DemosWP, el nou hosting WordPress per a webs de proves

En aquest article tens una revisió pràctica de les prestacions i limitacions de DemosWP, la nova oferta d’allotjament per crear webs de proves gratis amb WordPress. Descobreix els detalls comuns i les diferències amb Pilvia i 000webhost.

Fa poc publicava una entrada sobre 000webhost amb una revisió sobre aquest allotjament gratis. Inicialment aquell article havia de ser una comparativa amb Pilvia, que durant un temps havia estat una gran eina per tenir webs en desenvolupament.

Però durant la redacció de l’article es va comunicar que Pilvia deixaria de ser un hosting gratis, i al final l’article es va centrar només en 000webhost.

I vet aquí que ja tenim alternativa a Pilvia. Es tracta de DemosWP, un nou servei de hosting gratuït per a webs de proves amb WordPress.

El naixement de DemosWP està directament relacionat amb la decisió de Pilvia d’abandonar el seu pla gratis. Es tracta d’un projecte en fase beta d’en Joan Boluda, un mestre de mestres del Marketing Online i de WordPress, i Aníbal Ardid, també consultor de Marketing Digital.

Característiques de DemosWP


DemosWP es presenta com un hosting WordPress gratis per a la creació de llocs en desenvolupament i proves de forma fàcil, ràpida i segura.

Per tant aquesta plataforma està totalment enfocada a WordPress.

Una volta et registres, accedeixes a un escriptori senzillíssim on pots crear fins a 5 llocs en WordPress, i amb una capacitat màxima de 1Gb per lloc. No tens limitació de temps per tenir el teu lloc de forma gratis.

Creació de llocs amb DemosWP

Només has de clicar la icona amb el símbol “+” per crear un nou lloc i s’obre una finestra on has d’introduir les dades habituals per instal·lar un WordPress.

DemosWP: creació de llocs

A banda de les dades habituals, tens les següents particularitats destacables:

 • Pots marcar una casella per esborrar el contingut per defecte. El WordPress s’instal·la sense l’entrada Hola món! ni la pàgina d’exemple que al final sempre has d’esborrar.
 • Un desplegable per escollir la versió de WordPress que vols instal·lar. Actualment pots triar entre la 5.0 i la 4.9.9.
 • L’idioma amb què vols treballar per defecte a WordPress.

A més, tens un botó per mostrar opcions avançades ben interessant:

DemosWP: opcions avançades

Amb aquestes opcions pots crear el lloc amb certes característiques ja preparades:

 • Contingut de mostra: productes de Woocommerce, Genesis, WPTest.io, WordPress Official.
 • Extensions gratis del repositori de WordPress: cerca els teus plugins preferits i instal·la’ls per defecte amb la creació del lloc. Pots activar-les automàticament amb la mateixa instal·lació.
 • Temes gratis del repositori de WordPress: cerca el teu tema preferit perquè també quedi instal·lat. Igualment, pots activar-lo i esborrar el tema per defecte només clicant una casella.

Només has de clicar el botó per crear el lloc i en pocs segons ja ho tens!

Els llocs es creen com a subdomini de demoswp.com. Per tant si com a nom del lloc has introduït al primer camp del formulari “webgratis”, l’adreça URL del teu web de proves serà webgratis.demoswp.com.

Gestió de llocs amb DemosWP

El lloc creat t’apareixerà a l’escriptori amb el seu nom, estat, data de creació i tot un seguit d’icones amb les accions que pot realitzar:

 • Informació: S’obre una finestra amb totes les dades d’accés SFTP als arxius del teu WordPress i de la base de dades MySQL via Phpmyadmin. També tens l’adreça URL del teu lloc i botons d’accés directe a la pàgina i l’administrador del lloc.
 • Obrir la pàgina: T’obre el frontal web del lloc creat en una pestanya del navegador tal com es veu públicament.
 • Obrir l’administrador: T’obre l’administració del teu WordPress.
 • Clonar: Només has d’introduir el nom del nou lloc i crees una còpia exacta del WordPress.
 • Permisos: Soluciona problemes de permisos d’usuari. Pot ser útil si importes un web amb alguna extensió.
 • Pausar: Atura un lloc sense eliminar-lo. Es pot tornar a posar en marxa clicant la icona de Play.
 • Esborrar el lloc: Clica aquesta icona per eliminar definitivament el lloc.

Perfil

A més de l’escriptori amb la llista dels teus llocs, tens accés al teu perfil des d’on pots modificar el teu correu electrònic i la contrasenya.

També hi ha informació dels llocs que et queden per poder crear, el límit d’espai d’1Gb per lloc, o el pla al que estàs subscrit (actualment només existeix el FREE o gratis).

Contacte

L’atenció als usuaris es realitza a través de la pestanya de contacte on pots enviar via formulari les teves impressions, suggeriments, comentaris o si has trobat cap problema amb l’ús de la plataforma.

Comparació de DemosWP i Pilvia


DemosWP ha nascut com a alternativa a Pilvia i per tant, les comparacions són inevitables.

Avantatges de DemosWP

DemosWP ofereix algunes prestacions que no existien a Pilvia:

Per exemple la personalització del contingut predeterminat a l’hora de crear un lloc és una característica ben interessant. Però també la possibilitat de posar en pausa o reprendre un lloc.

Característiques comunes de DemosWP i Pilvia

En la majoria d’aspectes, funciona igual: La funció per clonar un lloc m’encanta. Que puguis crear una còpia exacta d’un WordPress amb un servei gratis de forma tan senzilla és impressionant. Així pots crear un WordPress amb el teu tema, extensions i configuracions preferides per començar cada nou projecte amb només un clic al botó de clonar i posar el nom del nou lloc.

Esperem que, a diferència de Pilvia, en aquest cas no passi a ser una funció de pagament si apareix algun pla premium.

També com a Pilvia, els llocs que es creen funcionen directament amb https. DemosWP instal·la directament el certificat Let’s Encrypt per fer que els teus WordPress en desenvolupament siguin segurs.

Per gestionar els teus llocs i accedir als arxius del teu WordPress no hi ha cPanel ni tens un gestor d’arxius. Per tant ho has de fer via FTP. Si prefereixes fer-ho directament amb un gestor via web, 000webhost potser et convencerà més.

I igual que Pilvia, tampoc tens l’opció de crear cap compte de correu electrònic.

Limitacions de DemosWP

En canvi també hi ha algunes diferències on Pilvia oferia prestacions que no hi són a DemosWP. La més destacada segurament és la limitació a 5 llocs gratis (A Pilvia no hi havia límit, però són més que a 000webhost, on només en pots tenir 2).

Tampoc hi ha l’opció d’afegir més usuaris al teu propi compte per tenir col·laboradors pels teus projectes, que sí que es podia fer a Pilvia.

Conclusions


L’aparició de DemosWP no podia ser més oportuna. Amb aquesta plataforma pots crear i gestionar gratis fins a 5 webs de proves amb WordPress de forma molt fàcil, ràpida i segura.

En aquest article hem vist com pots utilitzar aquest nou servei de hosting WordPress per desenvolupar els teus projectes. I també hem fet una revisió de les seves característiques, avantatges i limitacions.

Segur que tindrà una evolució favorable que ens permetrà gaudir d’aquesta eina durant molts anys!

Altres articles que et poden interessar

4 comentaris a “DemosWP, el nou hosting WordPress per a webs de proves

 1. Gràcies, per fi puc tenir una web de proves sense por de desgavellar res.
  Fins a cinc webs, açò és una passada. De moment tan sols en tinc dues.

  Respon

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.