All-in-One WP Migration: la millor extensió per migrar WordPress

Descobreix la millor extensió per migrar WordPress i trasllada el teu lloc web des d’una ubicació a una altra sense complicacions

D’extensions per fer duplicats, clons, còpies o migracions de WordPress n’hi ha unes quantes. Però de totes les que he provat (o intentat provar!), sens dubte em qued amb All-in-One WP Migration.

Tant per la seva facilitat d’us com per la seva eficàcia, es tracta d’una eina que facilita enormement tot el procediment de migrar WordPress amb garantia d’èxit.

Característiques d’All-in-One WP Migration


All-in-One WP Migration: la millor extensió per migrar WordPress

All-in-One WordPress Migration és una extensió per migrar WordPress que compta amb més de dos milions d’instal·lacions actives.

La seva utilitat principal és la de traslladar el teu WordPress, inclosos tots els continguts, base de dades, temes i extensions. Però com veurem, també et pot servir per mantenir còpies de seguretat del teu lloc.

Es tracta d’una extensió gratis. Però des de la web dels seus creadors Servmask pots adquirir extensions de pagament que inclouen més funcionalitats. No obstant, per fer la migració WordPress segurament no les necessitaràs per res.

Migrar WordPress

Amb All-in-One WP Migration pots traslladar un WordPress d’una manera extraordinàriament simplificada i sense coneixement tècnics. És ideal per fer les següents migracions:

  • De servidor local al teu allotjament remot contractat.
  • D’un allotjament de proves o desenvolupament al teu hosting WordPress definitiu.
  • Per crear una còpia del teu lloc real en un entorn de proves, sigui en servidor local o un allotjament extern de desenvolupament.
  • Migració d’un WordPress d’un proveïdor de hosting a un altre hosting. Tot i que en aquest cas, segurament hauràs de completar-ho amb gestions sobre el teu domini al marge del funcionament d’aquesta extensió.

És a dir, totes les migracions. Tot trasllat que impliqui un canvi d’ubicació del teu web fet amb WordPress es pot realitzar amb aquesta extensió.

Limitacions per migrar WordPress en la versió gratis

Les úniques limitacions que et poden impedir utilitzar la versió gratis per migrar WordPress són:

  • Que el teu WordPress ocupi més de 512Mb
  • Que el teu WordPress sigui un Multisite

En aquests casos sí que pots necessitar alguna de les seves extensions premium. De totes maneres, és possible incrementar la limitació d’espai de l’arxiu de pujada per altres vies.

Còpies de Seguretat

La segona utilitat pràctica d’aquesta extensió és la de realitzar còpies de seguretat del teu lloc. Pots exportar en un fitxer una còpia de tots els continguts del teu lloc. Aquest arxiu el pots desar al teu dispositiu.

També pots mantenir les còpies en diversos serveis al núvol. Però per utilitzar aquesta funcionalitat necessitaràs la corresponent extensió premium.

Funcionament: com migrar WordPress amb All-in-One WP Migration


All-in-One WP Migration funciona de la següent manera:

En el lloc WordPress que vols migrar, instal·les i actives l’extensió. A continuació podràs veure a la barra lateral d’administració el següent menú:

All-in-One WP Migration: menú

Exportació

Cliques a l’enllaç per exportar el lloc i s’obre la pantalla per començar el procés.

En principi n’hi ha prou amb clicar el botó que diu “Export to“. Llavors s’obrirà un desplegable amb diferents opcions. Però l’única que necessitam és la primera que diu “File” i que serveix per descarregar un arxiu amb el contingut del lloc. La resta són opcions premium.

Exportació del lloc amb All-in-One WP Migration, la millor extensió per migrar WordPress

També pots veure un enllaç d’opcions avançades que et permet seleccionar continguts que vols excloure de la migració (comentaris brossa, revisions d’articles, arxius de temes o plugins, etc). Ho deixarem sense utilitzar per migrar tot el lloc sencer.

I dalt de tot també hi ha uns camps per realitzar modificacions de text a la base de dades. Per fer la migració correctament amb aquest plugin no l’he necessitat mai.

Així que clicam a l’enllaç on diu FILE i immediatament es prepara un fitxer que conté la còpia del teu WordPress, tant dels arxius com de la base de dades.

All-in-One WP Migration: preparació arxiu exportació

Quan estigui enllestit, t’apareixerà un botó verd per descarregar-te’l al teu ordinador.

All-in-One WP Migration: descàrrega arxiu exportació

Cliques el botó de baixada i ja tens l’arxiu disponible al teu equip. Veuràs que és un fitxer .wpress amb el nom del teu lloc.

Importació

Per traslladar aquest arxiu necessites una instal·lació de WordPress a la ubicació de destinació. És a dir, s’ha de crear un lloc nou, on també has d’activar l’extensió per migrar WordPress All-in-One WP Migration.

I en aquest cas, anirem a l’apartat d’importació del menú lateral de l’extensió de migració. Ens trobarem una pantalla amb aquest quadre:

All-in-One WP Migration: importació

Per importar l’arxiu el pots clicar per seleccionar-lo i l’arrossegues directament dins el requadre. O també pots clicar el botó verd que posa “Import from” i l’enllaç de “File” per navegar pel teu equip fins que seleccionis l’arxiu .wpress que t’has descarregat abans.

El plugin llavors examina l’arxiu i t’avisa que el procés d’importació sobreescriurà el lloc web, inclosa la base de dades, mediateca, extensions i temes. També t’aconsella que tenguis una còpia de seguretat abans de seguir. No obstant, com que hem creat aquest WordPress expressament per fer la importació no la necessitarem.

All-in-One WP Migration: avís importació

Llavors cliques el botó verd de procedir per seguir endavant amb la importació. Quan estigui enllestida t’apareixerà un nou requadre que t’indica que el procés ha acabat amb èxit.

All-in-One WP Migration: èxit de la importació

Has de clicar l’enllaç on diu “Permalinks Settings” (Configuració d’enllaços permanents).

S’obrirà una nova pestanya on pots entrar de nou al WordPress. Has de tenir present que ho hauràs de fer amb l’usuari i contrasenya del lloc d’origen, perquè s’hauran importat a la nova instal·lació.

Quan accedeixis, entraràs directament a la pantalla de Configuració > Enllaços Permanents. Simplement clica el botó de Desa els canvis.

I ja està. Ja tens el WordPress migrat!

Conclusions

La millor extensió per migrar WordPress a dia d’avui és All-in-One WP Migration. Tot i que els seus fitxers d’exportació també serveixen per crear còpies de seguretat del teu lloc, la seva principal finalitat és el trasllat de continguts.

El seu funcionament és molt senzill. Tan fàcil com clicar un botó per crear i exportar un arxiu .wpress que conté totes les dades del teu lloc, i importar-lo a un nou WordPress.

Amb All-in-One WP Migration pots realitzar qualsevol migració de webs fetes amb WordPress.

L’única “pega” que et pots trobar és que com que trasllades el contingut d’un WordPress a un altre WordPress, cada un tindrà el seu domini. I si també vols traslladar el domini del lloc d’origen al lloc de destí necessitaràs fer aquest canvi al WordPress final, al marge d’aquesta extensió. Però aquesta és una qüestió comuna de qualsevol extensió per migrar WordPress.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.