Migrar a Webempresa amb Supermigrator i Email Migrator des d’un altre hosting

Si tens motius per canviar d’allotjament el teu WordPress, migrar a Webempresa és de les millors opcions que tens. En aquest article aprendràs com fer automàticament la migració a Webempresa amb Supermigrator i Email Migrator.

Supermigrator és una eina gratis que serveix per migrar a Webempresa qualsevol web. Evidentment és exclusiva pels seus clients, i el seu funcionament és molt senzill pels usuaris.

Quan has creat un compte a Webempresa amb un dels seus plans d’allotjament, hi pots traslladar una web que ja tenguis en funcionament amb un altre proveïdor de hosting.

Accedir a aquest assistent de trasllats és fàcil. Igual que quan ho vam veure amb Superbackups per fer còpies de seguretat, el pots trobar des de la teva àrea de client al menú Serveis > Traslladar web.

Llavors entres a la pàgina on pots sol·licitar el procés de migració gratis. Supermigrator realitzarà el trasllat dels arxius del teu WordPress i de la base de dades. Com? Fent una còpia de tot des de l’actual ubicació al teu nou allotjament a Webempresa.

Funciona de manera automàtica i per tant no necessitaràs fer la migració manual pel teu compte. Tampoc hauràs de crear prèviament cap lloc en WordPress ni instal·lar extensions de migració o de còpies del teu web.

Migrar a Webempresa des d’un altre hosting


La primera passa de l’assistent de Supermigrator és seleccionar quin tipus de migració vols realitzar. En aquest article ens centrarem en el procés de migrar a Webempresa un WordPress que tens en un altre allotjament.

Però com pots veure, també pots fer un trasllat d’altres tipus de CMS o des d’un compte gratis de WordPress.com. Així que aquí tens una forma addicional per passar el teu WordPress.com a WordPress.org.

També pots escollir fer un trasllat del teu compte de cPanel complet. Aquesta opció és interessant si pretens traslladar tot el teu compte de cPanel. Això implica conservar tota la configuració que tenguis actualment: comptes de correu electrònics, subdominis, etc…

Però aquesta opció només és viable si encara no tens res al teu pla d’allotjament de Webempresa. Perquè sinó perdries tots els teus actuals continguts.

En canvi amb l’opció de traslladar només el CMS de WordPress trasllades el teu web, però no la resta de configuracions que tinguessis a l’actual allotjament. Per tant, si t’interessa hauràs de fer també el trasllat de domini, comptes de correu electrònic, redireccions o qualsevol altra configuració addicional que tinguessis a l’anterior hosting.

De totes maneres, recorda que pots mantenir el domini i el web en serveis diferents!

Amb la primera opció els actuals continguts que tenguis a Webempresa es mantenen intactes. Així que selecciones traslladar CMS WordPress i seguim endavant.

Dades del trasllat a Webempresa


A continuació has d’introduir el nom de la web o del domini on tens instal·lat actualment el teu WordPress.

Cliques el botó de comprovar i t’haurà d’aparèixer un missatge que indica que s’ha detectat que el teu web funciona amb WordPress.

Cliques el botó de següent, i a continuació hauràs d’indicar les dades d’accés FTP al teu web del servidor actual. Has de localitzar aquestes dades al teu compte de hosting on tens allotjat encara el teu WordPress.

 • Host FTP: En aquest camp has d’introduir el nom de l’amfitrió actual. Sol ser suficient posar el nom del domini.
 • Usuari FTP: Nom d’usuari d’accés FTP de l’actual allotjament.
 • Contrasenya: La que utilitzis per accedir via FTP a l’actual allotjament.
 • Ruta FTP: En aquest cas es tracta d’introduir la ruta a la carpeta on es troba la instal·lació de WordPress que vols traslladar. Aquest camp és útil si el CMS està instal·lat en un directori o subdomini. De totes maneres, si es deixa en blanc Supermigrator l’intentarà trobar igualment.

Cliques a detectar i si tot és correcte s’obrirà una nova finestra per indicar on vols traslladar el WordPress.

Configuració i trasllat


Arribam a la darrera part per posar en marxa Supermigrator i migrar a Webempresa el teu WordPress. En la següent imatge tens les dades que hauràs d’especificar:

 • Pla d’allotjament: Si tens més d’un pla d’allotjament contractat a Webempresa podràs seleccionar a quin pla vols instal·lar el WordPress traslladat. Si només en tens un, només tindràs una única opció.
 • Domini: Obres el desplegable per escollir el domini en el que vols operar el web. Si ja el tens al teu compte de Webempresa el selecciones. Si no apareix, l’has d’afegir al teu cPanel com a domini addicional o complementari. Tens més informació en aquest article sobre dominis.
 • Carpeta de destí: Per defecte t’apareixerà “\” com a carpeta de l’arrel del domini. Si vols traslladar el web a una subcarpeta, has d’especificar-la aquí. Al camp de sota t’apareixerà la ruta física completa que hagis introduït.
 • Optimització d’imatges: Tens aquesta casella activada per defecte. És recomanable per optimitzar imatges i que ocupin menys espai de memòria sense perdre qualitat.

Ja pots clicar el botó de comprovar i iniciar. T’apareixerà un avís que el trasllat s’ha iniciat correctament.

Supermigrator realitzarà automàticament la còpia dels teus arxius de WordPress i de la base de dades, efectuarà una anàlisi per evitar virus i malware de la còpia del teu web i restaurarà la còpia al teu allotjament a Webempresa.

Un cop acabat el trasllat, rebràs un correu electrònic amb la URL temporal perquè puguis comprovar i revisar que tot funciona correctament (excepte si es tracta d’un WordPress Multisite).

Si encara no ho havies fet, també tindràs instruccions per canviar les DNS del domini per fer el canvi de la URL temporal al domini definitiu.

I ja està! Migrar a Webempresa no és gens complicat! No trobes?

Trasllat de correu electrònic


Ja tens el teu web traslladat a Webempresa. Però pensa que només s’ha migrat el CMS. Si tenies un compte de correu electrònic associat al teu domini també et pot interessar traslladar-lo al nou allotjament.

Si no l’utilitzaves gaire i tenies un compte de gmail o similar potser no t’importa el contingut que hi tenies. Llavors el podràs crear de nou a webempresa, a l’apartat de comptes de correu electrònic i oblidar-te de l’anterior.

Però si vols traslladar els correus electrònics rebuts i enviats a Webempresa, també disposes d’una eina fabulosa que simplifica la feina de manera extraordinària. Es tracta d’Email Migrator, i el pots trobar directament a l’apartat d’aplicacions Webempresa del teu cPanel.

El primer que has de fer és crear el compte de correu electrònic a Webempresa, que pot ser idèntic al que tenies fins ara.

Després accedeixes a Email migrator i et trobes una pàgina on només has de seguir aquestes passes:

 1. Introdueix les dades d’accés al correu en el compte d’origen.
 2. Cliques el botó per comprovar la connexió.
 3. Selecciona el compte de correu de destinació que has creat a Webempresa i introdueix la contrasenya.
 4. Comprova la connexió.

Automàticament s’obrirà una finestra amb els detalls dels dos comptes. Ja pots clicar el botó per començar el trasllat.

En uns instants, segons el tamany i quantitat dels correus a traslladar, ja pots comprovar que tens el contingut del compte de correu a Webempresa!

Conclusions


Migrar a Webempresa un web fet amb WordPress des d’un altre servei d’allotjament és facilíssim amb Supermigrator!

En aquest article hem vist com l’opció de traslladar un CMS és útil si ja tens continguts al teu Pla d’allotjament. O també si no vols traslladar tota la configuració de l’actual hosting. Però si vols migrar tot un compte de cPanel a un de nou de trinca, has d’escollir l’opció de traslladar un compte de cPanel complet.

Només has d’emplenar les dades FTP del compte d’origen, introduir les dades de destinació a Webempresa, i el trasllat tant d’arxius com de la base de dades es realitza automàticament. I tota una feina i maldecaps que t’estalvies!

També hem vist com pots traslladar el correu electrònic amb l’eina Email Migrator.

Després d’aquestes passes, ja pots eliminar els arxius del teu WordPress a l’antic allotjament o, si fos el cas, cancel·lar directament el teu compte.

Has de migrar a Webempresa el teu WordPress i segueixes les passes d’aquest article? Has hagut de realitzar mai una migració de hosting del teu web? Explica la teva experiència en els comentaris i serviran d’ajuda a d’altres lectors.

Sobre l'autor

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

Altres articles que et poden interessar

COMERÇ ONLINE

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce

COMERÇ ONLINE

Guia de Yith Woocommerce Membership

COMERÇ ONLINE

Com crear un formulari de subscripció amb Elementor connectat a ActiveCampaign

COMERÇ ONLINE

Diferències entre eCommerce i eBusiness

Gratis per a subscriptors

Solucions senzilles per a situacions complexes

Aquí pots accedir a tots els continguts del blog, i molt més...

Aconsegueix tot el que tenc per a tu i el teu negoci online

Advertiment

Si et subscrius t’aniré passant un munt de recursos i tindràs accés a continguts gratis que et serviran per muntar el teu negoci online, gestionar el teu eCommerce, o millorar el teu projecte web.

Però també corres el risc d’acabar comprant algun dels meus productes o serveis que et permetran guanyar temps i diners. Si vols, i sinó no. Tu decideixes.

JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, continguts i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de Mailchimp; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis