Migració WordPress de servidor local a remot

En aquest article veuràs els detalls del procediment manual per traslladar el teu WordPress des d’un servidor local a un de remot contractat a un servei d’allotjament WordPress.

Tenir un WordPress instal·lat localment al teu ordinador pot ser molt útil per fer proves. Si comences el teu lloc web en local, el algun moment et plantejaràs traslladar-lo a un allotjament extern per acabar-lo, i obrir-lo públicament a internet.

Si t’interessa, tens tot el procés pas a pas per tenir un WordPress instal·lat en local a la guia gratis per a subscriptors FORMES DE TENIR UN WEB DE PROVES AMB WORDPRESS. Hi trobaràs aquesta i altres possibilitats per fer proves i practicar amb WordPress sense que et costi ni un cèntim.

 Però anem a la qüestió que aquí ens interessa.

Preparatius


Per fer una migració d’un WordPress que hagis instal·lat en servidor local, el primer que necessites és tenir domini i allotjament. En tens un videotutorial específic a la primera classe del Curs WP Nivell Inicial de JoanLlompart.com.

Sobre els dominis, també pots llegir el següent article del meu blog:

Tipus de dominis: com triar i registrar el nom de la teva web

I pel que fa a l’allotjament web, tens una pàgina amb les millors recomanacions de Hosting WordPress que existeixen. Hi pots accedir fàcilment des del menú de recursos. La meva primera recomanació és per a Webempresa, que és l’allotjament on tenc aquest mateix web.

A més, durant aquest novembre pots aprofitar el descompte especial del Black November:

alojamiento WordPress

Una vegada tens aquests requisits previs solucionats que ja estan desenvolupats en altres llocs del meu blog, passam directament a la feina de migració del teu WordPress de servidor local a remot.

Migració de la base de dades


La base de dades MySQL de la teva instal·lació de WordPress local l’has de traslladar a l’allotjament remot que hagis contractat. Per fer-ho pots seguir les següents passes:

Exportació de les taules a un arxiu .SQL

 1. A la barra del teu navegador escrius http://localhost/phpmyadmin/ (o l’equivalent del teu servidor local) i s’obrirà la pàgina d’accés del gestor de bases de dades del teu servidor local. Introdueixes el teu usuari i contrasenya.
 2. Selecciona la base de dades que correspongui a la instal·lació del WordPress que vols traslladar a l’allotjament remot. Tens la llista de les que hagis creat anteriorment en local a la barra lateral a l’esquerra.
 3. Clica la pestanya Exporta que tens a la part superior. Pots deixar els paràmetres que venen per defecte i cliques a Executa.

Migració WP de local a remot: exportació de la base de dades

Llavors es descarrega al teu ordinador un arxiu .sql que conté la informació de les taules de la teva base de dades de WordPress local.

Modificació de rutes

Tot seguit has de canviar les rutes que consten a la teva instal·lació local. És a dir, has de canviar tots els casos on aparegui localhost/nomlocal per elteudomini.com, on:

 • Nomlocal serà el nom que haguessis posat a la teva instal·lació de WordPress en servidor local.
 • Elteudomini.com serà el nom de domini que tens registrat i que vols utilitzar a l’allotjament remot.

Si no fas aquesta passa carregaràs el teu WordPress en remot amb totes les adreces que tens en local amb un format erroni. URLs d’enllaços, arxius, menús, etc, tot apuntarà a localhost.

Es donarà el cas que des del teu ordinador potser no te n’adones del problema, els enllaços funcionaran perquè tens el teu WordPress local. Per tant veuràs imatges, i accediràs a pàgines de la teva instal·lació local. Però un visitant extern no visualitzaria cap imatge ni li funcionarà cap enllaç localhost perquè no ho té al seu dispositiu.

El canvi de rutes també la podríem fer des de la instal·lació de WordPress final, però veurem la manera de fer-ho abans d’enviar l’arxiu a l’allotjament remot.

 1. Obre el fitxer .sql que t’has descarregat amb un programa editor d’arxius de text (Notepad++, Gedit).
 2. Clica a l’opció del menú Cerca > Reemplaça
 3. S’obre un quadre i en el camp Cerca hi has d’escriure l’adreça original en local http://localhost/nomlocal.  En el camp Reemplaça hi has d’escriure l’adreça del teu domini registrat http://elteudomini.com.
 4. Cliques a Reemplaça-ho tot, deses l’arxiu amb els canvis i el tanques.

Migració WP de local a remot: substitució d'enllaços

I ara sí, ja tens el teu arxiu .sql a punt per ser traslladat al servidor remot.

Importació de la base de dades

Per fer la importació de les taules de l’arxiu .sql a l’allotjament, primer hem de crear la base de dades. Com que està explicat amb tot detall tant a la classe d’instal·lació de WordPress com a la guia sobre webs de proves amb WordPress, no ho repetirem de nou. Anirem directament a la importació.

 1. Des de la gestió del phpmyadmin del panell de control del teu allotjament WordPress, selecciones la base de dades creada per importar les taules.
 2. Cliques a la pestanya Importa. Hauràs d’anar a Tria un fitxer per cercar i seleccionar l’arxiu .sql que havies descarregat i modificat del teu servidor local.
 3. Deixes tots els paràmetres per defecte i cliques a Executa. Si tot ha anat bé es mostrarà un missatge que informa que la importació s’ha realitzat amb èxit.

Migració WP de local a remot: importació de la base de dades

Ja tens les taules de la base de dades del teu servidor local traslladades al teu allotjament remot.

Migració dels arxius del teu WordPress


La següent passa per migrar el teu WordPress de local a remot és transferir tots els arxius de la instal·lació web del teu ordinador a l’allotjament extern contractat. Per fer-ho correctament, has de seguir aquests punts:

Còpia del directori de la instal·lació local

Fes una còpia de la carpeta de la teva instal·lació local de WordPress, i posa-la en una ubicació diferent (per exemple l’escriptori).

Modifica l’arxiu wp-config

Has de canviar els paràmetres DEFINE que es refereixen a:

 • Nom de la base de dades
 • Usuari
 • Contrasenya
 • Nom del servidor

Lògicament hi has d’introduir les dades referides a la base de dades que has creat a l’allotjament remot. Per aquest motiu has de fer els canvis en una còpia. Si ho fessis en l’arxiu original de la instal·lació local, perdries la connexió amb la base de dades de localhost.

Transferència d’arxius via FTP

Ja pots transferir tots els arxius de la còpia de la carpeta de la teva instal·lació local a l’allotjament extern.

Pots fer-ho amb el programa que jo sempre he utilitzat, el FileZilla. Com que també tens explicada aquesta transferència d’arxius tant a la guia gratis per a subscriptors com sobretot al videotutorial de la classe sobre instal·lació del WordPress, hi pots donar un cop d’ull.

I pensa que no has de seleccionar i transferir la carpeta, sinó tots els arxius que hi ha dins!

Un cop acabada aquesta transferència, ja tens la teva instal·lació de WordPress migrada.

Ajustaments finals


Si accedeixes a http://elteudomini.com ja has de poder veure el teu web accessible idèntic al teu WordPress local. Pots iniciar la sessió amb teves dades d’usuari i contrasenya, que no han canviat respecte la instal·lació local.

El primer que hauries de fer és anar a Configuració > Enllaços Permanents i seleccionar com a estructura d’enllaços el nom de l’entrada o l’estructura personalitzada que prefereixis. Deses els canvis i així actualitzes els enllaços del WordPress.

Comprova que els enllaços estiguin bé, i que es veuen totes les imatges. Sempre pots haver de fer algun ajustament manual d’última hora.

Conclusió


Fer una migració del WordPress de local a remot de forma manual no és tan complicat. És cert que també hi ha extensions per a fer-ho. Però aquestes els veurem en una altra ocasió.

D’aquesta manera, si ho fas manualment, t’assegures de tenir el control de la migració. I aprens el procés amb totes les passes i detalls necessaris per conèixer més a fons el teu WordPress.

Si alguna cosa no ha anat bé, sempre ho pots repetir i prestar atenció a cada passa. Potser t’has equivocat amb les dades de wp-config, o amb la substitució dels enllaços. Errar en aquests detalls és molt fàcil. Per tant fixa-t’hi bé!

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.