem directament als avantatges i característiques d’aquesta extensió i la seva configuració.

Característiques de Yith Woocommerce Membership


Yith Woocommerce Membership: Característiques

Aqui no farem una reproducció de tot el llistat de característiques que trobarem en aquest plugin per a llocs de pertinença amb Woocommerce, perquè ja ho pots trobar directament a la pàgina de l’extensió. Però sí que en podem fer una relació de les més importants.

 • Creació il·limitada de plans de pertinença. Pots establir opcionalment una data de caducitat per a cada pla.
 • Gestió de continguts del pla. Habilita la visualització de determinats continguts només per a membres de determinats plans. També disposes de l’opció de goteig de contingut o content dripping, de manera que els continguts s’alliberen progressivament a partir de la data d’ingrés.
 • Què mostrar als no membres. Si un contingut està restringit pots triar entre mostrar un contingut alternatiu, redirigir-lo a una altra pàgina o a una pàgina 404 personalitzada.
 • Shortcodes que pots utilitzar per a restricció específica o parcial de continguts dins una pàgina o entrada.
 • Integració amb constructors. Pots utilitzar blocs de Gutenberg o ginys d’Elementor per establir la restricció de continguts per a membres i els continguts alternatius per a no membres.
 • Missatgeria interna inclosa. Els membres et poden enviar un missatge amb el sistema incorporat en el propi plugin.
 • Informes. Pots visualitzar l’historial dels membres o detalls com nombre de descàrregues per producte o usuari.

Configuració de Yith Woocommerce Membership


Entram a veure directament la part interna de l’extensió, una volta ja la tenim instal·lada i activada al nostre lloc.

L’accés a la configuració és ben senzill. Com en tots els plugin de YITH, des de la barra lateral de l’escriptori entres a Yith > Membership i tindrás les següents quatre pestanyes:

 • Membership: Aquí podràs crear i gestionar els plans de pertinença
 • Detalls Generals: Opcions de configuració generals per a tots els plans
 • Shortcodes: informació sobre els codis de substitució disponibles per utilitzar amb els editors de contingut (per exemple Gutenberg o Elementor).
 • Ajuda: Accés a la documentació del plugin i el suport tècnic.
Yith Woocommerce Membership: configuració

Anem a veure les tres primeres.

Membresies

La pestanya de memberships és la primera que s’obre i t’hi trobaràs cinc subpestanyes més.

Totes les membresies

Et trobaràs llistades totes les membresies amb el seu usuari, comanda de Woocommerce associada, data d’inici i de caducitat si n’hi ha. Pots entrar a veure els detalls de cada membresia i fins i tot editar-la (cosa poc recomanable i només disponible com a opció avançada).

Plans de membresies

En aquesta pestanya és on pots crear els plans de pertinença. Aquí configures les opcions específiques de cada pla que creïs.

Per exemple pots crear un pla mensual o un pla anual si tens pagaments recurrents, o un pla de pagament únic amb accés a tots els teus continguts premium, o només als continguts específics que tu determines.

Enlloc d’establir els continguts (pàgines, entrades, productes…) que estan restringits per aquest Pla, també pots optar per utilitzar l’ID del shortcode que tindràs disponible en el llistat de plans de membresies. Així pots restringir part d’un contingut mentre deixes una altra part d’accés lliure.

Blocs de contingut alternatiu

En aquesta secció pots crear un contingut alternatiu amb Gutenberg que només veuran els no membres. Pots utilitzar aquesta secció o també crear un contingut amb una plantilla d’Elementor que després pots insertar mitjançant shortcodes per mostrar a no membres.

Missatges

En aquesta pestanya podràs visualitzar els missatges privats que t’enviin els membres

Informes

Secció d’estadístiques amb dades sobre les membresies i les descàrregues dels usuaris.

Detalls generals

Com a opcions de configuració generals per a tots els plans tens les següents:

 • Assignar automàticament a nous usuaris o un o diversos plans de pertinença
 • Gestió per defecte dels continguts restringits i de continguts alternatius per a no membres
 • Opcions d’ocultació de preus i botons d’afegir al carret
 • Gestió de descomptes en productes per a membres
 • Opcions per mostrar informació i ús de serveis externs en els informes

Shortcodes

En aquesta secció tens la informació dels codis de substitució disponibles per a mostrar i restringir continguts.

L’ús d’aquests codis et serviran en els següents casos:

 • Establir el punt exacte en què un contingut només és accessible als membres d’un o diversos plans de pertinença, o als que no en són membres.
 • Imprimir enllaços d’entrades, arxius, la llista d’entrades incloses en un pla, la llista dels plans de l’usuari, productes descarregats.
 • Mostrar un formulari d’inici de sessió de Woocommerce

Utilització pràctica


Un fluxe d’utilització d’aquest plugin per a la creació de continguts restringits seria el següent:

 1. Crees el producte de Woocommerce que donarà accés al Pla de Membresia.
 2. Creació del Pla de Membresia. Aquí hauràs d’assignar el producte creat en el punt anterior en aquest Pla de pertinença.
 3. Crees els continguts que t’interessa que estiguin disponibles per als membres del Pla. Els pots restringir mitjançant els shortcodes o des de les opcions de membership que tens a cada tipus de contingut (articles, pàgines, productes).

Creació de la teva escola online

Si fas continguts en vídeo que han de ser de pagament, els hauràs d’allotjar en alguna plataforma que et permeti restringir la seva visualització només des del teu domini. A Vimeo amb el Pla Plus tens aquests controls de privadesa necessaris.

Amb l’extensió de Yith Woocommerce Membership pots crear els teus videotutorials i donar formació online de forma senzilla. Però si vols una estructura més complexa amb unitats, mòduls o cursos hauràs d’afegir un plugin LMS. Segurament la més adequada per a utilitzar amb aquesta extensió és Sensei, gratis i integrada amb Woocommerce (és de la mateixa casa Automattic).

Yith Woocommerce Membership amb Sensei per crear una escola online

Amb Sensei i les seves extensions gratis i de pagament també podràs afegir avaluacions, certificats, progressió de cursos, etc…

En canvi optar per altres plugins LMS com Tutor LMS, LearnDash o MemberPress per crear la teva estructura de cursos no seria recomanable en combinació amb YITH Woocommerce Membership, perquè també inclouen restricció de continguts i seria duplicar la mateixa funcionalitat.

Conclusions


Crear els teus cursos online, una zona premium o restringir contingut en general per a membres del teu lloc web és ben senzill amb Yith Woocommerce Membership.

Amb aquest article tens una guia per iniciar-te en la seva configuració i com utilitzar-lo de forma pràctica.

A més, crear el teu lloc de pertinença integrat amb Woocommerce te els seus avantatges. Et facilita la gestió amb la creació de productes que serveixen per accedir al Pla de pertinença, el procés de compra, els pagaments i totes les extensions que hi pots afegir per millorar les seves funcionalitats.

Per exemple, ho pots combinar amb un plugin de pagaments recurrents per a Woocommerce com Yith Woocommerce Subscription, o incloure la facturació integrada al teu lloc.

Si vols oferir específicament formació amb vídeos, allotja el contingut visual amb el Pla Plus de Vimeo per controlar que només es puguin veure al teu lloc web. Si l’estructura de la formació online ha de ser complexa i vols incorporar les unitats o lliçons en mòduls o cursos, i altres funcionalitats com avaluacions o emetre certificats, pots utilizar un plugin LMS com Sensei.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.