Com canviar de domini sense perdre el seny

Aprèn dos mètodes diferents per canviar de domini el teu WordPress i tria el que resulti més adequat per tu.

Hi ha diversos motius pels quals pots necessitar canviar de domini un lloc web fet amb WordPress. Alguns d’aquestes raons poden ser:

 • Per posicionament
 • Canvi de denominació d’una marca
 • Com a part d’un procés de migració.

Sigui per una d’aquestes o per qualsevol altra causa, hi ha vàries maneres de fer aquesta modificació. Però passar el teu web d’un domini a un altre es pot convertir en un problema si no es fa bé.

Així que com sempre que hem de fer alguna operació més o menys delicada amb el nostre WordPress, per precaució és recomanable tenir una còpia de seguretat del teu lloc, arxius i base de dades inclosos, per si necessites restaurar-lo.

Tot seguit veurem dues maneres de fer el canvi de domini que funcionen bé.

El mètode més pràctic: utilitzar l’extensió All-in-One WP Migration


Com hem vist en la revisió de la millor extensió per migrar WordPress, All-in-One WP Migration ens permet fer fàcilment una migració de tot el contingut d’una instal·lació de WordPress a una altra.

Com canviar de domini: All-in-One WP Migration

Segueix les passes explicades en l’article per fer la mudança del teu WordPress amb el domini vell a un WordPress amb el domini nou que vols.

Una conseqüència de traslladar un WordPress així és que els continguts que abans es trobaven a una instal·lació amb un domini concret, ara les pots trobar a la nova instal·lació amb un altre domini.

Per tant, literalment has canviat el WordPress d’un domini a un altre. Ràpid i senzill eh?

El mètode tradicional


El mètode tradicional de canviar de domini és una mica més elaborat. Però el pots necessitar en alguna ocasió. Per exemple:

 • Potser pel tamany del teu WordPress no pots utilitzar All-in-One WP Migration. Recorda que en la versió gratis hi ha un límit de 512 Mb per fer un trasllat amb aquesta extensió.
 • O precisament si el que has fet és traslladar el teu web des d’un allotjament a un altre amb All-in-One WP Migration, i el que t’interessa és mantenir el domini de la instal·lació original. Llavors hauràs de canviar el domini en la nova instal·lació.

Anem a veure com es fa.

Apunta el nou domini als servidors del teu WordPress

Com que no necessàriament el domini ha d’estar al mateix proveïdor del teu allotjament, es poden donar dues situacions:

 • El nou domini no el tens al mateix hosting del teu WordPress. En aquest cas, has de canviar els noms dels servidors DNS perquè apuntin al mateix servidor que el domini actual. Aquesta és una operació que ja hem tractat altres vegades, com a l’article sobre com triar i registrar un domini i que pots veure en el videotutorial de la unitat 1 del curs WP nivell inicial – domini i allotjament.
 • Tens el nou domini al mateix allotjament. Llavors, segurament ja està directament apuntat al teu servidor per defecte i no necessitaràs fer res. Si no fos així, podràs fer el canvi directament des del cPanel o igual que en el cas anterior.

Recorda que aquest canvi podria no ser del tot efectiu fins passades 48 hores, ja que la propagació de les DNS es fa progressivament. No obstant, normalment no s’ha d’esperar tant.

Configura el domini al teu allotjament

A part d’apuntar el domini al teu servidor, has d’afegir el nou domini al compte del teu allotjament. La forma més habitual serà crear un domini complementari o addicional i moure els arxius del teu WordPress a la carpeta del nou domini.

Canviar adreces URL del WordPress

Canviar adreça del lloc

Des de l’apartat Configuració > General pots canviar els dos camps Adreça del WordPress i Adreça del lloc web. Hi introdueixes el nou domini.

Com canviar de domini: configuració URL del lloc

Ni se t’acudeixi fer aquest canvi sense tenir el nou domini correctament apuntat i configurat als servidors del teu WordPress. És una manera de carregar-te el teu lloc i que no hi puguis accedir.

També pots forçar aquest canvi d’adreça des de l’arxiu wp-config.php si hi inclous aquestes dues línies:

define( 'WP_HOME', 'http://elteudomini.com' );
define( 'WP_SITEURL', 'http://elteudomini.com' );

2 maneres de modificar adreces a la base de dades

A part de canviar l’adreça del WordPress, pensa que tens un munt d’enllaços interns amb la teva adreça antiga. Modificar l’adreça URL a la configuració del WordPress no canvia automàticament totes les adreces que hi ha escampades pel teu lloc.

Per tant s’han de substituir una per una totes les adreces que hi pugui haver amb l’antic domini. En pots trobar en els enllaços dels menús, imatges, ginys, articles… Si no es canvien totes, quan algú cliqui en un enllaç sense actualitzar es trobarà amb un bonic error 404 de pàgina no trobada.

Fer tots aquests canvis pot ser una feinada!

Per sort, tenim algunes eines i dreceres que ens ajuden a fer aquesta modificació sense haver d’anar manualment repassant enllaços per tots els racons.

1- Modificació de l’arxiu SQL

Recordes com vam fer aquest canvi per fer la migració de servidor local a remot? Doncs la mateixa operació podria servir aquí:

 1. Exportes una còpia de la bases de dades per treballar-hi. Recorda deixar una còpia intacta per si alguna cosa sortís malament i necessitassis restaurar-la!
 2. Executes l’operació de modificació de rutes explicada en aquell article.
 3. Importes l’arxiu SQL modificat de nou a la base de dades.
2- Better Search Replace
Com canviar de domini: modificació adreces amb Better Search Replace

Amb aquesta extensió pots fer substitucions de textos i enllaços a tot el teu WordPress de manera molt ràpida i efectiva.

Pots veure el seu funcionament al videotutorial de la unitat 5 del Curs WordPress Nivell Mitjà.

En la meva experiència, sempre que l’he utilitzat m’ha ajudat a fer aquests tipus de canvis sense cap problema.

Redirecció de l’antic domini al nou


Arribats en aquest punt, ja has aconseguit amb èxit canviar de domini el teu lloc web. Però tant si ho has fet amb l’extensió All-in-One WP Migrations com si has seguit el camí llarg, encara et queda redirigir qualsevol enllaç extern de l’anterior adreça a la nova.

Aquesta redirecció és necessària per mantenir visites i el posicionament aconseguit amb l’anterior domini.

Per fer la redirecció, la pots configurar des del panell de control del teu hosting a l’apartat de dominis i redireccions. O també afegint aquestes línies de codi a l’arxiu .htaccess per fer una redirecció general de qualsevol adreça amb el domini antic cap al nou.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domini-antic\.com$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.domini-antic\.com$
RewriteRule ^(.*)$ "https\:\/\/www\.domini-nou\.com\/$1" [R=301,L]

Evidentment, has de canviar “domini-antic” i “domini-nou” pels dominis corresponents en el teu cas.

Tens més informació sobre les redireccions amb extensions o amb l’arxiu .htaccess a l’article Crear redireccions a WordPress.

Un cop feta la redirecció corresponent del domini antic al nou, deixa passar un temps prudencial perquè Google assumeixi la nova adreça i que hereti el posicionament de l’antiga. Després podràs deixar sense renovar el vell domini si ja no el necessites.

Conclusions


Si et planteges canviar de domini, recorda que abans de fer res és recomanable disposar d’una còpia de seguretat del teu lloc web.

Després podràs fer el canvi amb qualsevol dels dos mètodes que has vist:

 • Utilitzar l’extensió All-in-One WP Migration: és la manera més pràctica i ràpida que conec ara mateix.
 • Si per qualsevol motiu no pots fer el canvi amb aquesta extensió, sempre pots recórrer al mètode tradicional.

I quan tens el canvi de domini fet, no et descuidis la redirecció de l’antiga adreça a la nova per no perdre visites i posicionament.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.