Com aconseguir visites pel teu blog

, ,

Quan ja tens el teu WordPress en marxa, o millor encara, quan encara l’estàs construint, hi ha una cosa que sempre has de tenir present: com aconseguir visites pel teu blog o pàgina web.

Perquè una presència a internet, sigui en forma de blog o web, no és un “diari personal”. Almenys no és aquesta la seva funció primordial. Se suposa que vols crear un projecte digital, per compartir, col·laborar o ajudar d’altres persones en algun tema.

En aquest article que tens per endavant trobaràs les diverses formes d’obtenir visites per una pàgina o un blog. I les has d’aprofitar totes, si pot ser, i tant com sigui possible. Però has de tenir clar que segurament, segons quin sigui l’àmbit del teu projecte digital, hi haurà alguna d’aquestes tècniques que hauràs de treballar amb més insistència que les altres.

D’entrada, el primer que has de fer és tenir un compte de Google Analytics per poder fer el seguiment dels visitants que t’arriben, es mouen pel teu lloc i se’n van. Segueix les instruccions que s’indiquen per instal·lar al teu web el codi necessari per conèixer les dades i estadístiques i ja podràs conèixer el tràfic que tens.

Aquí tens enumerades les vies, mitjans o tècniques principals per fer arribar els navegants digitals fins al teu portal web:

 • Les Xarxes Socials
 • Tècniques de SEO (Optimització per a motors de cerca).
 • Enllaços externs: entrevistes, articles de convidat, referències.
 • Anuncis: Facebook Ads, Google Adwords.
 • Les teves llistes de subscriptors.

Xarxes socials


Per tenir visites gratis la promoció dels teus continguts per les teves xarxes socials és fonamental. Però com s’ha de fer?

Compte amb els perfils personals

El més normal quan comences és que et llancis a publicar els teus continguts a les teves xarxes socials. I que al principi tenguis una punta de visites de familiars, amics, coneguts i de curiosos que volen veure el que has fet, però que realment no estan interessats en el que expliques, comparteixes o vols vendre.

Així que en pocs dies i una volta passada la novetat, les visites procedents exclusivament de les xarxes socials personals cauen en picat.

No dic que no s’hagin d’utilitzar els perfils personals, però s’ha de fer bé i en el moment adequat. En alguns casos, sobretot al principi, tenir visites d’aquest tipus et resultarà fins i tot perjudicial si vols utilitzar altres mitjans com els anuncis de pagament, que poden resultar més útils segons quins siguis els teus objectius.

Perfils propis pel teu lloc

Per tant l’ús de les xarxes socials requereix d’una estratègia que doni resultats no tan immediats. S’ha de decidir quina o quines són les xarxes més adequades pel teu projecte. En general, has de crear perfils directament vinculats amb el teu web.

Aquesta recomanació és especialment indicada a Facebook, que és la xarxa més coneguda i on gairebé tothom és present. Per fer-ho bé, a Facebook en general no convé un perfil d’usuari sinó que has de tenir una Pàgina de seguidors del teu lloc. Evidentment amb el teu usuari personal pots compartir les publicacions de la teva pàgina de seguidors per aconseguir més repercussió.

I si gestiones un Grup des d’on els usuaris puguin tenir més participació, molt millor.

Si en el seu dia vas crear un perfil d’usuari per la teva empresa a Facebook, o creus que ja ho tens bé només amb un perfil personal, has d’anar a fer un cop d’ull a aquest article:

Com convertir i fusionar un perfil de Facebook amb una pàgina d’empresa

Tu mateix pots usar els perfils de les xarxes socials del teu web. I hi ha extensions pe automatitzar-ho. Però de moment no n’he trobat cap que em convenci prou.

I si no tens temps de fer-ho, o si el teu objectiu és arribar a clients potencials, el que et convé és delegar-ho en un professional que gestioni la teva presència a les xarxes. Pensa en destinar un pressupost per a un “Community manager” o Gestor de comunitats socials, i contracta’l. O forma un dels teus treballadors, si en tens, perquè pugui arribar a fer-ho.

El que estic fent ara…

El que faig per aconseguir visites pel meu blog

En el meu cas, les xarxes socials vinculades al meu web, les vaig perfilant jo mateix de manera que els seguidors siguin persones que poden estar interessats en els continguts que vull donar al meu web.

Per cert, ja ets seguidor de la meva pàgina de Facebook, del meu Twitter o Instagram? Segueix-me en aquestes xarxes que són les que més vaig utilitzant!

Darrerament estic preguntant als meus subscriptors i seguidors de la pàgina de Facebook si estarien interessants en formar part d’un grup de Facebook sobre WordPress en català. 

M’estic plantejant crear-lo per oferir la possibilitat als subscriptors de JoanLlompart.com o seguidors de la pàgina de Facebook de compartir dubtes, necessitats, inconvenients i solucions, curiositats o propostes i projectes. Seria una manera més oberta de poder interaccionar entre tots, que no només amb comunicacions per correu electrònic o el messenger entre subscriptor i jo mateix. I també seria més senzill que no directament en la pàgina de Facebook, que no estan pensades per facilitar la interacció entre seguidors.

I més ara que Facebook està restringint encara més la visibilitat de les pàgines a les notícies dels usuaris!

En els seguidors de la pàgina directament els he plantejat una enquesta, que poden respondre amb un SI o un NO.

Participes a l’enquesta?

T'interessaria formar part d'un grup de Facebook sobre WordPress en català pels seguidors de JoanLlompart.com?

Publiée par JoanLlompart.com sur Samedi 20 janvier 2018

 

Creus que un grup així et podria ser de cap utilitat o si t’aportaria res? De moment ja hi ha les primeres respostes positives d’interessats en el grup.

Fes que els teus lectors comparteixin els teus continguts

Però no només has de crear perfils a les xarxes socials i compartir els teus continguts. Amb el teu WordPress també has d’incentivar i facilitar que els lectors comparteixin cada entrada directament a les seves xarxes. Per fer-ho, tens extensions com la de SocialWarfare que jo estic utilitzant en aquest web, i de la que en pots llegir una revisió en aquest article:

Social Warfare: revisió pràctica, configuració i característiques

L’ús de les xarxes socials, ben emprades amb paciència i constància, dóna resultats que potser no són immediats sinó més a llarg termini. No es poden deixar de banda per arribar al teu públic.

SEO


Una altra manera de tenir visites gratis és treballar el SEO (Search Engine Optimization) dels teus continguts. És a dir, optimitzar-ho perquè el teu lloc es posicioni bé per determinades “paraules clau” en les primeres posicions del cercador Google. I dic aquest cercador en concret perquè és el que la majoria utilitzam per trobar el que ens interessa.

Per començar, abans de llançar-te a fer un blog que vulguis que tengui èxit, hauries de tenir un estudi previ sobre el volum de cerques que hi ha sobre el tema, les paraules clau més utilitzades, quina competència tindràs… Si comences un negoci no fas un estudi de mercat? Doncs si fas un negoci online, hauràs de fer també un estudi SEO.

Google mateix proveeix d’eines que et poden ser útils per conèixer les dades que t’interessin: Google Trends per conèixer les tendències de cerques, o el planificador de paraules clau que pots trobar dins de la plataforma de Google Adwords.

Té sentit el SEO en català?

En el meu cas, un blog sobre WordPress com a tema principal, i escrit en català, no dóna per aconseguir moltes visites de gent que cerqui sobre aquests temes a Google en el nostre idioma.

I açò ho tenia clar des d’abans de començar.

És una llàstima, però a dia d’avui la majoria de gent a casa nostra mateix no cerca primer en català, sobre WordPress o sobre la majoria de temes, sinó en castellà. I també en anglès. Però tot açò no vol dir que no hi hagi gent que pot estar interessada en un blog així…

Així que de SEO, faig només l’imprescindible perquè estigui tot correcte pels cercadors i punt. M’arriben visites de qualitat per cerca orgànica que de cap manera s’han de descuidar, però no són majoritàries al meu web.

Per suposat, com en el cas anterior, tens dues opcions. O aprens les coses bàsiques per gestionar el SEO tu mateix, o ho contractes amb un especialista que et faci un bon anàlisi inicial i la feina d’optimització dels continguts de forma professional.

Amb WordPress, tenim dues extensions que faciliten aquesta feina: Yoast SEO, que és el que tenc en aquest web, i All in One SEO Pack. Tots dos són de franc, amb versió premium, i amb el català disponible.

Enllaços externs


Una font de visitants que pot arribar a ser important són els enllaços externs al teu lloc en altres webs i blogs. Quan des d’una pàgina es menciona el teu lloc amb l’enllaç corresponent a algun dels teus continguts, ja sigui a la teva pàgina d’inici o un article concret, és probable que alguns dels visitants d’aquella pàgina vulguin entrar a conèixer què és el que hi pot trobar.

En general, els enllaços externs poden ser d’aquests tres tipus diferents:

 • Referències: És una menció amb enllaç des d’un altre blog o web a algun dels teus continguts.
 • Entrevistes: Si cerques o aconsegueixes rellevància en la teva especialitat, que t’entrevistin des d’un mitjà digital, blog o web, farà que hi hagi gent interessada en el teu web que hi accedeixi des d’algun dels enllaços de l’entrevista.
 • Articles de convidat: Una pràctica estesa és la de publicar bons articles en algun blog diferent del teu. D’aquesta manera també et dónes a conèixer entre el públic d’un altre web, i pots aprofitar per enllaçar tu mateix algun contingut del teu lloc relacionat amb el que expliques.

Com obtenir enllaços externs?

Aquests enllaços poden sorgir de forma natural, o de manera pactada entre els interessats. En un article de convidat, l’amfitrió es beneficia del contingut que escriu el convidat per enriquir el seu blog, i el convidat aconsegueix repercussió, publicitat, enllaços i per tant, visites. En una entrevista, el mateix.

I aquests beneficis són útils tant si fas d’amfitrió com de convidat, d’entrevistat o d’entrevistador. Sens dubte una via per explorar i que pot donar molt de joc.

Una pràctica habitual ha estat la de fer algun comentari tu mateix en algun altre lloc deixant l’enllaç a un contingut relacionat. Evidentment aquest fet si és realitzat aportant valor o solucions ha de ser benvingut. Però cal evitar l’abús dels spammers o els serveis de pagament que et creen enllaços que al final et poden perjudicar més que afavorir.

Els enllaços externs de prestigi afavoreixen també el teu posicionament SEO i amplien la comunitat a les xarxes socials.

I els enllaços interns?

En aquest article tractam de l’arribada de visitants des de fora del teu web, però no has de descuidar un bon tractament d’enllaços interns.

No deixis de posar referències a articles relacionats o amb contingut més ampliat sobre un aspecte concret. Juntament amb els menús, faciliten la navegació i un visitant pot passar més temps al teu lloc i descobrir continguts que li interessen i no sap que hi són. Per costum, als visitants ens han de posar les coses molt fàcils, que sinó tancam la pestanya i anam a una altra banda.

Si tens un web, t’interessa tenir un compte de Google Search Console per veure els enllaços externs i interns que apunten al teu lloc, o també l’estat d’indexació dels teus continguts al cercador Google.

Anuncis


Si els possibles visitants no ens cerquen, ni tenen referències per trobar-nos, els haurem d’anar a cercar nosaltres mateixos.

Google Adwords

I aquí és on intervé una altra forma de tenir visitants: els anuncis de pagament. D’anuncis en pots posar amb Google Adwords, i de fet vaig emprar aquesta plataforma en algunes campanyes durant l’any passat.

Però la forma que jo vaig utilitzar des del principi i que més bon resultats em dóna ha estat Facebook Ads.

Facebook Ads

És possible que tu mateix, que estàs llegint aquest article, hagis arribat a conèixer el meu lloc per algun dels meus anuncis de Facebook.

I no és gens car. Almenys ara encara no ho és. Amb preus de només 1 € per dia, una campanya correcta i dirigida a un públic que pugui estar realment interessat en els teus continguts, es pot aconseguir un bon tràfic pel teu lloc web. Així que és una manera fantàstica per poder començar!

Que el teu web o blog no sigui un desert abandonat només costa el preu d'un cafè o una birra amb Facebook Ads.Clica Per Piular

Si amb aquesta despesa mínima ja pots tenir visitants, imagina’t el que pots aconseguir amb una inversió una mica més generosa.

Si tens un negoci online per vendre productes o oferir serveis des del primer dia, no aprofitar Facebook Ads a dia d’avui és deixar escapar una oportunitat d’or.

Tens un blog com a afició o per donar sortida a la teva pròpia inquietud o creativitat? Llavors et servirà per arribar a gent i no morir-te d’avorriment. Tota afició que valgui la pena suposa alguna despesa per algun motiu, no?

La veritat és que no és que sigui difícil fer un anunci de Facebook. Amb un text, una foto, un enllaç i un pressupost de 1 € diari durant el temps que vulguis i ja ho pots tirar endavant…

Però fer una campanya correctament, i que funcioni pels teus objectius, no et pensis que sigui tan fàcil. Sobretot al principi, que has d’anar optimitzant-ho tot per aconseguir arribar al públic més adequat al millor preu.

Comença a utilitzar Facebook Ads amb un taller gratis

Vols tenir visites al teu blog o web que estiguin interessats en els seus continguts? Llavors el millor que puc fer és animar-te a aprendre-ho de la mateixa persona que ho he fet jo mateix: Roberto Gamboa.

No record com vaig conèixer en Roberto, però segurament també devia ser per algun dels seus anuncis de Facebook. De fet, per poc que t’interessi el tema o si tens un blog, el més probable és que tu també hagis vist la seva publicitat.

És un consultor que porta les campanyes de molts blogs coneguts. I el major expert que conec en aquesta plataforma, en la que està completament especialitzat. També té els seus cursos online, com el Facebook Ads Maximizer, o cursos especifícs de Facebook Ads per e-commerce.

Si vols començar a aprendre a aprofitar l’immens potencial de Facebook Ads per atreure visitants, o per aconseguir clients, ho pots fer de franc. Et recoman els seus tallers o webinars gratis. Són seminaris web oberts per tothom on ja t’explica la metodologia exacta i concreta per aconseguir-ho.

Així que abans de tancar el teu mòbil o el teu ordinador, reserva un lloc a la propera sessió dels taller de FAM:

FACEBOOK ADS MAXIMIZER (per blogs o webs en general)

O si tens una botiga online reserva la teva sessió gratis al taller més específic:

FACEBOOK ADS MAXIMIZER PER E-COMMERCE:

Si t’apuntes al webinar de franc, comprovaràs directament l’alt valor de les tècniques que explica. Tant de forma teòrica com la seva aplicació pràctica al teu lloc web. No importa que no ho puguis mirar en directe el dia i hora prevista exacte. Et sol enviar un enllaç per veure la gravació del webinar.

Si vols aprofundir de veritat i conèixer com fer-ho tot pas a pas no t’hauries de deixar perdre el seu curs complet. Jo vaig tenir la sort d’aprofitar una bona oferta quan va començar el seu curs FAM i m’hi vaig inscriure. I la veritat és que va ser una molt bona inversió. Però açò ja depèn del teu interès pel tema.

Només amb el taller gratis ja vaig quedar impressionat. Però amb el curs complet de Facebook Ads Maximizer es va obrir tot un món per explorar! Per açò sé que t’ho puc recomanar amb garanties. I he inclòs l’accés a aquests dos tallers gratis sobre Facebook Ads també a la meva pàgina de cursos.

Les teves llistes de subscriptors


Sí, en plural. Comença la teva llista primera llista de subscriptors des del primer dia. Si vols que un dia no hagis de dependre d’anuncis, converteix els teus lectors en subscriptors. Ofereix continguts exclusius i de valor per animar-los a què s’apuntin. Si tens una llista de clients, demana’ls si volen formar part de la teva llista. Així tots reben els butlletins de novetats.

I si ja tens una llista prou gran, pots fer llistes especialitzades. Etiqueta els teus subscriptors o fes llistes diferents segons els interessos dels lectors.

També tens dues formes de dirigir-te als subscriptors.

El Correu Electrònic

Aquesta és la forma clàssica. Si tens el correu dels teus lectors, pots enviar-los un avís quan publiques els teus nous articles.

Sempre hi haurà una part que ni obriran el correu. Avui tothom està saturat de rebre butlletins per tot arreu. Uns altres l’obriran però no clicaran l’enllaç per veure l’article. Potser no els interessa, no tenen temps, o ja l’han llegit.

Però una bona part sí que visitarà el teu contingut i t’agrairà rebre novetats al seu correu.

Per crear els formularis de subscripció al teu blog, utilitza una extensió premium com Thrive Leads. O Bloom d’Elegant Themes amb el mateix paquet del tema Divi. N’hi ha de gratis, però en aquest cas no te les puc recomanar perquè sincerament no m’han agradat les que he provat.

Apunta’t a la meva llista de correu. Tens accés a un curs per e-mail sobre formes de tenir un web de proves amb WordPress, accés als meus videotutorials i les novetats del blog. I tot és gratis!

I per enviar correus, ho pots fer amb l’extensió de MailPoet per WordPress. És gratis i amb versió premium, i s’integra perfectament a l’administració del teu web. O el servei extern més conegut de MailChimp, que també té versió gratis i de pagament.

D’opcions més avançades de pagament, també n’hi ha, però personalment no les he provades.

Els Bots de Missatgeria

Aquestes són fórmules més recents que consisteixen en crear menús de converses. Pots preveure diverses opcions de respostes, per automatitzar els xats de serveis de missatgeria com Messenger o Telegram.

Per la seva novetat i com que encara no són mitjans “cremats” per l’abús com el correu electrònic, estan donant molts bons resultats.

Els subscriptors del servei de missatgeria poden rebre els teus missatges programats i seguir una conversa que tens prèviament preparada. Pel seu caràcter més personalitzat, de tu a tu, ofereix un alt nivell d’obertura de missatges i de clics. Així que pots aprofitar per mantenir al dia els subscriptors de les novetats més interessants, sempre que siguin del seu gust.

Crear el teu bot també és senzill. Ja no necessites ser cap programador per tenir-ne un. Amb serveis com ManyChat, o ChatFuel, que tenen versions gratuïtes i de pagament, pots crear les teves primeres converses automàtiques a Messenger.

Si vols comprovar-ho escriu-me al meu Messenger, vés al menú, i veuràs com funciona! Pots trobar el menú del xat clicant les tres ratlles horitzontals al camp d’escriptura, a la part inferior de la pantalla.

Conclusió


Arribar al públic i aconseguir tràfic pel teu blog no és fàcil. Gens fàcil. I qui et digui el contrari és que et vol enredar, perquè les visites no arriben totes soles.

Has de dedicar tant de temps o més a promocionar els teus continguts com en crear-los!

Internet és ple de peixos, però perquè et trobin a tu has de marcar els camins en un oceà immens!Clica Per Piular

Et mors d'avorriment sense visites al teu blog? No serà perquè no hi hagi coses que pots ferClica Per Piular

Si t’ha semblat interessant el contingut d’aquest article, ajuda altres persones a trobar-lo i comparteix-lo a les teves xarxes! 😉

Altres articles que et poden interessar

4 comentaris a “Com aconseguir visites pel teu blog

 1. Quina currada de post, Joan! Segur que pot ajudar a moltes persones 🙂

  Pel que fa al grup de Facebook, jo també havia pensat crear-lo, tot i que no tenia clar si hi havia prou audiència. En el cas que el tiris endavant, pots comptar amb mi!

  Una abraçada,
  Jordi

  PD: Jo també he comprat el FAM (tot i que no l’he acabat) i puc corroborar que és una molt bona eina per captar clients a Facebook.

  Respon
  • Moltes gràcies pel comentari, Jordi! I per respondre l’enquesta!

   El grup de Facebook ja he decidit que el faré. Serem poquets per començar, però amb la desena que ja m’heu dit que sí des d’un bon principi, esper que ja el farem créixer.

   Salut i WordPress!

   Respon

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.