5 símptomes de la manca de suport tècnic pel teu eCommerce

Necessites suport tècnic pel teu eCommerce? Si t’identifiques amb totes o algunes d’aquestes situacions, és que has d’incorporar ajuda per portar endavant la teva botiga online.

Quan vas començar amb la teva botiga online tot era il·lusió. El projecte de tenir un eCommerce és engrescador. Però amb el temps veus que gestionar el teu lloc web es fa feixuc.

Saps que necessites mantenir-lo en perfectes condicions, perquè no pots permetre que un visitant es trobi amb errors i problemes a la teva pàgina, o no pugui acabar en condicions una possible compra i acabi deixant la botiga.

Venda perduda, client perdut.

Però tenir el teu lloc ben acabat, en bon estat de salut, i permanentment actualitzat, requereix temps. Despreocupar-te de la maquinària del teu negoci només pot acabar malament.

Si et trobes en alguna de les següents situacions, és que necessites ajuda en l’àrea tècnica.

Quan necessites suport tècnic pel teu eCommerce?


1. El manteniment del WordPress és un maldecap per tu

“Manteniment del WordPress? Quin manteniment?”.

Si et fas aquesta pregunta, vas malament. Molt malament.

Vols dir que no fas actualitzacions de WordPress, del teu tema, i de les extensions? Llavors d’actualitzacions del llenguatge PHP o optimitzar la base de dades ni en parlem.

Si no fas tasques de manteniment tard o d’hora tindràs un problema greu que deixarà el teu lloc inservible. I llavors sí que patiràs per recuperar-lo.

Imagina’t per exemple que un comerç físic de moda no fes neteja del local. Tot ple de peuades en dies de pluja. O que les peces de roba que els clients deixen als emprovadors no es tornen a posar plegades al seu lloc. Seria un desastre o no?

Doncs ara pensa en les visites del teu lloc, gent que mira pàgines, que s’obre un compte, canvia dades del perfil, posa i treu productes del carret, comentaris que no aproves, revisions. També pensa en les teves pròpies feines de crear articles pel blog, productes per la botiga, pujar imatges que després no utilitzes, esborranys que es desen automàticament….

Tot açò també deixa molta “pols”. Dades que s’acumulen a la base de dades que convé netejar de tant en tant. Si s’acumula molta informació inútil, al final el teu lloc va més lent o s’enganxa.

I ni a les visites ni a Google els agrada un lloc lent.

Si no tens suport tècnic pel teu eCommerce s'acumulen les feines i tot va més lent

Saps que el manteniment del WordPress és necessari, però es fa tan costa amunt…

Si ets conscient que les actualitzacions aporten millores de rendiment, seguretat i a vegades fins i tot noves funcionalitats, saps que no en pots prescindir.

Però a vegades actualitzar també pot suposar problemes. Incompatibilitats, coses que deixen de funcionar… Per aquest motiu les actualitzacions s’han de fer seguint un protocol per poder restaurar-ho tot com estava si és necessari.

I les actualitzacions han de ser periòdiques. Si deixes que s’acumulin per mandra o temor, o perquè et falta temps, al final tindràs doble feina.

Amb un ajudant tecnològic que s’encarregui del suport tècnic, pots delegar totes aquestes tasques. I tu ja no t’hauràs de preocupar d’aquestes coses.

2. Et baralles amb la part tècnica a cada passa

T’havien dit que era fàcil. Però no fas dues passes sense que hagis de consultar com fer un algun canvi.

Potser tens un web que et va crear una agència o un professional. T’han colat una plantilla i unes eines que no entens ni ningú t’ha ensenyat a utilitzar. O només de manera molt precària.

Voldries fer canvis, canviar d’eines, instal·lar nous plugins que potser et podrien ajudar a vendre més. Saps que hauries de practicar l’email marketing, crear automatitzacions de benvinguda i de vendes pels teus clients i subscriptors.

Però per a cada cosa tens diferents opcions. I entre decidir-te per alguna, atrevir-te a provar-ho i començar a preparar-ho i configurar-ho tot et sents dins un laberint. I si a més el resultat no et convenç o se t’espatlla alguna cosa que anava bé ja t’enfiles per les parets.

Qui et manava a tu ficar-te en aquest embolic!

Si se’t fa un muntanya atendre totes aquestes qüestions, és evident que un suport tècnic et vindria de meravella. Podries dedicar-te a les qüestions del negoci amb les que et sents realitzat de veritat i que realment se’t donen bé.

3. Perds massa temps cercant informació pel teu compte

El dia no té prou hores per tu? Bé, el dia té les mateixes hores per tothom.

Potser és que gastes el temps en coses que podries delegar. Si no tens ningú a qui recórrer, pots perdre hores i hores en cercar informació.

“I com es fa tal cosa? I com puc aconseguir aquella altra?”

La manca de suport tècnic pel teu commerce et fa perdre temps i els nervis

Cada vegada que tens una consulta et dediques a:

 • Fer cerques a Google
 • Llegir articles i seguir tutorials.
 • Mirar en fòrums o deixar les teves pròpies preguntes esperant rebre alguna resposta útil.
 • Demanar ajuda al servei d’atenció del teu allotjament web (suposant que l’hagis contractat tu directament, o que sigui un servei especialitzat en WordPress, que sinó prepara’t…)
 • Fer consultes al servei de suport d’un tema o plugin.

I si només haguessis de demanar-ho tot al teu suport tècnic? Potser tindries la resposta tot d’una, o com a mínim mentre cerca la solució òptima tu pots fer altres coses!

Has calculat quantes hores al dia, a la setmana o al mes guanyaries? I quant et costen aquestes hores?

4. Et preocupa la seguretat, l’optimització o el posicionament del teu eCommerce tant com el seu disseny.

Entrem en detalls.

Ets conscient dels perills d’internet i saps que t’has de protegir

WordPress i Woocommerce són segurs. Però ningú és infalible. Els atacs de spam són habituals. I el perill de haqueig, o que et colin programari maliciós al teu eCommerce hi és. Imagina’t que intentes entrar un matí amb el teu usuari i resulta que algú l’ha eliminat després de fer de les seves!

Si et pensaves que estaves preocupat, no saps prou bé el que és l’angoixa fins que tens una experiència d’aquest tipus. I tots hi esteim exposats.

No tens suport tècnic pel teu ecommerce? Posa-hi remei.

Però és possible millorar la seguretat del teu lloc amb modificacions i configuracions especials dels arxius i base de dades del teu WordPress, o amb algun plugin. Hi ha mesures eficaces per posar les coses més difícils als intrusos.

Saps que per poder competir has d’estar en les millors condicions

Tens un plugin de SEO per ajudar-te a posicionar, i un altre per millorar la velocitat de càrrega. Sí o no?

Però després no saps si els tens ben configurats, ni si els estàs aprofitant prou bé. Si ho dubtes, és que segurament no.

No voldries disposar de les millors eines en aquesta matèria i poder treure’n tot el suc?

Tens canvis pendents a l’aparença o l’estructura del teu lloc.

Vols fer modificacions concretes en el disseny i no saps com fer-ho perquè quedin bé. T’agradaria tenir la web al dia i presentable, i t’irriten alguns defectes que saps que perjudiquen la imatge del teu negoci.

Tal vegada aplicaries un canvi de colors corporatius o de tipografia per donar un nou aire al teu eCommerce, però et costa triar una bona combinació.

O potser no tens l’estructura adequada de pàgines, tens un menú de navegació caòtic i els visitants no saben què fer quan arriben al teu eCommerce.

5. Pateixes incidències que afecten el funcionament de la botiga o has tingut alguna emergència que l’ha deixat fora de servei.

Si ja has conegut l’horror que la teva web quedi trencada, o que et deixi de funcionar com cal alguna opció, no cal que t’expliqui el que suposa.

I tot per no tenir-la prou protegida, per algun error de llenguatge o per una incompatibilitat d’algun plugin o el teu tema que no sabies com detectar ni resoldre.

Efectivament! T’agafen ganes de…

No! Espera, no ho facis! Tot té solució.

Un servei de suport tècnic pel teu eCommerce: la col·laboració que necessitaves


Suport tècnic pel teu ecommerce: una decisió encertada

Que el teu eCommerce torni a proporcionar-te la il·lusió amb què el vas començar, i recuperar el temps i la tranquil·litat és possible.

Només has de deixar que les feines necessàries no t’impedeixin avançar en la bona direcció. Posa remei a una mançança organitzativa i demana ajuda.

Delega les tasques tècniques en un servei amb el que puguis comptar:

 • Que vetlli perquè tot funcioni i treballi per prevenir possibles inconvenients.
 • Que t’ajudi en qüestions tecnològiques del teu lloc web
 • On puguis consultar dubtes per no haver d’estar cercant informació per tu mateix.
 • T’assisteix si apareixen problemes.
 • T’allibera de fer tasques que saps que són necessàries i que ningú fa per tu.

Conclusions


Hi ha feines estrictament tècniques al teu eCommerce que s’han de fer tant si t’agraden com si no.

 • Actualitzacions, neteja i manteniment en general.
 • Canvis de configuracions, incorporació de noves eines.
 • Recerca d’informació i solucions tècniques.
 • Seguretat, optimització, posicionament SEO i renovacions puntuals de disseny.
 • Resoldre incidències o emergències.

Si fer aquestes feines et supera o t’avorreix i ho deixes sempre pendent. O quan ho fas, penses en el temps que malgastes i t’estresses perquè creus que hauries de fer altres tasques que t’agraden més o consideres més prioritàries. Si et preocupes per la seguretat del teu lloc i voldries treure tot el suc a les eines d’optimització i posicionament però no les aprofites prou.

Si et trobes en alguna d’aquestes situacions, necessites alliberar-te de feines que no domines i et sentiries més relaxat per afrontar altres aspectes del teu negoci.

És el moment de delegar els aspectes més tecnològics en un servei de Suport Tècnic eCommerce.

Un servei de suport tècnic pel teu eCommerce pensat per descarregar-te de tasques tècniques, què puguis impulsar la part més estratègica de la teva botiga online i guanyar en tranquil·litat.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.