Social Warfare: revisió pràctica, configuració i característiques.

,

Segur que més d’un ja vos hi heu fixat. Aquest passat mes de juny he canviat una de les extensions que fins ara emprava al meu blog. A partir d’ara l’extensió creada per Warfareplugins.com és qui s’encarrega dels botons per compartir articles a les xarxes socials. En aquesta entrada faré una revisió pràctica de Social Warfare per veure quines característiques té i com s’utilitza.

És el segon canvi d’aquesta funcionalitat que faig en el mig any de vida de JoanLlompart.com. Els que em seguiu des del principi i en sou subscriptors sabeu que vaig començar amb el Monarch, una extensió que m’agradava molt. Forma part del paquet d’Elegant Themes, juntament amb el tema Divi. Però vaig rebre avisos que aquesta extensió em consumia massa recursos del meu pla d’allotjament i al final vaig optar per una extensió més lleugera, el Social Pug. I és la que he tingut activada fins no fa gaire.

La nova extensió que he activat recentment, de fet la vaig descobrir per primera vegada quan cercava alternatives a Monarch. Era en un article en anglès que ara no he estat capaç de trobar en què es feia una relació de les millors extensions per a WordPress de xarxes socials. I Warfare no hi apareixia. De fet el mencionava un lector en un dels comentaris. El comentari deixava aquesta extensió molt bé i s’estranyava que no fos a la llista. I em va picar prou la curiositat com per anar a fer una visita a Warfareplugins.

El web presenta l’extensió premium i la vaig trobar molt completa. Em van agradar les característiques que es citaven. Era una extensió de pagament que tot i tenir molt bon preu per les prestacions que anuncia no era el que cercava en aquell moment. Em vaig desar l’adreça al navegador i ni tan sols vaig comprovar que també hi ha la versió lliure de Warfare al repositori oficial de WordPress!!

No va ser fins més endavant mentre preparava els tres nous webs de mostra que teniu a la vostra disposició a Vull Tenir Web que vaig recuperar aquesta extensió i la vaig provar. I amb aquesta m’he quedat tant per als projectes fets com per al meu propi web!

Comparteix articles de JoanLlompart.com amb SocialWarfare

Revisió de Social Warfare: Configuració


Quan s’instal·la i activa l’extensió de Social Warfare apareix un accés directe al menú lateral del WordPress des d’on pots accedir a les quatre pestanyes de configuració: visualització, estils, identitat social i avançat.

VISUALITZACIÓ:

Botons disponibles:

En la versió gratuïta de Social Warfare hi ha 6 botons disponibles de xarxes socials. I lògicament hi ha les clàssiques quatre xarxes més conegudes per compartir continguts:

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • StumbleUpon.

En la versió premium també hi ha botons per enviar o desar directament un article amb:

 • Whatsapp
 • Reddit
 • Tumblr
 • Yummly
 • Buffer,
 • Pocket
 • Flipboard
 • Ycombinator
 • Correu Electrònic

Algunes d’aquestes podrien ser ben útils, com Whatsapp, Buffer o Pocket. Però d’altres personalment n’hi he sentit a parlar, com Yummly o Ycombinator. I pel meu gust hi falta Instagram, que no és bona de trobar en les extensions per compartir o enviar-hi continguts.

Comptador:

Social Warfare et permet mostrar el nombre de vegades que un article s’ha compartit a les xarxes socials. Tens opció de mostrar-ho o no, i amb diferents configuracions.

 • Mostrar només el total. Aquest és el que jo tenc activat ara mateix. La majoria de “comparticions” o “shares” dels meus articles es fan a facebook, i a d’altres ni cas. De totes maneres, em sorprèn en alguns casos concrets l’elevat nombre de comparticions d’alguns articles en què per part meva no he promocionat l’article, i en canvi en altres que sí que ho he promocionat es manté més baix.
 • Mostrar el nombre per botons de xarxes socials.

En el llistat de Totes les entrades a l’administrador del WordPress també t’apareix el nombre de vegades que s’ha compartit l’article en qüestió encara que no estigui activada l’opció de mostrar-ho públicament. En la versió premium també tens l’opció de mostrar el comptador només a partir d’un determinat nivell de comparticions, i de forma més destacada. Fins i tot es mostra el comptador de Twitter que en general sol ser més mal d’aconseguir.

Posició dels botons:

Tens un menú en el que t’apareixen tots els tipus d’entrades del teu WordPress, com pàgines, articles, productes, projectes… Pots configurar per a cada un d’aquests tipus d’entrada la posició dels botons estàtics per compartir amb les següents opcions:

 • Damunt del contingut
 • Davall del contingut
 • Damunt i davall del contingut
 • Cap / ubicació manual

Amb aquesta última opció els botons no es mostren o pots col·locar-los en una ubicació mitjançant “hooks” o ganxos, o tocant directament el codi php de la plantilla de la pàgina en qüestió.

A més dels tipus d’entrada, pots controlar la posició dels botons estàtics de forma individualitzada també en la pàgina d’inici del teu lloc i en les pàgines d’arxius i categories.

També pots mostrar o no en cada tipus d’entrada els botons flotants (si els tens activats en l’apartat d’estils a continuació).

ESTILS

En aquest apartat configures dos aspectes, el comptador de comparticions totals i els botons flotants.

Comptador total:

La personalització del comptador inclou si vols mostrar zero, una o dues posicions decimals. Si vols un separador decimal en punt o en coma i si vols el comptador de totals a la dreta o l’esquerra dels botons estàtics.

Botons flotants:

Si actives els botons flotants tens tres opcions d’ubicació. Una barra superior, una barra inferior, o a l’esquerra de la pàgina. En les dues primeres pots personalitzar el color de fons de la barra. En canvi si tries la ubicació flotant a l’esquerra de la pàgina pots definir dos efectes diferents d’aparició dels botons i el mínim d’amplada de la pàgina perquè apareguin els botons. Així en pantalles més petites (dispositius mòbils) els botons no apareixen i s’evita que tapin el contingut.

Com podeu comprovar l’opció de botons flotants que he triat pel meu web és la de barra inferior. No té la limitació de pantalles petites dels botons flotants a l’esquerra i apareix perfectament en mòbils al final del contingut, sense fer nosa per la lectura del text. I m’agrada més a la part de baix que dalt, però açò ja és qüestió de gustos.

IDENTITAT SOCIAL

Apartat per introduir els teus noms d’usuaris de Twitter, Pinterest, l’adreça URL de la teva pàgina de Facebook o la ID de l’App de Facebook si en tens.

AVANÇAT

I finalment un apartat amb tres opcions avançades per activar el bloqueig de còpia de continguts, escollir el mètode de cache o un botó que s’ha d’activar només en cas que el teu tema no utilitzi resums en la pàgina d’inici, arxius i categories sinó que mostri el contingut sencer dels articles, per permetre que es visualitzin els botons en aquestes pàgines.

Ús de Social Warfare des de l’editor de WordPress


Social Warfare afegeix dos botonets a l’editor del WordPress. Un per afegir un shortcode amb els botons socials que vulguis dins el teu contingut, i un altre per crear una frase de Click to Tweet o Clic per Piular.

BOTONS AL CONTINGUT 

Per exemple si vols que apareguin en el text de l’article tots els botons de compartir, o només els que tu triïs, ho pots fer:

CLIC PER PIULAR

I en la meva opinió, només l’opció de crear una frase clicable per piular a Twitter ja fa que Social Warfare sigui una gran elecció. He provat diverses extensions específiques que només realitzen aquesta funcionalitat i de moment la que m’agrada més és la de Social Warfare.

Només has de clicar el botó de Click to Tweet by Social Warfare de l’editor del WordPress i s’obre un quadre amb les opcions per construir la frase. M’agrada aquesta funció de Warfare per diversos motius:

 • Pel control que tens tant del contingut que apareix a l’article com de la piulada. La cita que apareix a l’article no necessàriament ha de ser idèntica al contingut que es piula, per adaptar-se als requisits i estils de Twitter (limitació de caràcters, etiquetes o hashtags…).
 • Perquè quan el lector clica sobre la frase en escriptori s’obre un petita finestra per configurar i enviar el tuit i no en una altra pestanya o fins i tot que perdis la pàgina on et trobes. En mòbils passes directament a l’aplicació del Twitter.
 • Ja t’apareix predefinit l’enllaç de l’article i el teu nom d’usuari de Twitter configurat anteriorment a l’apartat d’Identitat Social.

Prova-ho tu mateix amb les frases següents! 😉

EXEMPLES:
Per molt que posis més botons, no faràs que els lectors comparteixin més els teus articles.Clica Per Piular
 • També tens diferents models d’estil i colors que pots triar. Hi ha fins a 6 estils diferents.

Crea cites per piular dins el teu contingut per incentivar que es comparteixi i promocioni!Clica Per Piular

I un petit truc. Si cap dels 6 estils predeterminats t’agrada, hi ha una manera ben senzilla perquè la frase clicable aparegui amb el color que tens definit en el teu tema pels enllaços. Només has de canviar el nombre d’estil del shortcode que es genera a l’editor del WordPress quan insereixes la frase. Si tries qualsevol dels 6 estils el codi acabarà amb un theme=”style1″ fins a “style6”. Però si ho canvies per “style7” o qualsevol altre nombre, a mi em queda així:

Amb Social Warfare pots personalitzar les frases per piular del teu web amb 6 estils diferents, i 1 d'amagatClica Per Piular

D’aquesta manera sempre et quedarà més integrat amb l’estil del teu lloc.

Característiques Premium de Social Warfare


Algunes de les caracteristiques de la versió Premium de Warfare, a part de les ja mencionades anteriorment, són les següents:

 • Personalització dels botons amb més de 5.000 combinacions potencials d’estils.
 • Pujada d’imatges específiques amb descripció a Pinterest.
 • Personalització de piulades quan es clica el botó de compartir a Twitter (amb inclusió d’imatges).
 • Giny per mostrar les entrades més compartides
 • Integració d’analítica dels continguts compartits

Entre d’altres.

I tu, has provat Social Warfare? Quina extensió de xarxes socials utilitzes al teu blog? Conta’ns coses que així tots n’aprendrem més!

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.