Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce

En aquest article descobriràs com fer una gestió excel·lent de les ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce per millorar la confiança dels visitants a la teva botiga online

Les ressenyes i valoracions de productes a un eCommerce tenen una importància fonamental. Posa’t en el lloc del client. Per exemple, pensa en el que fas quan ets tu el comprador. T’interessa un producte i vas a parar a un parell de webs que no coneixes de res.

No cerques opinions d’altres compradors sobre aquell article? Ara imagina’t que et trobes aquestes dues situacions ben diferents:

 • En una botiga hi ha tot d’opinions d’altres clients que han comprat el producte i han quedat satisfets. Potser hi ha alguna queixa d’algú a qui li va arribar més tard del previst o que no era el que s’esperava. Però en general els comentaris són prou favorables, recomanen la compra o fins i tot et resolen algun dubte que la fitxa del producte no et resolia.
 • En l’altre no hi ha valoracions de clients, ni hi ha opció d’enviar comentaris. Silenci absolut.

En igualtat de condicions, quina web et genera més confiança i ganes de comprar?

Si trobes comentaris favorables d’altres persones que han comprat el producte que cerques en una web, fins i tot encara que hi hagi alguna crítica, sempre tendiràs a donar-hi més credibilitat que en una altra que té la porta tancada a les opinions dels clients.

Ressenyes i valoracions a Woocommerce: què és cada cosa


Woocommerce diferencia clarament les ressenyes (reviews) i les valoracions (ratings).

Ressenyes

Són les opinions escrites que els clients envien sobre un producte o servei d’un eCommerce. De fet, es gestionen a través de l’apartat dels comentaris dins de l’escriptori de WordPress.

Valoracions

En canvi, les valoracions són la puntuació amb estrelles amb què els usuaris que envien una ressenya poden classificar un producte o servei.

Configuració bàsica general a Woocommerce

Per activar les ressenyes i valoracions a la teva botiga online, ho has de fer des de Woocommerce > Opcions > Productes i a la part final de la pàgina et trobes la configuració bàsica disponible.

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce: configuració bàsica

Quan marques la casella Activa les ressenyes de productes, llavors apareixen totes les altres opcions.

 • Mostrar l’etiqueta “propietari verificat” a les ressenyes dels clients. Amb aquesta opció s’identificaran els comentaris deixats per persones que han comprat el producte a la botiga. Per tant hauran de fer-lo amb la sessió iniciada. Però també és possible que els comentaris els deixin altres persones que no l’han comprat a la teva botiga online.
 • Les ressenyes només les poden deixar “propietaris verificats”. Si marques aquesta casella, tanques l’opció a comentaristes externs sobre el teu producte.
 • Activa les valoracions amb estrelles a les ressenyes. En aquest cas, a més del comentari escrit es podrà puntuar opcionalment el producte amb una valoració de 1 a 5 estrelles.
 • Les valoracions amb estrelles han de ser obligatòries, no opcionals. La ressenya només es podrà enviar després de triar la puntuació que dónes.

Configuració individual per producte

Si tens activades les ressenyes a la configuració general de Woocommerce, t’apareixerà també una opció a cada producte per desactivar o activar individualment les ressenyes només en aquell article.

La podràs trobar a la caixa de Dades del producte > Avançat:

Funcionament de les ressenyes i valoracions


Com deiem abans, el funcionament per defecte de les ressenyes i valoracions de productes de Woocomerce és com la dels comentaris de WordPress.

Per tant, la configuració que tenguis establerta pels comentaris al teu WordPress a Opcions > Debats també afectarà la manera d’enviar les ressenyes dels teus productes per part dels usuaris i clients.

Per exemple, pots tenir les opcions de Woocommerce per fer ressenyes obertes, però segons el que tenguis establert en aquesta secció de comentaris, per fer la ressenya s’haurà d’estar registrat amb la sessió iniciada, o emplenar un formulari amb el teu nom i correu electrònic.

O també es determinarà si les ressenyes s’aproven automàticament o manualment per tu.

Quan algú enviï una ressenya, apareixerà a la secció de comentaris de l’escriptori del teu WordPress per a la seva gestió segons sigui el cas (aprovació, eliminació, edició, marcar com a brossa…).

Visualització de les ressenyes

Les opinions aprovades (de forma manual o automàtica) es publicaran a la pestanya de ressenyes de la fitxa de producte corresponent.

Entre les eines per defecte que tens a WordPress també tens l’opció d’utilitzar tres blocs de Gutenberg per a Woocommerce. Amb aquests blocs podràs mostrar totes les ressenyes, les ressenyes per categories o de productes concrets en qualsevol pàgina o entrada.

I finalment, també tens els ginys per mostrar un llistat de productes per valoració, o les ressenyes més recents a qualsevol àrea de ginys del teu tema ( barres laterals, peu de pàgina, etc…).

Com millorar la gestió de les ressenyes i valoracions de Woocommerce


Les opcions predeterminades de ressenyes i valoracions de productes de WordPress i Woocommerce són suficients, i es poden aprofitar les seves possibilitats per fer una gestió prou interessant.

Però també té limitacions i mancances que es poden resoldre amb algunes extensions que permeten millorar molt les funcionalitats i la gestió de tot el procés.

Des d’eines per aconseguir més ressenyes fins a les opcions de visualització de les opinions i valoracions que s’envien.

En veurem algunes a continuació.

Customer Reviews for WooCommerce

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce: Customer Reviews for Woocommerce

Amb aquesta extensió de WordPress tens una magnífica eina per millorar la gestió i les funcionalitats de les ressenyes i valoracions de productes de la teva botiga online.

Té una versió lliure al repositori oficial de WordPress i també diferents plans de pagament per a la versió premium.

Es tracta segurament de l’extensió més utilitzada i més ben valorada per part dels usuaris de Woocommerce arreu del mon. I no és d’estranyar.

Entre les seves funcionalitats, hi pots trobar:

 • Enviar manualment per correu electrònic o programar recordatoris als clients que t’han comprat un producte perquè et facin una ressenya de la seva experiència amb la compra.
 • Formularis addicionals de revisió.
 • Ressenyes i valoracions millorades amb votacions, imatges i filtratge.
 • Opció d’oferir descomptes a canvi de les ressenyes.
 • Integració amb Google Shopping.
 • Creació d’una pestanya de preguntes i respostes que els clients poden demanar i respondre.
 • Exportació i importació de ressenyes.

Els recordatoris poden ser en diferents idiomes en botigues multilingües gràcies a la seva compatibilitat tant amb WPML com amb Polylang.

Inclou integració amb el servei extern de CusRev per a la verificació de l’autenticitat de les opinions de clients, i un panell de control amb estadístiques tant en la versió gratis com en la de pagament.

La versió premium ofereix opcions de personalització tant en els correus com els formularis. Per exemple treure la marca de CusRev i afegir el teu propi logo en correus, plantilles, personalitzar l’adreça remitent, eliminar anuncis, i més formularis avançats i plantilles de correu.

Revi

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce: Revi.io

El cas de Revi és diferent. Es tracta d’un servei totalment extern a WordPress, però que es connecta amb una extensió al teu eCommerce per gestionar les revisions. Funciona amb Woocommerce i també amb altres plataformes de comerç electrònic.

Revi és una nova proposta d’una empresa valenciana, i té versió en català a la seva web. Com que és una plataforma externa, el servei funciona exclusivament previ registre al seu lloc.

Una volta et registres pots descarregar l’extensió per a Woocommerce i connectar la teva botiga online amb Revi.

Té les següents funcionalitats principals:

 • Correus automàtics després de la compra per enviar les seves revisions sobre productes i serveis al teu eCommerce.
 • Recordatoris als clients.
 • Cupó opcional de descompte per deixar la seva opinió
 • Giny de botiga de confiança.
 • Giny d’opinions per producte.
 • Pàgina d’opinions de la botiga.
 • Social Share
 • Invitacions a comandes antigues
 • Estrelles en el cercador de Google (SEO Rich Snippets)
 • Opinions a Google My Business

Pots treballar-hi amb el seu Pla gratis, que està limitat a 50 invitacions mensuals a clients i funcionalitats limitades. Si tens més vendes online o vols gaudir de més opcions, disposa de dos plans de pagament.

Els plugins de YITHEMES

Si ja tens algun dels plugins de YITH per a la teva botiga online, potser t’interessa afegir-ne algun dels que tenen per gestionar les ressenyes i valoracions:

YITH WOOCOMMERCE ADVANCED REVIEWS

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce: Yithemes

Té versió gratis i versió premium. Serveix bàsicament per millorar i personalitzar l’aparença de les ressenyes, permetre la pujada d’imatges als clients, afegir un títol a les ressenyes, o afegir barres amb estadístiques sobre les valoracions amb estrelles.

YITH WOOCOMMERCE REVIEW FOR DISCOUNTS

Només premium. Té la funcionalitat d’enviar correus als clients que han fet una compra al teu lloc perquè facin una ressenya a canvi d’un cupó de descompte a la teva botiga.

YITH WOOCOMMERCE REVIEW REMINDER

Només premium. Envia recordatoris perquè els clients et deixin les ressenyes i valoracions dels productes que han adquirit.

Automatitzacions d’email màrqueting

I si no vols afegir un nou plugin al teu WordPress?

Si ja estàs utilitzant una plataforma d’email màrqueting com ActiveCampaign, també pots automatitzar l’enviament de correus.

En aquest cas, quan un client fa una compra el pots incloure a una seqüència que li enviï recordatoris per fer la seva ressenya, i fins i tot enviar-li un cupó de descompte després.

Conclusions


Mostrar les opinions dels teus clients és fonamental per millorar la confiança d’altres visitants i animar-los a adquirir els productes i serveis del teu eCommerce. En aquest article has vist com funcionen les ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce.

Les opcions per defecte a Woocommerce són suficients per fer una gestió adequada de les ressenyes i valoracions. Has de tenir en compte les opcions de configuració de ressenyes de productes, però també dels comentaris del teu WordPress per ajustar la recepció de les opinions a les teves necessitats.

Però si vols aconseguir més revisions dels teus clients, i millorar la visualització de les opinions rebudes, una forma senzilla de fer-ho és mitjançant l’ús d’extensions com les de Yithemes. També hem vist com CusRev i Revi et poden ajudar en aquest aspecte i et permetran connectar amb plataformes externes. I pots utilitzar les dues de forma gratuïta o o amb una versió de pagament.

Sigui com sigui, amb aquestes eines aconsegueixes un triple objectiu:

 • Millorar l’aparença de les ressenyes i revisions, i les opcions de visualització en diferents llocs.
 • Aconseguir més opinions dels teus clients
 • I incentivar les vendes, tant de clients que ja t’han comprat mitjançant els cupons, com també dels nous que revisen les opinions abans de decidir-se.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.