Logos a GeneratePress: totes les opcions

Descobreix totes les opcions per afegir els teus logos a GeneratePress. Ubicacions possibles pel teu logo principal i possibilitats de variacions per diferents motius.

Afegir el teu logo al WordPress és de les primeres accions a realitzar a l’hora de personalitzar el teu lloc web. Però segons el tema que utilitzis tindràs més o menys opcions a l’hora d’ubicar-lo.

Amb GeneratePress pots escollir entre diverses opcions per col·locar el teu logo. I a més pots utilitzar diferents imatges amb variacions perquè es mostrin en ubicacions específiques.

Anem a veure-ho.

Logos a GeneratePress: Personalització


Identitat del lloc web

Com sempre, la ubicació per defecte a qualsevol WordPress la tindràs al personalitzador > Identitat del lloc web.

En aquest apartat tindràs les següents opcions de Logo:

Logos a GeneratePress: identitat
  • Logotip: En aquest apartat podràs seleccionar la imatge de la teva mediateca per utilitzar com a logo del teu web. Per suposat, si no la tens la podràs pujar directament al teu WordPress.
  • Logotip de retina: Si ho necessites, en aquest cas es refereix a la possibilitat d’afegir un logo d’alta resolució perquè es pugui veure perfecte en pantalles de diferent densitat. Si el teu logo no es veu igual de bé en mòbils i pantalles d’escriptori, utilitza aquesta opció.
  • Amplada de logo: Defineix el tamany del teu logo.
  • Icona del lloc web: També anomenat favicon. En aquest cas es tracta de la imatge que veus a les pestanyes del navegador. També apareix a les barres de favorits o d’adreces d’interès segons el teu navegador, o en aplicacions mòbils de WordPress. Es recomana que siguin imatges quadrades i que tenguin almenys 512×512 píxels.

Molt bé, amb aquesta opció del personalitzador ja tens el teu logo incorporat al lloc web. Per defecte, els logos a GeneratePress et sortiran situats a l’esquerra de la capçalera. Però pots canviar aquesta ubicació com veurem tot d’una.

Opcions de logos a la capçalera de GeneratePress

Seguim dins el personalitzador i anam a l’apartat Format > Capçalera. Aquí pots trobar diferents opcions de configuració de la capçalera del lloc. Tal com la deixis aquí, en principi es veurà igual a totes les pàgines del teu web.

Alineació de la capçalera

En aquest cas ens interessa especialment l’apartat Alineació de la capçalera, que pots establir en Esquerra, Centrat, o Dreta.

Prova les tres opcions i veuràs com a actua amb la ubicació del logo. Segons el que triïs es situa a un costat o l’altre de la capçalera, o al mig. El seu efecte és diferent segons si tens els menús integrats a la capçalera o ubicats a la part superior i/o inferior.

Logos a GeneratePress: opcions de capçalera

Capçalera mòbil

Una mica més avall trobaràs l’apartat Mobile Header o Capçalera Mòbil. Per defecte ve desactivat en posició off. En canvi, si el poses en on i l’actives, crearàs una capçalera només visible i adaptada als dispositius mòbils.

En general, segons la configuració de la teva capçalera, logos i menús, comprova si et resulta millor activar-la o no.

Si optes per tenir la capçalera mòbil activada, en aquesta ubicació també hi has de posar el teu logo. Pot ser la mateixa imatge del logo de la capçalera general d’escriptori, o una de distinta. Així pots escollir logos diferents que s’adaptin a cada cas.

Logo de Navegació Principal d’escriptori

Una altra opció per ubicar-hi el teu logo és a l’apartat Format > Navegació Principal. Aquí també hi trobaràs un botó per afegir un logo que s’integri dins el menú principal de navegació del lloc.

Quan selecciones una imatge com a logo de navegació t’apareixerà l’opció per determinar quan vols que sigui visible:

  • Només al menú estàtic
  • Només al menú sticky (menú que queda enganxat quan et desplaces cap avall).
  • Tant en el menú estàtic com al menú sticky.

Has de tenir en compte que aquest logo de Navegació principal només apareix en la versió d’escriptori.

Logos a GeneratePress específics del mòdul Elements


A partir d’aquí deixam el personalitzador i treballarem dins l’administració del nostre WordPress.

Amb GeneratePress pots crear capçaleres específiques de pàgina que s’afegeixen a la capçalera general del lloc. Des de la versió de GP-Premium 1.7 la manera de fer-ho és a través del mòdul Elements.

Quan crees una capçalera a través d’aquest mòdul la configures a la pestanya Page Hero. Però just a continuació tens la pestanya Site Header. Aquí pots fer modificacions perquè es vegin només allà on tenguis activat aquest element de capçalera de pàgina específica.

I entre les modificacions que pots fer, hi ha la de pujar logos específics per aquesta capçalera.

Logos a GeneratePress: mòdul Elements

Perquè cada opció de modificació de logo sigui visible, has de tenir logos pujats a les seccions respectives. És a dir, per poder canviar el logotip general, primer n’has de tenir un de seleccionat al personalitzador. I el mateix pel logo de mòbil i logo de navegació principal.

Utilitat de logos específics

Aquestes opcions et poden resultar molt útils bàsicament en dues ocasions:

  • Si crees una capçalera de pàgina fusionada amb la capçalera del lloc, amb una imatge de fons. Si algun color del logo no queda bé amb la imatge que vols de fons, en poses un de diferents colors que sí que combinin bé.
  • O pots voler tenir un logo diferenciat per les pàgines d’informació corporativa, pel blog o per la botiga online. No és molt habitual però pot passar.

Crea un logo específic per a una pàgina amb codi


Si no t’interessa crear una capçalera només per tenir un logo específic per a una pàgina, pots modificar-lo amb el següent codi:

add_filter( 'generate_logo','logotip_especific_contacte' );
function logotip_especific_contacte( $logo )
{
 	// Si som a la pàgina de Contacte, mostra el logo específic
 	if ( is_page( 'contacte' ) )
 	 	return 'URL DEL LOGO AQUÍ';

 	// O sinó, mostra el logo per defecte
 	return $logo;
}

En aquest exemple es canvia el logo general per un altre que aparegui només a la pàgina de contacte.

Recorda canviar on diu “URL DEL LOGO AQUÍ” per l’adreça URL de la imatge que vols utilitzar com a logo. I si ho vols per a una altra pàgina, has de canviar on posa “contacte” per la pàgina que vulguis.

Aquest codi el pots posar a l’arxiu de functions.php del teu tema fill, o a l’extensió específica del teu lloc. Ho tens explicat a la unitat WP Mitjà 2 – La forma correcta de fer modificacions.

Conclusions


Com pots veure, les opcions de personalització del teu WordPress només en el cas del teu logo ja s’amplien molt amb una tema premium com GeneratePress comparat amb una tema gratis.

Amb les opcions de logos a GeneratePress pots posar-lo en diferents posicions a la capçalera del teu lloc. També pots tenir logos específics ubicats al menú principal de navegació, o adaptats tant per a diferents tamanys i resolucions de pantalla (escriptori, mòbil) com per a distintes pàgines (inici, blog, botiga, etc).

Per suposat, i aquí ja hi juga la teva imaginació, pots col·locar logos en ubicacions alternatives com ginys de la barra lateral o del peu de pàgina.

I finalment hem vist com pots utilitzar un logo en una pàgina específica utilitzant codi, al marge de les opcions que venen establertes al GeneratePress.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.