Com inserir un codi de seguiment al WordPress

Per inserir un codi de seguiment al WordPress no necessites cap extensió. Si has d’afegir al teu web el codi de Google Analytics o el Píxel de Facebook ho pots fer manualment amb qualsevol tema. Descobreix com fer-ho fàcilment amb GeneratePress.

Si ja tens el teu web amb WordPress a punt, hi ha molts motius pels quals pots haver d’afegir un petit codi de seguiment al teu lloc. Però aquests dos solen ser els mes comuns:

  • Vols controlar les visites que tens. T’obres un compte de Google Analytics i t’indica que has d’instal·lar el codi de seguiment al teu lloc.
  • Vols fer anuncis a Facebook. També necessitaràs posar el seu codi de seguiment al WordPress: el Píxel de Facebook.

El més habitual és recórrer a extensions. I és cert que n’hi ha que van prou bé. Però la millor extensió de totes és la que no necessites. Ja saps que el teu WordPress, com més lleuger millor. I si pots fer coses sense extensions de manera fàcil, evita carregar-lo innecessàriament.

Afegir un codi de seguiment al WordPress de forma manual


Tant el codi de Google Analytics com el Pixel de Facebook s’instal·len a la capçalera del tema. Has de cercar l’arxiu header.php del teu tema i editar-lo per afegir les línies de codi en qüestió.

I a on l’has de col·locar? Doncs dins del paràgraf que comença amb <head>, just abans d’arribar al tancament amb </head>.

Codi de seguiment al WordPress: ubicació a l'arxiu de capçalera del tema
En aquest arxiu, el codi l’hauries d’afegir a partir de la línia 19, just abans de </head>

Però recorda que no pots editar directament els arxius del teu tema. Perquè si ho fas, a la primera actualització que hi hagi l’arxiu es carrega de nou i perdràs aquests canvis. En aquest cas, Google Analytics o Facebook no rebran informació del teu lloc i pensaràs: “Ostres, no tenc visites!“. Fins que descobreixis que els codis que havies introduït ja no hi són.

La solució és fer-ho amb un tema fill. Es tracta d’un derivat del teu tema actiu per poder fer canvis i editar els arxius que necessitis. T’ho explic amb tot detall i en vídeo a la unitat 2 del Curs WP Mitjà: La forma correcta de fer modificacions a WordPress.

Llavors només has de copiar l’arxiu en qüestió header.php del teu tema dins la carpeta del teu tema fill i ja el pots editar.

Per editar aquest arxiu tens tres maneres de fer-ho:

  • Des de l’administrador d’arxius del teu allotjament.
  • Via FTP, amb un programa tipus FileZilla.
  • Des del WordPress mateix: al menú Aparença > Editor.

I ja pots col·locar-hi els codis que necessitis i desar els canvis.

Instal·lar un codi de seguiment al WordPress amb GeneratePress


L’anterior sistema manual funciona amb qualsevol tema del WordPress. Però si tens la sort de tenir la versió de GeneratePress Premium com a tema instal·lat i actiu, encara ho tens més fàcil.

Si només has de crear un tema fill per posar-hi un codi de seguiment al WordPress, atura’t! Amb GeneratePress pots aprofitar el seu mòdul Elements per afegir els codis amb un Hook o Ganxo ja preparat.

Del mòdul Elements ja en vam fer un tast quan es va incorporar a la versió de GP-Premium 1.7. Però ara en veurem una utilitat pràctica per inserir un codi de seguiment al WordPress.

Inserir el codi de seguiment a tot el lloc

Per inserir el codi en aquest cas has d’anar a Aparença > Elements. Cliques el botó Afegeix i selecciones “Hook“.

Elements GP-Premium 1.7

Tot seguit, s’obre la pàgina on podràs afegir els codis de Google Analytics, Facebook Pixel i similars. Per defecte el tipus de hook que tens a la pestanya de paràmetres és wp_head. Aquest és precisament el que necessites. Per tant no has de canviar res.

A partir d’aquí, segueix les següents passes:

  1. Poses un títol a l’Element de Hook com pot ser “Codis de Seguiment” o el que vulguis.
  2. Introdueixes el codi o codis que necessitis al camp de sota el títol.
  3. Cliques la pestanya de Display Rules” o regles de visualització (queda pendent acabar les traduccions al català del nou mòdul de GeneratePress) i a Location” o ubicació selecciones Entire Site” o Tot el lloc sencer.
  4. Cliques a “Publica“.
Codi de seguiment al WordPress amb el mòdul Elements de GeneratePress

I ja tens el codi de seguiment al WordPress funcionant a totes les pàgines del teu lloc.

Inserir un codi de seguiment en pàgines o entrades específiques

En el cas del Píxel de Facebook, a més del codi general per a tot el lloc hauràs de crear esdeveniments concrets que s’han de col·locar en pàgines específiques. Es tracta de codis per a visualitzacions de continguts, registres al lloc, vendes…

Llavors els codis d’aquests esdeveniments els pots col·locar igual seguint l’anterior procediment.

L’únic que has de canviar és la regla de visualització. Així, enlloc de seleccionar Tot el lloc sencer has de clicar a “Pàgines” o “Entrades” segons on vulguis col·locar el codi, i seleccionar la pàgina o article concret on vols posar el codi. I a més, pots afegir tantes ubicacions específiques com vulguis.

Conclusions


Ja has vist que per inserir un codi de seguiment al WordPress no necessites instal·lar cap nova extensió al teu lloc.

Amb un procediment manual ben senzill pots fer les modificacions que vulguis als arxius del teu tema actiu. Els subscriptors de JoanLlompart.com podeu accedir fàcilment al contingut del videotutorial on tens explicat com fer aquests canvis de forma correcta i que no es perdin amb les actualitzacions.

Després només has d’editar l’arxiu header.php i col·locar-hi el codi que necessites just abans de l’etiqueta “</head>”.

I si utilitzes GeneratePress pots aprofitar el mòdul d’Elements per crear un Hook o ganxo amb els codis que vols introduir. L’avantatge d’aquest mètode és que pots controlar molt fàcilment si els codis s’apliquen a tot el lloc, o en pàgines i entrades específiques que pots activar o desactivar quan vols.

Què et sembla? T’atreveixes a deixar enrere els plugins per ficar codis al WordPress? Si t’ha resultat útil aquest article, pots deixar un comentari al final d’aquesta pàgina.

Altres articles que et poden interessar

2 comentaris a “Com inserir un codi de seguiment al WordPress

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.