Còpies de seguretat a Webempresa

Les còpies de seguretat a Webempresa són una de les característiques destacades que fan d’aquest servei una dels favorits per allotjar WordPress. Descobreix quines opcions tens per restaurar el teu web en cas d’emergència i guanya tranquil·litat.

Superbackup: la garantia de les còpies de seguretat a Webempresa


Superbackups és un sistema de còpies de seguretat diàries i automàtiques. Amb Superbackups pots recuperar i restaurar el teu lloc tal com estava a una data i hora determinada. Per accedir-hi des de l’àrea de client de Webempresa, has de clicar al menú a Serveis. En el desplegable que apareix hi veuràs l’enllaç a SuperBackups.

Quan has clicat per anar a Superbackups, has d’indicar sobre quin compte vols restaurar un backup (còpia de seguretat). Tant si tens un pla d’allotjament com si en tens diversos, només has de clicar el botó corresponent per seleccionar-lo.

A continuació tens un calendari amb les còpies de seguretat disponibles del compte. Es garanteixen còpies diàries dels darrers 30 dies. De totes maneres, és habitual que en tenguis com a mínim dels dos darrers mesos. Es solen realitzar en horari nocturn, devers les 02:00 o les 03:00 de la matinada. Si necessites anar més enrere, també hi ha còpies disponibles, però són més esporàdiques.

Per a la teva informació, al final de la pàgina també tens un Històric de Restauracions si n’has fet cap anteriorment.

Ja pots triar la data que t’interessi i tot seguit cliques el botó de seleccionar. Així accedeixes a la recuperació de les còpies de seguretat a Webempresa d’aquell dia. Podràs veure tres pestanyes amb les següents opcions:

 • Descarregar còpia
 • Restauració parcial
 • Restauració base de dades

Descarregar còpia

La funció d’aquesta opció és descarregar-te una còpia completa del teu compte tal com estava a la data escollida. En conseqüència, tindràs tots els teus arxius, bases de dades, correus electrònics, configuracions de reenviadors, etc… Tot el teu compte de cPanel en un arxiu comprimit.

Rebràs un enllaç amb l’accés a l’arxiu de la còpia. Aquest arxiu no serveix per restaurar res automàticament i directament des del servei d’allotjament. Te l’has de descarregar al teu equip i d’allà pots accedir als fitxers concrets que vulguis pujar manualment al teu compte per tornar-los a l’estat en què es trobaven en la data de la còpia.

Restauració parcial

A diferència de l’anterior, amb aquesta opció sí que fas una restauració directa des del propi allotjament. Pots realitzar les següents restauracions:

 • El directori /public_html amb els fitxers del teu compte,
 • Un compte de correu,
 • O una carpeta o fitxer concret.

S’adverteix que quan fas una restauració el contingut actual és substituït pel que hi ha a la còpia de seguretat.

Si cliques l’enllaç de Veure comptes de correu veuràs un llistat dels comptes de correu que hi ha a la còpia de la data escollida. I si cliques a Restaurar deixaràs el compte de correu tal com estava aquell dia.

Si cliques el botó de Restaurar el directori /public_html complet també deixaràs directament la teva carpeta /public_html tal com estava el dia de la còpia. En aquesta carpeta és on es troben totes les carpetes i els fitxers del teu WordPress.

I en darrer lloc també tens un cercador per localitzar una carpeta o un fitxer concret. Apareixerà un llistat segons la teva cerca que també podràs restaurar directament al teu compte.

Restauració base de dades

I finalment, des de la tercera pestanya pots restaurar una base de dades. Podràs visualitzar un llistat amb les bases de dades que hi ha a la còpia de seguretat del dia triat. Per restaurar-la directament al teu compte has de clicar l’enllaç de Restaurar.

També s’adverteix que la base de dades actual amb el mateix nom es substitueix per la de la còpia de seguretat.

Còpies de seguretat a Webempresa des del cPanel


Disposar de còpies de seguretat diàries i automàtiques al teu allotjament és un servei que dóna molta tranquil·litat. Però es pot donar el cas que estiguis fent canvis al teu WordPress i necessitis una còpia abans de continuar amb més modificacions. O que pel motiu que sigui vulguis disposar d’una còpia d’un determinat moment que no sigui la que automàticament es faci diàriament de matinada.

Hi ha moltes extensions per a WordPress que permeten realitzar i gestionar còpies de seguretat. Però també pots evitar carregar el teu lloc amb una altra extensió. Si accedeixes al cPanel de Webempresa, tens dues icones al primer apartat sobre arxius que et permeten gestionar a tu directament còpies de seguretat del teu compte:

 • Còpies de seguretat
 • Assistent de còpia de seguretat

Les dues serveixen pel mateix i són ben senzilles d’utilitzar. La diferència és que a l’apartat de Còpies de Seguretat tens totes les opcions directament en una única pantalla. En canvi amb l’assistent et va guiant per les diferents opcions pas a pas.

Les opcions de còpies de seguretat són les següents:

Còpies de seguretat completes

Si cliques el botó de còpia de seguretat completa es genera un arxiu amb tots els fitxers i configuracions del teu compte.

Es tracta del mateix contingut que la descàrrega de còpia completa de Superbackup, però del moment que tu tries. També té la mateixa finalitat. És a dir, no pots restaurar directament aquest arxiu al teu compte ni tens cap botó per restaurar aquest arxiu complet. N’has d’extreure el que necessites i tornar a pujar-ho al seu lloc. També pots mantenir en el temps la còpia de seguretat completa del teu lloc en aquella data i hora o utilitzar-lo per fer una migració.

Còpies de seguretat de comptes

Aquest apartat per defecte de cPanel permet gestionar còpies automàtiques, però només en cas que el proveïdor hagi habilitat aquest servei. En el cas de Webempresa, com hem vist, les còpies automàtiques sí que estan habilitades però a través de Superbackups a l’àrea de client.

Per tant des de cPanel no es pot accedir a les còpies automàtiques.

Còpies de seguretat parcials

La secció de còpies de seguretat parcials permet la generació, descàrrega i restauració de còpies al moment dels següents continguts del teu compte:

 • Directori principal /públic_html
 • Bases de dades MySQL
 • Reenviadors de correu electrònic
 • Filtres de correu electrònic

Aquestes còpies funcionen una mica diferent que amb Superbackups. Els arxius te’ls has de descarregar al teu equip i conservar-los tu mateix.

La restauració dels arxius d’aquestes còpies de seguretat parcials, a diferència de Superbackups, no es fan directament amb el botó de restauració. El botó de restauració aquí serveix per seleccionar i pujar la còpia de seguretat corresponent des del teu equip.

Còpies de seguretat internes


A banda de les còpies automàtiques diàries a les que pots accedir i gestionar amb Superbackups des de l’àrea de client, Webempresa compta amb dos sistemes de còpies automàtiques més que treballen simultàniament amb les anteriors:

 • Còpies setmanals del cPanel de tots els comptes. Aquestes còpies s’emmagatzemen en servidors diferents dels de Superbackups.
 • Sistema de còpies addicional: Cada 4 hores es copien tots els arxius, i a les següents 4 hores totes les bases de dades.

Aquestes còpies no estan disponibles en principi pels usuaris. Són un sistema de seguretat interna pensat per cobrir l’eventualitat d’algun problema greu en el servidor principal. Així, es podria retornar el servei amb el servidor de rèplica en un termini de dues hores.

Conclusions


Com no es cansen de repetir, Webempresa es pren molt seriosament la seguretat dels webs dels seus clients. Hem vist que des del cPanel podem disposar de còpies de seguretat:

 • Del nostre compte sencer
 • De diferents còpies parcials

I les podem fer en el moment exacte que vulguem. Descarregar periòdicament aquestes còpies és una pràctica totalment recomanable. I més encara abans de fer algun canvi, actualització o intervenció important al teu lloc.

I per a major tranquil·litat dels usuaris, també hi ha 3 sistemes automàtics de còpies de seguretat a Webempresa en funcionament simultani.

El primer, amb el servei Superbackups disposes de còpies diàries automàtiques per restaurar el teu lloc en cas d’alguna pèrdua. Els altres dos són còpies que s’emmagatzemen en servidors diferents per tal que en cas de problemes al servidor original es disposi sempre d’una alternativa.

Però les còpies de seguretat a Webempresa són només un dels motius que fan que aquest servei de hosting sigui un dels més aplaudits. Encara no saps perquè destaca tant Webempresa com a allotjament WordPress? Ho pots descobrir en un altre article on et recoman quan et convé més.

Recorda que Webempresa és el servei on tenc allotjat aquest blog. Si ets subscriptor de JoanLlompart.com et puc avisar de quan fan promocions especials i oferir-te codis de descomptes. I si els contractes des dels meus enllaços a tu no et costa més i a mi m’ajudes amb les despeses del meu web.

Sobre l'autor

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

Altres articles que et poden interessar

COMERÇ ONLINE

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce

COMERÇ ONLINE

Guia de Yith Woocommerce Membership

COMERÇ ONLINE

Com crear un formulari de subscripció amb Elementor connectat a ActiveCampaign

COMERÇ ONLINE

Diferències entre eCommerce i eBusiness

Gratis per a subscriptors

Solucions senzilles per a situacions complexes

Aquí pots accedir a tots els continguts del blog, i molt més...

Aconsegueix tot el que tenc per a tu i el teu negoci online

Advertiment

Si et subscrius t’aniré passant un munt de recursos i tindràs accés a continguts gratis que et serviran per muntar el teu negoci online, gestionar el teu eCommerce, o millorar el teu projecte web.

Però també corres el risc d’acabar comprant algun dels meus productes o serveis que et permetran guanyar temps i diners. Si vols, i sinó no. Tu decideixes.

JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, continguts i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de Mailchimp; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis