Novetats importants a GP-Premium 1.7 que has de conèixer

L’extensió premium del tema GeneratePress GP-Premium ha arribat aquest estiu a la seva versió 1.7. Coneix les seves noves característiques i no et perdis les millores que incorpora.

GP-Premium 1.7 suposa un nou pas endavant important en la millora de GeneratePress com a tema de WordPress. A banda de diversos canvis i modificació de detalls com és habitual en cada actualització, en aquesta ocasió s’incorporen dues novetats remarcables que convé repassar:

 • Compatibilitat del mòdul de Seccions amb Gutenberg: estat de la qüestió.
 • Nou mòdul: Elements, que incorpora els antics mòduls de Hooks (Ganxos) i Page Headers (Encapçalaments de Pàgines). A més, incorpora Layouts (Formats de disseny) que es poden configurar de forma global.

Compatibilitat de les Seccions de GP-Premium amb Gutenberg


Recordem que el mòdul de Seccions de GeneratePress sempre ha estat incompatible amb tots els maquetadors (Elementor, Divi, etc.). Ho hem vist anteriorment a l’article Les meves dues nòvies: Divi i GeneratePress.

Amb el llançament de Gutenberg, el nou editor de WordPress per defecte, i que té pinta d’acabar sent com a mínim l’esquelet d’una mena de constructor, passa el mateix.

De fet fins la versió 1.6.2 de GP-Premium, si tenies activat el mòdul de Seccions, l’editor Gutenberg no funcionava.

Per tant hauries hagut de triar: o Seccions de GeneratePress o Gutenberg pel teu lloc. Aquest inconvenient important ja s’ha resolt. Ara Gutenberg i les Seccions es poden utilitzar alternativament en un mateix lloc. Pots activar les Seccions des de Gutenberg a la pestanya Document de la seva barra lateral.

Seccions GeneratePress a Gutenberg

De totes maneres, quan actives les Seccions, el contingut dins aquestes l’has de fer amb l’editor clàssic, perquè de moment no es pot fer amb els blocs de Gutenberg.

Però almenys ara ja és possible tenir Gutenberg i les Seccions al teu WordPress, tal com passa amb els constructors. D’aquesta manera, si tens pàgines creades amb les Seccions de GeneratePress ja podràs crear altres entrades amb Gutenberg sense haver de triar entre un o l’altre pel teu lloc, que hauria estat un greu problema.

Esperem que pròximament també es puguin crear continguts dins les seccions amb Gutenberg. D’aquesta forma hi hauria més possibilitats i opcions que fins ara només podem aconseguir tocant codi, amb extensions específiques o els maquetadors.

Elements, el nou mòdul de GP-Premium


La nova actualització de GP-Premium incorpora un nou mòdul: Elements.

De fet aquest mòdul inclou el que fins ara eren dos mòduls, el de Hooks (o Ganxos) i el de Page Headers (o Encapçalaments de Pàgines). A més, afegeix una altra opció que són els Layouts (Formats de dissenys), fins ara només presents de forma individualitzada i que ara també es poden configurar globalment.

Mòduls GP-Premium 1.7

Si actualitzes l’extensió GP-Premium a la versió 1.7 des d’una versió anterior, els antics mòduls Hooks i Page Header continuen actius si els utilitzaves. No els desactivis fins que no hagis traslladat el seu contingut al nou mòdul d’Elements. Veurem com fer-ho més endavant. Una volta els desactivis ja no els podràs activar de nou, perquè desapareixeran.

Si fas una nova instal·lació de GP-Premium directament amb la versió 1.7, els mòduls de Hooks i Page Header ja no estaran disponibles.

Header Element (Element d’Encapçalament)

Aquest element és el que substitueix l’antic mòdul de Page Headers. Les seves opcions de configuració són pràcticament les mateixes, però amb algun canvi i nous afegits.

GP-Premium Header Element

Page Hero (Encapçalament de Pàgina)

A l’apartat de Page Hero és on crees i configures els encapçalaments de pàgina que van just a sota de l’encapçalament del lloc (Site Header).

Site Header (Encapçalament del lloc)

En aquest apartat pots fer modificacions de l’encapçalament del lloc que es visualitzin només allà on tenguis actiu aquest encapçalament de pàgina.

Hook Element (Element de Ganxos)

Aquest element és el que substitueix l’anterior mòdul de Hooks o Ganxos. Permet inserir contingut a qualsevol dels “ganxos” pre-establerts, o crear el teu propi ganxo personalitzat si el que necessites no existeix entre els disponibles.

Ganxos a GP-Premium

En aquest Element hi pots introduir des del codi de seguiment de Google Analytics al teu web fins a qualsevol cosa que et puguis imaginar a totes les ubicacions possibles.

Layout Element (Element de Formats)

Aquest element permet configurar les mateixes opcions que fins ara tenies només individualitzades a les caixes de Format de les Pàgines i Entrades. La diferència és que ara pots fer configuracions específiques i pre-establertes a major escala, per a tot el lloc, per categories específiques, etc. Així pots estalviar molta feina i temps.

Element de Format a GP-Premium

Com pots veure a la imatge, quan crees un format li assignes el títol i configures com seran els elements següents:

 • Barra lateral
 • Peu de pàgina
 • Elements desactivats
 • Contenidor

Després tries les regles de visualització per determinar les condicions on s’aplicarà aquell format.

Display Rules (regles de visualització)

Aquest és un nou apartat comú als tres elements anteriors. Segons el desenvolupador de GeneratePress Tom Usborn, en aquest apartat s’hi troba l’autèntic poder del nou mòdul.

Regles de visualització d'Elements a GP-Premium

En aquesta pestanya pots configurar les regles de visualització de la capçalera, el ganxo i el format de disseny que creïs. Açò amplia enormement les possibilitats que fins ara es contemplaven.

Tens les següents opcions:

 • Localització: Llocs on es visualitzarà el contingut. Tens un llistat de diferents localitzacions per definir, des del lloc sencer fins a una pàgina o article concret. I a més pots afegir tantes localitzacions globals o singulars com necessitis.
 • Exclusions: Et permet excloure localitzacions de l’anterior regla. També en pots afegir les que vulguis.
 • Usuaris: Et permet triar quins usuaris podran veure l’element. Pots escollir des de tots els usuaris, usuaris segons el seu rol, i usuaris amb sessió iniciada o no.

Notes Internes

Tots els elements inclouen també un apartat perquè puguis fer les teves notes. Per exemple recordatoris, notes explicatives o tasques pendents per fer en cada element.

Passar els mòduls de Hooks i Page Headers a Elements


Si fins ara no tenies creats Encapçalaments de pàgines i Ganxos, pots desactivar directament els antics mòduls de Hooks i Page Headers (si és que els tenies actius). Només cal que segueixis si t’interessa veure més informació sobre com utilitzar el nou mòdul d’Elements.

Però si en tenies, segueix llegint amb atenció.

Activació d’Elements

Quan actives el nou mòdul d’Elements les funcions de Hooks i Page Headers hi queden incorporades. L’accés directe de Page Headers (així com les seves Global Locations) de la barra lateral canvia de lloc i passa a estar dins Aparença, juntament amb GP Hooks. També trobarem un accés transitori als antics mòduls dins del mòdul nou Elements.

Els Ganxos i Encapçalaments que ja havies creat segueixen als seus mòduls, i no s’han traspassat al nou. Així, és convenient traslladar-los al nou mòdul per no tenir-ne dos d’obsolets i duplicats en la nova versió de GP-Premium.

Trasllat manual

Aquest trasllat manual és el mètode recomanat per Tom Usborn per migrar els continguts dels mòduls Page Headers i Hooks al nou mòdul Elements. Així que segueix-lo.

Quan accedeixes a l’apartat d’Aparença > Elements de la barra lateral del teu WordPress, entres a la pàgina per crear els elements d’Encapçalaments, Ganxos i Formats. Aquí, al costat d’afegir un nou element, tindràs també dos botons anomenats Legacy Page Headers i Legacy Hooks. Són enllaços als antics mòduls.

Si cliques a Legacy Page Headers aniràs al mòdul de Page Header amb els teus Encapçalements de pàgina creats. Clica’l per obrir l’enllaç en una nova pestanya:

GP-Premium 1.7 Elements Legacy

Clica el botó Afegeix un nou Element i tria per crear un nou Header Element:

Elements GP-Premium 1.7

Només has de copiar els continguts i configuracions que tinguessis a cada Page Header al nou Header Element:

 • Els continguts del Page Header aniran a l’apartat Page Hero.
 • El que abans tenies a l’apartat d’avançat del Page Header anirà a l’apartat de Site Header del Header Element.
 • Les configuracions que tenies a Global Locations del Page Header les hauràs de configurar a les Display Rules del Header Element.

Si cliques a Legacy Hooks aniràs al mòdul de Hooks. Pots procedir igual, copiant cada un dels hooks que tinguessis a un nou Hook Element.

Trasllat automàtic

El trasllat automàtic no és recomanat. Consistiria en exportar un arxiu amb les opcions de configuració de Hooks i Page Headers, desactivar els mòduls i importar l’arxiu de nou al lloc perquè s’instal·lin als elements corresponents d’Elements.

Però aquest mètode podria no funcionar correctament en tots els casos. Està pensat per fer una migració de configuracions de GP-Premium d’un WordPress a un altre, des d’un mòdul al seu equivalent, i no d’un mòdul a un de nou.

Per tant no et compliquis i fes la migració manual, que sí que és segur.

Desactiva Page Headers i Hooks

Una volta tens el trasllat fet, ja pots desactivar els antics dos mòduls Page Header i Hooks. Veuràs com no queden només desactivats sinó que desapareixeran del llistat de mòduls.

Conclusions


La versió premium de GeneratePress segueix avançant en prestacions i facilitats. Cada nova millora el consolida com un dels temes que més satisfacció crea als seus usuaris.

A partir de l’actualització a GP-Premium 1.7 tenim resolta la incompatibilitat total que fins ara hi havia entre Gutenberg, el nou editor de continguts de WordPress, i el mòdul de Seccions de GeneratePress. Ara la seva relació ja es troba al mateix nivell que amb els constructors que fins ara coneixem.

Pots crear alternativament pàgines o articles amb Gutenberg o amb les Seccions de GeneratePress en un mateix lloc (però no a la vegada).

GP-Premium. 1.7 també incorpora un nou mòdul anomenat Elements que ha de substituir els mòduls de Page Headers i de Hooks. Si utilitzaves aquests mòduls al teu lloc has pogut veure de quina manera has de traslladar els teus continguts al nou Elements abans de desactivar-los.

Elements també permet configurar formats de dissenys que fins ara no eren possibles. I aplicar-los de forma global per estalviar feina i temps.

Si encara no has actualitzat a GP-Premium 1.7, ja tens la informació necessària per no desaprofitar les seves noves característiques. I si estàs pensant en instal·lar GeneratePress, recorda que és un tema freemium pel teu WordPress que et recoman. El pots instal·lar i activar gratis des del repositori oficial de WordPress, i augmentar al màxim les seves opcions de personalització amb la versió premium des del web de GeneratePress.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.