Com utilitzar el Píxel de Facebook pels teus anuncis

,

Saps com és que visites una pàgina i després et trobes els seus anuncis a Facebook? Descobreix com amb el Píxel de Facebook pots fer campanyes d’anuncis altament personalitzades i fer-ne el seguiment dels resultats.

Segur que t’ha passat més d’una vegada. Fas una cerca per Google, i visites una pàgina que t’apareix als resultats. Mai l’havies vist abans.

A partir de llavors, et trobes que et surt un anunci d’aquell lloc per Facebook. Fa temps que tots sabem que aquest fet no passa per casualitat.

Píxel da Facebook: anunci guia web de proves
Un dels meus anuncis a Facebook

El secret d’aquesta màgia en el cas dels anuncis de Facebook no és altra que el Pixel de Facebook. Si vols realitzar alguna campanya d’anuncis per promocionar el teu lloc o aconseguir objectius concrets a la teva web, t’interessa saber què és i com utilitzar-lo.

Què és el Píxel de Facebook?


El Píxel de Facebook no és res més que un codi que s’ha d’inserir al teu lloc web. Amb aquest codi pots realitzar el seguiment de tot el que envolta les teves campanyes d’anuncis a Facebook.

Quan una persona clica un anunci teu a Facebook, pot anar a la teva pàgina de Facebook, pot posar que li agrada la pàgina, i reaccionar de diverses maneres a l’anunci. Tot el que succeeix dins Facebook es pot mesurar per la pròpia xarxa social.

Però si algú clica un anunci i surt de la xarxa social per visitar el teu lloc web, Facebook ja no et podria seguir oferint dades del comportament i resultats de la teva publicitat al teu WordPress.

En canvi, amb el Píxel de Facebook instal·lat pots conèixer tota una sèrie de dades i realitzar accions des de l’administrador d’anuncis que d’altra manera seria impossible:

 • Seguiment dels objectius i mesurar l’eficàcia d’una campanya al teu lloc.
 • Creació de públics a partir dels visitants del teu web.
 • Registrar esdeveniments concrets que succeeixen al teu lloc.

Creació del codi del Píxel de Facebook


Anem a veure com crear aquest codi pel teu lloc. Si entres al Gestor d’anuncis de Facebook, desplegues el menú d’eines i cerques Píxels.

Píxel de Facebook a l'administrador d'anuncis

Si no en tens cap de creat, t’apareixerà la pantalla de creació del Pixel.

Creació del Píxel de Facebook

Només has de clicar el botó de Crear un Pixel i s’obrirà una finestra on has d’introduir el nom que vols posar al Píxel. També es demana l’adreça URL de la web on el vols instal·lar, però aquest camp és opcional.

Creació d'un Píxel de Facebook

Cliques el botó “Crea” i ja ho tens.

Instal·lació del Píxel de Facebook al teu WordPress


Per instal·lar el Píxel, tens diferents alternatives. En general, pots fer-ho en qualsevol moment des de la configuració del Píxel a Detalls > Configuració (Set Up). Llavors s’obrirà una nova finestra amb les següents opcions:

 • Connectar amb una plataforma
 • Instal·lació manual
 • Enviar instruccions per email a un desenvolupador.
Instal·lació del Píxel de Facebook

Connectar amb una plataforma

La primera opció et permet fer la instal·lació a WordPress, i també en una botiga online amb Woocommerce de forma guiada des del mateix administrador d’anuncis.

Per tant, només has de seguir les instruccions i passes que t’indiquen per instal·lar el Pixel al teu lloc.

Instal·lació manual

La segona és la instal·lació manual. Si tries aquesta opció, es mostrarà el codi que has de copiar al teu lloc.

El Codi del Píxel de Facebook

Ho pots fer seguint les instruccions que tens a l’article Com inserir un codi de seguiment al teu WordPress.

Envia les dades per mail a un Desenvolupador

Si no ho has d’instal·lar tu sinó que t’ho ha de fer un tècnic, amb la tercera opció podràs enviar les instruccions a qui vulguis.

Però si t’has d’apanyar tu mateix, ho pots fer amb qualsevol de les dues primeres opcions o com t’explic a continuació.

Instal·lació amb una extensió

Si cap d’aquests sistemes et convenç, sempre pots recórrer a alguna extensió de WordPress. N’hi ha de genèriques que et permeten inserir qualsevol codi, i n’hi ha d’especialitzades en el Pixel de Facebook.

Per exemple tens PixelYourSite, que és la més recomanable en aquest cas.

Píxel de Facebook: PixelYourSite

Amb Pixelyoursite instal·lat al teu WordPress només necessites copiar el nombre d’identificació del teu Píxel perquè s’activi al teu lloc. El trobaràs just on hi ha el nom amb l’etiqueta Pixel ID.

A més, és molt fàcil configurar des d’aquesta mateixa extensió els esdeveniments estàndards o les conversions personalitzades. I per si fos poc, s’integra perfectament amb Woocommerce i Easy Digital Downloads.

I què són aquests esdeveniments estàndars? Tot d’una hi entram, perquè és fonamental per treure tot el profit possible del Píxel de Facebook.

Els esdeveniments del Píxel de Facebook


El Pixel de Facebook funciona mitjançant una sèrie d’Esdeveniments (Events). Aquests esdeveniments representen accions diferents que els usuaris realitzen al teu web i que necessites mesurar.

Quan un visitant arriba a una pàgina específica marcada amb un esdeveniment concret del Pixel de Facebook, no només pots tenir informació estadística. Amb aquesta informació pots realitzar accions amb un gran potencial:

 • Crear públics similars de persones que han interactuat al teu lloc
 • Incloure’l en públics per veure determinats anuncis
 • Excloure’l de rebre anuncis que ja no han de veure (per exemple, perquè ja han comprat el producte)

Tipus d’esdeveniments

De tipus d’esdeveniments n’hi ha diversos d’estàndards ja preparats, i en pots seleccionar el codi corresponent des de la mateixa finestra de configuració del Píxel de Facebook. Després del codi general d’instal·lació del Píxel, en la següent passa tens els esdeveniments:

Píxel de Facebook: esdeveniments estàndards

Només has de seleccionar els que t’interessin i afegir-los al teu lloc a la pàgina que correspongui en cada cas.

Els esdeveniments més utilitzats del Pixel de Facebook són els següents:

Page View

La Vista de Pàgina o Page View és l’esdeveniment per defecte del Pixel de Facebook. Quan instal·les el Pixel totes les pàgines web al teu lloc quedaran marcades amb aquest esdeveniment. Així Facebook pot conèixer els visitants que té cada pàgina.

És útil per crear públics a partir dels teus visitants.

View Content

La Visualització de Contingut es similiar a l’anterior, però té una utilitat més específica. També serveix per conèixer els visitants d’una pàgina, però en aquest cas s’utilitza per mesurar els resultats d’una campanya de publicitat.

Si crees un anunci per enviar tràfic amb l’objectiu d’obtenir visites a una pàgina concreta, per conèixer els resultats d’aquest anunci necessitaràs configurar aquest esdeveniment a la pàgina de destí.

Lead

Un Lead és un contacte o un client potencial. Pot ser una persona que t’envia un missatge amb un formulari de contacte, o algú que es subscriu al teu lloc però que encara no ha fet una compra.

Generalment, s’entén per Lead algú que t’ha deixat el seu correu electrònic amb alguna finalitat. Obtenir resposta a una consulta, descarregar algun recurs gratuït (que per açò s’anomenen lead magnet), o per fer-te alguna proposta.

En aquest cas, hauràs de configurar l’esdeveniment Lead a la pàgina de destinació on arriben el visitants que s’han subscrit o que t’han enviat un missatge.

Complete Registration

L’esdeveniment de Registre Complet pot ser complementari o més específic que l’anterior. Serveix per mesurar les visites que s’han registrat al teu lloc o subscrit a la teva llista de correu.

Així, pots utilitzar l’esdeveniment Lead pels qui t’envien un missatge i el complete registration pels subscriptors o usuaris que es registren al lloc. També pot resultar útil diferenciar els leads com aquells que inicien el procés de subscripció i marcar amb el complete registration els que efectivament l’acaben i confirmen la subscripció.

Initiate Checkout

Aquest esdeveniment d’Inici de Compra marca un visitant que arriba a la pàgina de pagament d’un producte.

Si tens carrets de compra abandonats, podràs fer campanyes de retargeting per insistir i recordar que queda pendent finalitzar la compra.

Purchase

Amb l’esdeveniment de Compra (Purchase) defineixes les visites i usuaris que s’han convertit en clients perquè han adquirit un producte al teu lloc web.

Conversions personalitzades

Les Conversions personalitzades o Custom Conversions són un tipus d’esdeveniments que pots crear tu mateix. Si cap dels esdeveniments estàndards s’adapta al que vols mesurar, o en necessites més dels que hi ha, en aquest apartat podràs fer-lo a la teva mida.

Configuració i funcionament dels esdeveniments

Per fer tots els esdeveniments has d’afegir el codi corresponent a la pàgina on es produeixi l’efecte del que vols realitzar el seguiment.

Per exemple, si vols conèixer el nombre de compres que t’ha generat un anunci, hauràs de configurar l’esdeveniment de compra a la pàgina de confirmació de l’adquisició d’un producte.

Així, si aconsegueixes una venda a un client que ha arribat a través d’un anunci, quan el client arriba a la pàgina de gràcies o de confirmació de compra, Facebook ho podrà registrar i t’oferirà els resultats de la campanya en temps real.

També pots excloure els que ja t’han comprat de la campanya d’anuncis per promocionar el producte, o insistir amb una campanya de retargeting per aquells que no l’han comprat.

Facebook Pixel Helper


Per comprovar que ho has fet bé i tens el Píxel de Facebook ben instal·lat, tens una eina que funciona molt bé. Es tracta d’una extensió del navegador Chrome anomenada Facebook Pixel Helper.

Facebook Pixel Helper de Google Chrome

Només has de clicar el botó per instal·lar-la al navegador Chrome i t’apareixerà la icona a la barra del navegador. Ara pots visitar qualsevol pàgina del teu WordPress i comprovar com apareix l’avís que el Píxel està activat correctament.

Facebook Pixel Helper en funcionament

Si ho tens correctament instal·lat, t’apareixerà tant l’esdeveniment per defecte PageView com qualsevol altra esdeveniment estàndard o personalitzat que hi hagis configurat.

A més, aquest avís t’apareix no només per la teva web. Quan visitis qualsevol pàgina que tengui el Píxel de Facebook instal·lat també tindràs la mateixa informació. Així, si visites una web i et salta l’avís del Pixel, sabràs que probablement, quan entris a Facebook, veuràs algun anunci d’aquell lloc si té campanyes en marxa.

Conclusions


Ara ja saps què és i quina funció té el Pixel de Facebook. Si vols crear campanyes de publicitat a Facebook, podràs crear i instal·lar al WordPress el pixel.

El potencial del Píxel de Facebook és enorme. Pots fer el seguiment de les dades i resultats dels teus anuncis segons el comportament dels visitants al teu lloc web, i no només dins la xarxa social.

També et permet crear públics a partir dels visitants i usuaris del teu lloc, i dirigir campanyes específiques a usuaris de Facebook que hagin interactuat d’una forma determinada amb la teva web, o a persones amb comportaments i preferències similars.

Coneixies el Píxel de Facebook? L’utilitzes pels teus anuncis a Facebook o estàs cercant com el pots aprofitar? Si t’ha resultat útil aquest article o tens més preguntes sobre aquest tema, comparteix-lo a les teves xarxes socials, deixa un comentari o envia’m un missatge.

Altres articles que et poden interessar

2 comentaris a “Com utilitzar el Píxel de Facebook pels teus anuncis

 1. No coneixia que aquest sistema de Facebook, normalment quan veig els anuncis que es mostren a qualsevol pàgina suposo que treuen les dades de Google Adsense, ja que si fas recerca amb google, tens un gmail i tants serveis de l’empresa saben més de tu probablement que tu mateix. (Pots mirar-ho a la configuració del compte, si disposes d’un de Google), personalment quan cada mes m’apareixen les rutes seguides, els llocs visitats, etc.
  M’adono que entre l’Android del movil i els ordinadors, em tenen controlat. De totes maneres moltes vegades acaba sent d’ajuda, ja que he pogut reclamar quilometratge gracies a que el maps m’ha recordat una visita que se m’havia oblidat. He pogut retrobar el proveïdor que se m’havia escapat quan buscava algun producte, etc.
  Realment, ja que no m’importa que tinguin aquestes dades, n’acabo treient profit, al final, un win-win.

  Respon
  • Sí, Ramon. Realment tota la informació que tenen i gestionen les grans companyies d’internet com Google o Facebook és brutal. I el cas és que som tots nosaltres mateixos els qui la cedim de forma més o menys conscient.

   Respon

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.