Com decidir entre Webempresa i SiteGround pel teu WordPress

T’interessa saber què tenen en comú Webempresa i SiteGround? I en què es diferencien? Descobreix els motius per escollir entre un d’aquests dos serveis d’allotjament WordPress i quin és el millor pel teu cas.

T’has decidit a llençar el teu web o un blog en WordPress. I arriba el moment en què has de triar quin allotjament contractes per a la teva pàgina d’internet. Et convé escollir bé, perquè si agafes la primera oferta que t’arribi pots posar en risc el teu projecte digital.

Oblida’t d’un hosting gratis si cerques un resultat amb cara i ulls. Els proveïdors gratis, per fer proves i prou. També pots trobar serveis d’allotjament molt barats o que et diuen que et fan la web gratis si els contractes a ells…

El resultat d’una mala elecció ja te’l pots imaginar. Un web que deixa d’estar online massa vegades, que cau quan rep una punta de visites, o que es carrega a la velocitat d’un caragol, que et colen publicitat al teu lloc que tu no has posat, que no donen servei d’atenció… I al final, t’has de canviar de servei de hosting i migrar el teu web. 

Per contra, tens allotjaments que realment estan donant un molt bon servei, i unes prestacions a l’altura del que necessites a uns preus ben raonables, sense haver de cercar i comparar entre desenes o centenars d’opcions.

En aquest article podràs comprovar perquè triar Webempresa o SiteGround és una aposta segura. Examinaré a fons les prestacions que ofereixen aquests dos campions de l’allotjament WordPress, en veurem els punts en comú, les diferències i en què destaquen en cada cas.

Amb la comparació de preus i serveis, podràs decidir quin dels dos és més adequat per a les teves necessitats.

Característiques comunes


Triar entre Webempresa o SiteGround pot esser com triar entre el pare i la mare, o entre una parella i una altra. Tots dos serveis et donen motius per estar amb ells. Realment tenen més característiques en comú que diferències. I a la vegada aquestes característiques similars els diferencien d’altres empreses d’allotjament que en aquests aspectes no arriben al mateix nivell.

Anem a veure quines són.

Especialistes en WordPress

Webempresa i SiteGround estan especialitzats en WordPress. Així, com que els seus tècnics coneixen aquest gestor de continguts, et podran donar suport quan ho necessitis.

També podràs instal·lar el teu WordPress fàcilment amb un parell de clics, començar a personalitzar-lo i anar per feina.

Fiabilitat

Tots dos allotjament ofereixen una alta fiabilitat amb un 99,9% de temps online del web, sense caiguda del servei.

Realment ningú pot garantir un 100% i que no hi hagi algun error o avaria. Si algun inconvenient et suposa un contratemps, que es resolgui el problema ràpidament és el que més s’ha de valorar.

Servei d’atenció

Webempresa i SiteGround tenen un gran servei d’atenció al client. El seu suport és especialitzat en WordPress. Per qualsevol incidència, sigui per qüestions tècniques, administratives o comercials relatives al seu servei, et resolen els dubtes i els inconvenients de forma eficaç.

En el cas del servei de tiquets online de Webempresa, en el meu cas, em responen més ràpidament del que jo puc atendre les seves possibles qüestions o consultes per trobar solucions.

Optimització: Rendiment i Velocitat de càrrega

Aquests dos serveis es prenen molt seriosament la velocitat de càrrega. Sabem que és important carregar el web amb menys de 2 segons. Tant per evitar que els visitants es cansin i se’n vagin, com també per posicionar correctament a Google.

Així, utilitzen discs SSD per aconseguir una bona velocitat de càrrega del teu lloc. Si el teu allotjament a dia d’avui encara no utilitza aquesta tecnologia, a què esperes a canviar-lo?

Tots dos disposen d’eines pròpies de memòria cau o cache, en diferents dels seus plans. Amb aquestes eines es serveix el contingut de la tevea pàgina de forma molt més ràpida als visitants. I en el cas de Webempresa també ofereix optimització d’imatges.

Seguretat

La seguretat, juntament amb la velocitat de càrrega, és un altre dels punts forts que fan destacar Webempresa i SiteGround en comparació a d’altres serveis d’allotjament.

– Còpies:

Les còpies de seguretat del teu web són imprescindibles per garantir que si per algun desastre perds el teu lloc, el pots restaurar.

Certament hi ha extensions que fan aquesta feina. Però si el servei d’allotjament et fa aquestes còpies, pots tenir un nivell de seguretat addicional o fins i tot evites haver de carregar el WordPress amb una feina més.

– Anti-hackeig

Els sistemes de seguretat de Webempresa i SiteGround compten amb eines per impedir que el teu lloc pateixi atacs o sigui hackejat.

– Certificat SSL gratis

Tots dos allotjaments et permeten instal·lar el certificat Let’s Encrypt gratis al teu lloc amb un clic.

Amb aquest certificat el teu lloc passa a ser https enlloc de http i es mostra amb el candau verd de lloc segur.

Molt important per garantir la seguretat de les dades dels usuaris, especialment si tens botiga online, però també per evitar que Google et marqui com a no segur, i per ajudar el teu posicionament.

Domini gratis el primer any

El primer any tens domini gratis quan contractes un d’aquests dos allotjaments. Tant si el registres directament amb ells com si el transfereixes des d’un altre proveïdor.

CPanel

Com la majoria de serveis de hosting d’avui en dia, tant Webempresa com SiteGround utilitzen cPanel com a panell de control per gestionar les eines d’administració que ofereixen.

Migració de web

Si tens el teu web en un altre allotjament i et vols canviar a Webempresa o SiteGround, tots dos t’ofereixen un servei gratuït de migració per traslladar-la als seus servidors. Més facilitats, impossible.

Garantia 30 dies

Un plus de confiança és la garantia que si no et convenç el servei que has contractat, pots cancel·lar el servei d’allotjament en els 30 primers dies i et retornen l’import del pagament que haguessis fet.

Diferències entre Webempresa i SiteGround


Ja hem vist en què s’assemblen i en què destaquen Webempresa i Siteground respecte d’altres proveïdors. Però per definir quin dels dos ens convé més, la informació a la que hem de prestar atenció són les seves diferències.

Així, les característiques més destacades per les quals es distingeixen els plans d’allotjament de Webempresa i SiteGround són bàsicament:

  • La capacitat d’emmagatzematge
  • El nombre de webs que es permet incloure
  • L’àrea de client
  • L’staging

A Webempresa disposen de dos tipus de plans: els que anomenen d’alt rendiment, i els d’alta capacitat. En total fins a onze plans. A SiteGround l’elecció es simplifica a tres plans d’allotjament WordPress en total.

Veurem les diferències que tenen.

Capacitat d’emmagatzematge

Plans d’Alt Rendiment de Webempresa

A Webempresa el pla més bàsic anomenat INICI és de 1GB d’espai (+3GB de còpies de seguretat). Es tracta d’una capacitat mes que suficient per començar amb un WordPress. De fet, en pots instal·lar més d’un sense cap problema.

Amb el temps, si fas diferents webs, o si només en fas una on inclous molts continguts i especialment moltes, moltes imatges, aquesta limitació se’t pot quedar curta. Pots incrementar la capacitat amb qualsevol dels plans de Hosting WordPress superiors (de 2 GB+6GB de còpies fins a 10GB+30GB de còpies).

Plans d’Alta Capacitat de Webempresa

També tens els plans d’alta capacitat de 5, 10 o fins a 20 GB a preus més competitius que els d’alt rendiment pel que fa a l’espai en disc. Però en aquest cas es limita el nombre de webs que hi pots instal·lar.

Diferències entre els Plans d’Alt Rendiment i els d’Alta Capacitat de Webempresa

Segons Webempresa, els dos tipus de plans són dues línies de serveis pensats per cobrir necessitats diferents.

Els Plans d’Alt Rendiment ofereixen més potència de CPU i RAM, de manera que tenen una major capacitat de processament per visita. Per tant en aquests plans les extensions o programació addicional tindran un millor rendiment.

En el Plans d’Alta Capacitat hi ha menys potència de CPU i RAM, però més espai en disc. Si has de tenir poques visites, des de Webempresa recomanen començar per aquests plans.

Capacitat dels plans d’allotjament de SiteGround

En canvi, a SiteGround els tres plans d’allotjament ofereixen des dels 10GB del seu pla més bàsic, anomenat StartUp, als 20 i 30GB d’espai en els plans GrowBig i GoGeek.

Les condicions de capacitat mínimes i màximes dels plans de SiteGround són clarament superiors.

Nombre de webs

Com pots veure, a Webempresa es permet un nombre de webs il·limitat en tots els seus plans d’alt rendiment (no així en els d’alta capacitat). Fins i tot en el pla INICI hi pots fer tantes instal·lacions com vulguis.

En canvi a SiteGround en el seu pla StartUp només pots fer un sol lloc web. En els altres dos plans sí que es permeten múltiples webs.

Àrea de Client

L’àrea de clients de Webempresa és molt clara i funcional, per mi molt millor. Tot i que les opcions són diverses, per la seva lleugeresa i ordre les coses són fàcils de trobar.

A SiteGround en perd una mica aquesta facilitat d’ús. L’àrea d’usuaris resulta menys intuïtiva i neta que la de Webempresa.

Staging

SiteGround inclou en el seu pla GoGeek la possibilitat de clonar webs per fer proves en WordPress de desenvolupament i de traslladar els canvis a producció en qüestió de clics. Una possibilitat molt interessant que Webempresa no ofereix.

ACTUALITZACIÓ: A dia d’avui Webempresa sí que ofereix l’opció de clonar la teva web des del cPanel, dins l’aplicació WP Center. 

Comparativa de preus i ofertes


Anem a comparar què ens costa contractar els allotjaments.

Per part de Webempresa, podem veure en les captures de pantalla dels plans de més amunt que presenta els seus preus regulars sense ofertes en període anual, i sense IVA. També ofereix de forma habitual una rebaixa el primer any mitjançant codis de descompte. Aquests codis són bons de trobar per internet, jo mateix en puc oferir codis del 20% pels meus subscriptors. I en algunes ocasions els descomptes són majors pel primer any de contractació.

En canvi SiteGround destaca els preus especials d’oferta del primer any, en còmput mensual, i també sense IVA. Aquest preu s’aplica a totes les noves contractacions sense codis de descompte.

Per tant, per esser equitatius, hauríem de fer les comparacions amb els mateixos paràmetres. Preus regulars amb preus regulars.

I en relació a les ofertes del primer any, no som partidari d’entrada de tenir-les en compte per fer les comparacions, perquè poden variar segons l’època i perquè si t’interessa contractar un allotjament és perquè vols un projecte per a molts anys.

Però de totes maneres, per l’interès que pot tenir, he preparat les següents taules. Són amb els preus regulars anuals i amb IVA inclòs, per saber el cost total. També el descompte habitual de primer any en cada cas, fets els advertiments anteriors.

WEBEMPRESA

 INICISTANDARDPROFESSIONALAVANÇAT
PREU ANUAL95,59 €119,79 €240,79 €301,29 €
-20% PRIMER ANY76,47 €95,83 €192,63 €241,03 €
TOTAL 2 ANYS172,06 €215,62 €433,42 €542,32 €

SITEGROUND

 STARTUPGROWBIGGOGEEK
PREU ANUAL144,47 €260,63 €434,87 €
PREU PRIMER ANY57,35 €93,65 €173,51 €
TOTAL 2 ANYS201,83 €354,29 €608,39 €

Com es pot comprovar, els preus anuals de SiteGround del primer any són molt atractius. Però a partir del segon any i ja amb els preus regulars les tarifes de Webempresa són més econòmiques, almenys en els primers quatre plans d’alt rendiment.

Conclusions


Hem vist les semblances que tenen Webempresa i SiteGround i en què destaquen respecte d’altres proveïdors d’allotjament. També els punts en què es diferencien entre ells, i en què es millor cada un respecte l’altre.

Després de tot el que hem vist, és hora de prendre decisions.

Quan és millor Webempresa

En la meva opinió, si el que t’interessa és un blog o una pàgina corporativa, et convé Webempresa. Amb el seu Pla Inici (1GB) dels Plans d’Alt Rendiment o el Pla M (5GB) d’Alta Capacitat vas sobrat. Els 95,59 € anuals que et costen surten més a compte que els 144,47 € anuals del Pla StartUp de SiteGround, tot i els seus 10 GB.

També t’interessa el Pla Inici de Webempresa si penses que pots haver de fer mes d’una web. Per exemple un clon del teu lloc en un subdomini per fer proves. Amb el pla StartUp de SiteGround en principi no podries, a no ser que facis un WordPress multisite.

Fins i tot si amplies el pla Inici al Pla Standard de 2GB, els 119,79 € anuals segueixen essent inferiors que els 144,47 € del Pla StartUp de SiteGround.

Per tant, Webempresa és per mi una millor elecció en els plans bàsics Inici i Standard. Són ideals per persones que volen fer el seu propi web amb WordPress o iniciar-se per realitzar diversos projectes digitals.

Si dubtes entre el Pla Inici o Standard de Webempresa i el pla StartUp de SiteGround en aquests casos, la meva recomanació és Webempresa.

allotjament wordpress

Quan és millor SiteGround

SiteGround pot resultar preferible si penses tenir un negoci digital en funcionament que requereixi de molta, molta, molta memòria. Un lloc web que inclogui característiques de pàgina corporativa, blog, amb botiga online o membresia on hagis d’introduir molts articles, productes, imatges, vídeos i arxius d’àudio.

Per capacitat, els plans de SiteGround són molt potents. Però difícilment la majoria de mortals necessitarem tanta capacitat.

I sens dubte és millor sobretot per a professionals i agències que vulguin oferir el servei d’allotjament als seus clients, perquè en un mateix pla podran incloure moltes més webs per tot l’espai en disc que ofereix.

No es pot comparar la capacitat dels 20 o 30 GB que ofereix SiteGround en els plans GrowBig o GoGeek amb els 3GB i 4GB dels plans Professional i Avançat de Webempresa. Tampoc per preu els plans amb major espai de disc de Webempresa sembla que puguin competir-hi.

Sobre l'autor

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

Altres articles que et poden interessar

COMERÇ ONLINE

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce

COMERÇ ONLINE

Guia de Yith Woocommerce Membership

COMERÇ ONLINE

Com crear un formulari de subscripció amb Elementor connectat a ActiveCampaign

COMERÇ ONLINE

Diferències entre eCommerce i eBusiness

Gratis per a subscriptors

Solucions senzilles per a situacions complexes

Aquí pots accedir a tots els continguts del blog, i molt més...

Aconsegueix tot el que tenc per a tu i el teu negoci online

Advertiment

Si et subscrius t’aniré passant un munt de recursos i tindràs accés a continguts gratis que et serviran per muntar el teu negoci online, gestionar el teu eCommerce, o millorar el teu projecte web.

Però també corres el risc d’acabar comprant algun dels meus productes o serveis que et permetran guanyar temps i diners. Si vols, i sinó no. Tu decideixes.

JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, continguts i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de Mailchimp; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis