Passarel·les de pagament per a Woocommerce

Les principals passarel·les de pagament per a Woocommerce per permetre que els teus clients paguin des de la teva botiga online

Woocommerce ja ve amb una sèrie de passarel·les de pagament incorporades per defecte. Però com et pots imaginar en pots afegir totes les que vulguis mitjançant les corresponents extensions.

I és que escollir el mètode o mètodes de pagament és una decisió important a l’hora de posar en marxa el teu eCommere. Per ajudar-te en la teva elecció, en aquest article veurem les passarel·les de pagament automàtic més utilitzades.

Stripe


Stripe és un servei online que permet que els clients paguin les compres amb la seva targeta de crèdit o dèbit.

S’ha fet popular molt ràpidament com a passarel·la de pagament per a botigues online per la seva seguretat, facilitat d’ús tant pel client com pel propietari de l’eCommerce, i les seves comissions més baixes que d’altres serveis comparables. Tant és així, que a dia d’avui Stripe ja s’incorpora per defecte a Woocommerce.

Passarel·les de pagament per a Woocommerce: stripe

Avantatges de Stripe

Només necessites obrir un compte a la seva web i emplenar les dades necessàries, bàsicament referides al teu negoci i el teu banc. Tot d’una tindràs accés als codis per enllaçar Woocommerce amb el teu compte de Stripe. Una volta configurada la integració, es poden fer compres de proves per comprovar que tot funciona bé, i passar a continuació a entorn real.

Un altre avantatge que ha contribuït de manera decisiva al seu èxit és que tot el procés de pagament es realitza dins la pròpia web de la botiga online. El client introdueix les dades de la seva targeta a la pàgina de finalització de compra i no és redirigit a cap pàgina externa per pagar.

Aquesta característica és una diferència fonamental amb altres serveis de pagament que et porten a una web del propi servei online, externa a la teva botiga, per acabar la compra. De fet, el comprador en cap moment sap que està utilitzant Stripe. Només que paga a la teva botiga.

El procés és molt net i lògic. Introdueix les dades de la seva targeta, autoritza el pagament, i és enviat a la pàgina de gràcies per la compra. Punt. Tot dins la teva web. Així es facilita molt que l’usuari tengui una bona experiència de compra i tengui una bona impressió del funcionament de la botiga.

L’import de la compra és ingressat directament per Stripe al teu compte bancari, del que es queden una comissió per cada pagament. Pots consultar els preus a la seva pàgina de tarifes.

TPV Virtual


En aquest cas es tracta de gestionar el pagament online per targeta mitjançant el teu banc.

Aquesta opció no ve per defecte a Woocommerce. Per tant, per incorporar aquesta passarel·la de pagament s’haurà d’instal·lar a la teva botiga una extensió addicional per integrar-la amb el servei bancari.

L’extensió podria variar en funció del banc, però la més habitual serà Woocommerce Redsys Gateway Light.

El procés per demanar un TPV Virtual també canviarà segons cada banc. En qualsevol cas, segur que serà un procés més lent que obrir un compte de Stripe. El banc sol voler que tenguis la teva botiga ja oberta per poder fer les seves comprovacions. Bàsicament li interessarà veure que disposes de certificat de seguretat SSL, i que la informació legal està en regla. Però aquest requisit pot xocar amb la teva voluntat de no obrir fins que no estigui tot a punt, inclòs el sistema de pagament.

Si accepten la teva petició, t’hauran de proporcionar una sèrie de codis per configurar la teva botiga amb el seu servei de pagament online.

Normalment et donaran primer els codis de prova, i una volta comprovat que funciona, et passaran els codis per fer pagaments reals.

L’avantatge principal d’un TPV Virtual són les comissions per venda més baixes que amb Stripe. Però per altra banda, depèn del banc et poden cobrar alguna quota d’alta, comissions mensuals de manteniment, o demanar un mínim de facturació segons les condicions de cada un.

A diferència de Stripe, per pagar amb TPV bancari el client ha de sortir de la teva web i és redirigit al servei de pagament online del banc, que sol ser RedSys, per després tornar al nostre eCommerce si tot ha anat bé. És a dir, un procés més complicat.

PayPal


Finalment la tercera opció que et pots plantejar utilitzar per habilitar els pagaments a la teva botiga online és PayPal. Aquest servei ja compta amb una àmplia experiència, i la seva implantació com a mitjà de pagament online és força generalitzada.

De fet, PayPal no és només una passarel·la de pagament, sinó que funciona com un moneder electrònic.

Passarel·les de pagament per a Woocommerce: PayPal

Des del punt de vista del client, hi pot transferir fons per pagar en webs que admetin aquest mitjà de pagament sense haver d’introduir les dades bancàries ni de la targeta. I si no hi ha fons els agafa del compte bancari o de la targeta que hi estigui vinculada.

I des del punt de vista de l’ecommerce, acceptar PayPal pot ser un avantatge per facilitar el pagament sobretot a clients que siguin fans d’aquest servei. I encara que cada vegada és més improbable, també a clients que pel motiu que sigui no puguin o no vulguin pagar amb targeta.

A més, si el client no disposa de PayPal, pots fer que en el procés de pagament se li ofereixi pagar amb la seva targeta o obrir-se un compte propi per poder fer la compra.

Per contra, les seves comissions són les més cares de les tres opcions. A més, el seu servei d’atenció és força deficient, i la seva web s’està convertint en un autèntic laberint a l’hora d’integrar-se de forma completa amb el teu eCommerce.

PayPal és un gegant i disposa de diferents alternatives i mitjans de pagament sota la seva marca. L’opció que ve per defecte entre les passarel·les de pagament per a Woocommerce és PayPal Estàndard.

PayPal Estàndard

Per permetre simplement pagaments online la seva configuració és facilíssima. Només has d’obrir un compte Business a PayPal i vincular el mòdul de pagament de Woocommerce amb el teu correu de PayPal.

En canvi si vols un servei més complet les coses ja no són tan fàcils. Si pretens fer proves abans de posar-ho en marxa, tramitar devolucions, que PayPal comuniqui els pagaments a la teva web automàticament o enviar detalls d’enviament, llavors ja necessites introduir una sèrie de tokens i APIs.

El problema és que amb les successives darreres reformes del disseny de la web de PayPal, sembla que no vulguin facilitar de forma senzilla aquests codis, perquè o t’has d’obrir un compte de proves, o has de trobar la informació necessària en algun racó de la seva web gens a la vista.

Per sort, en la documentació de Woocommerce hi ha força informació actualitzada (en anglès) sobre la seva integració amb PayPal estàndard.

Una volta activat PayPal estàndard, els usuaris que triïn aquest mitjà de pagament podran pagar amb el seu PayPal. Com en el cas dels TPVs virtuals, el pagament no es farà dins la teva web, sinó que el client serà enviat fora de la botiga a la passarel·la de PayPal. I un cop hagi acabat el procés de pagament podrà tornar a la botiga.

Passarel·les de pagament per a Wooommerce: PayPal Estàndard

Conclusions


Hem vist els avantatges i possibles inconvenients de les tres principals passarel·les de pagament per a Woocommerce: Stripe, un TPV virtual bancari i PayPal.

En resum, es podria dir que d’aquests tres mètodes, el que més facilitats i bona integració amb la botiga ofereix tant per a tu com per al client és Stripe.

Un TPV virtual destaca sobretot per les seves comissions per compres més baixes, però hauràs de tenir en compte les condicions del banc on el demanis. I també que la integració amb la teva botiga no és tan agradable com amb Stripe.

Per últim, PayPal facilita el pagament sobretot per a usuaris d’aquest servei força estès a internet.

Es podria dir que els dos primers són excloents un de l’altre. Tant Stripe com un TPV bancari serveixen per habilitar el pagament amb targeta de crèdit o dèbit. Així que no té gaire sentit tenir-los tots dos activats a la teva botiga i et convé triar-ne un o l’altre.

En canvi PayPal pot conviure perfectament amb qualsevol de les altres dues passarel·les de pagament com un servei alternatiu addicional per la seva funció de moneder electrònic. Aquí la decisió que et plantejaràs és si et convé o no tenir-lo activat per les seves comissions per compra més altes que un TPV virtual i Stripe.

Passarel·les de pagament per a Woocommerce

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.