El millor allotjament gratis: 000webhost

Si cerques allotjament gratis pel teu web, 000webhost és possiblement la millor opció que pots trobar en aquest moment. Descobreix les seves característiques, els avantatges i els inconvenients que te per treballar-hi amb WordPress.

Quan recórrer a un allotjament gratis


Deixa’m avançar-te que, d’entrada, un allotjament gratis no és una bona idea. Aquest tipus d’allotjament no és una opció de cap manera recomanable si realment vols tenir una web en funcionament i que doni resultats.

Amb un pla de hosting de franc tindràs limitacions que amb un servei de pagament no existeixen. Limitacions que poden ser de visites, de transferència de dades, de servei d’atenció, correus electrònics, etc…

Si superes aquestes limitacions la teva pàgina web segurament caurà durant un període de temps, o t’apareixerà publicitat que bloqueja el teu lloc perquè et passis a un servei de pagament. Passat un termini, la teva web tornarà estar operativa. Tot segons les condicions de cada servei, que seran diferents en cada cas.

Així que per a resultats decents, segur que preferiràs pagar una mínima quantitat per tenir un lloc amb garanties de bon funcionament sense interrupcions que et molestaran a tu i als teus visitants.

Però un pla gratuït sí que et pot servir i té la seva utilitat en certes ocasions:

  • Per fer les teves primeres passes per aprendre a instal·lar el WordPress, a configurar-lo i a personalitzar la teva web. Agafar confiança amb l’eina per després decidir si el teu lloc web o blog es mereix unes despeses o no.
  • Per iniciar un projecte i desenvolupar-lo. És a dir, tenir-lo en fase de proves o de desenvolupament abans de passar-lo a producció.
  • Per tenir una còpia del teu lloc i poder experimentar i fer modificacions abans d’implementar-les al lloc real.

D’allotjaments gratis n’he provat uns quants personalment i en general l’experiència acaba en decepció. Però hi ha una opció que sí que puc recomanar perquè compleix amb el que s’espera: 000webhost

Nota: També Pilvia ha complert molt bé durant un temps aquesta funció de hosting gratis per a desenvolupadors i per poder fer proves. Però en aquests moments es troba en procés d’eliminació de la seva opció gratis.

000Webhost: un allotjament gratis que funciona


Caraterístiques principals de 000webhost

Allotjament gratis: 000webhost

Quan vaig provar 000webhost per primera vegada vaig pensar: aquest sí que és un bon allotjament gratis!

Des de llavors aquesta empresa del grup Hostinger ha canviat bastant tant la seva àrea d’usuari com el seu funcionament i prestacions.

Com a servei d’allotjament, és bastant semblant a un hosting de pagament.

Des de l’àrea de membres tens la pantalla de la teva llista de llocs. Per crear un nou lloc només has de clicar un requadre.

La seva àrea de membres s’ha modernitzat força. Ha deixat d’utilitzar el cPanel propi de la majoria de serveis d’allotjament però tens les diferents opcions disponibles per gestionar els llocs de forma molt intuïtiva.

Gestió de llocs amb 000webhost - Allotjament Gratis

Prestacions i elements que pots gestionar

  • Construir el lloc web: Pots instal·lar WordPress fàcilment amb un parell de clics, utilitzar el seu propi constructor de webs, o pujar els fitxers del teu lloc amb el seu gestor d’arxius.
  • Configurar l’adreça URL: Tens l’opció d’utilitzar un domini propi. Però per fer un lloc de proves en tens prou amb l’opció per defecte que és un subdomini de 000webhostapp.com.
  • Gestor de fitxers: Pots gestionar els arxius del teu lloc directament des de 000webhost. També ho pots fer via FTP amb les dades d’accés que tens a l’apartat de configuració.
  • Gestor de base de dades: Accés via phpmyadmin per gestionar la base de dades del teu lloc.
  • Gestor de correu electrònic: Pots configurar fins a 5 reenviadors de correu per a dominis aparcats.
  • Configuració: Amb diferents apartats com estadístiques, seguretat o redireccions, entre d’altres.

Limitacions

A dia d’avui només es permet tenir dues webs per compte a la versió gratis.

Tampoc pots crear comptes de correu electrònic (però el teu web si que pot enviar e-mails amb la infraestructura de 000webhost), ni tens còpies de seguretat, ni tindràs un servei d’atenció per part de 000webhost per un servei gratis.

Tot i les limitacions normals d’un servei d’aquestes característiques, no he tingut gaires complicacions amb el seu ús. Només he hagut d’anar alerta amb les bases de dades, que alguna vegada ha fallat a l’hora de crear-les.

Lògicament, també ofereixen serveis de pagament amb webs il·limitades i més prestacions pròpies d’un allotjament professional. Però com a allotjament definitiu, altres opcions són més recomanables. Ho pots veure a la meva pàgina dels Allotjament WordPress recomanats.

Conclusions


Un allotjament gratis no és recomanable per tenir un projecte digital en funcionament. Però per realitzar proves és una opció a tenir en compte.

000webhost és un servei que compleix amb la seva funció. Té un pla gratuït amb possibilitat de passar a pagament si necessites prestacions addicionals. Però ja saps que com a allotjament WordPress de pagament hi ha altres opcions millors.

000webhost té els seus avantatges i inconvenients. Si vols crear un lloc i practicar en un entorn que serà més similar al teu allotjament definitiu, 000webhost pot resultar-te prou adequat.

I ja saps que si vols més informació i diferents opcions per fer pràctiques, tens la meva guia gratis per a subscriptors Formes de tenir un WordPress de prova!

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.