Els menús de GeneratePress

Amb la gestió dels menús de GeneratePress facilites la navegació dels usuaris i visitants del teu lloc web. Tens opcions per a diverses ubicacions de menús perquè puguis triar les que més t’agradin i les implantis al WordPress.

Què és un menú?


S’anomenen menús a les relacions o llistats d’enllaços que apareixen al teu lloc per orientar els visitants cap a les pàgines clau del WordPress. Aquests llistats han de ser accessibles des de qualsevol pàgina de la teva web. D’aquesta manera els usuaris poden navegar a qualsevol pàgina des de qualsevol altra on es trobi.

En realitat, amb WordPress pots crear tants menús com vulguis sense limitació.

De fet podries dissenyar una secció de continguts amb icones, imatges i enllaços a totes les pàgines del teu lloc, i faria la funció de menú totalment personalitzat a la perfecció en pantalles d’escriptori. Però ja no resultaria igual de pràctic amb el mòbil….

Així que quan parlam de menús a WordPress, ens referim a les ubicacions que per defecte venen establertes pel teu tema.

Creació i gestió de menús a WordPress

Aquests menús es creen i gestionen des de la barra lateral d’administració del WordPress, a Aparença > Menús i també al personalitzador del teu lloc.

En primer lloc, cal dir que per defecte tot WordPress incorpora una ubicació de menú, el menú principal. Per tant, per molt que construeixis diferents menús, només en podràs mostrar un a la ubicació definida pel teu tema.

No obstant, sempre tens també l’opció d’utilitzar el giny de menú de navegació per mostrar els menús que t’interessin a les ubicacions de ginys que permeti el teu tema. Aquests ginys els pots configurar i gestionar des d’Aparença > Ginys.

Per exemple podràs ubicar ginys de menús de navegació en barres laterals, capçaleres, peus de pàgina… I des de l’aparició del nou editor Gutenberg també pots utilitzar el bloc de giny per incloure un menú dins el contingut d’una pàgina.

Si en vols saber més sobre els menús en general a WordPress, tens tota una unitat per veure en vídeo com funcionen els menús a la unitat 7 del Curs WP Nivell Inicial

Menús de GeneratePress: ubicacions


Segons el tema que utilitzis, tindràs més opcions per configurar i ubicar els menús de navegació. Amb el tema GeneratePress premium tens fins a tres ubicacions per defecte. I en cada una d’aquestes ubicacions es poden configurar diverses variacions.

A més a més, hi ha opcions addicionals de menús per definir el seu comportament o com es mostren en diferents dispositius.

Menús de GeneratePress: Menú Principal i Secundari

Les ubicacions de menús de la versió premium de GeneratePress són les següents:

 • Menú Principal
 • Menú Secundari
 • Slideout Menú
Menús de GeneratePress: ubicacions

Menú Principal

En primer lloc, el menú principal de GeneratePress s’ubica per defecte a la capçalera del lloc. Quan has creat un menú i l’assignes com a menú principal, tens les següents opcions des del personalitzador.

Format

Des de Format > Menú Principal pots configurar diferents paràmetres de visualització i comportament del menú:

Definir una etiqueta mòbil. Si poses “menú mòbil“, el menú principal es visualitzarà des del mòbil si cliques al text “menú mòbil” de la capçalera.

Amplada de la navegació: pots definir com a “completa” o “continguda” tant l’amplada interna de la navegació com la total. Aquests paràmetres funcionaran segons com tenguis configurada la capçalera del lloc.

Alineació de la navegació: Per alinear el menú de navegació a “Esquerra”, “Centrat”, o “Dreta”.

Posició de la navegació: Pots ubicar el menú principal en les següents posicions dins la capçalera del lloc:

 • Sota la capçalera
 • Sobre la capçalera
 • Flotar a la dreta
 • Flotar a l’esquerra
 • Barra lateral esquerra
 • Barra lateral dreta
 • Sense navegació

Punt de caiguda de navegació: Pots definir una amplada perquè el menú deixi de surar i caigui sota el logotip.

Menú desplegable de navegació: Serveix per definir com es despleguen els elements de submenú que depenen d’un element principal.

 • En passar el ratólí
 • Clic – Element de menú
 • Clic – Fletxa

Direcció del desplegable: Dreta o Esquerra

Cercador a la navegació: Si l’actives un dels elements del menú serà una lupa per cercar continguts del tu lloc.

Logo de navegació: Per incloure un logotip a la barra de navegació. Tens més detalls a l’article sobre els logos a GeneratePress.

Paràmetres d’amplada i altura dels elements del menú principal. Pots definir l’amplada i l’altura dels ítems del menú.

Color

Des de Color > Menú Principal pots definir el comportament del color del menú de navegació:

Tens una opció per escollir diferents models predeterminats de colors, o pots personalitzar el color de fons i el color de text dels elements principals i del submenú. El color pot ser diferent si passes el ratolí per damunt (hover) i si és l’element en el que l’usuari es troba en aquest moment.

Tipografia

Des de Tipografia > Menú Principal defineixes la font i la mida de la lletra dels elements del menú:

Pots configurar:

 • La font de la tipografia
 • Diferents variants de pes de la lletra segons la disponibilitat de cada font
 • Transformació de text: independentment de com hagis escrit l’element de menú, pots configurar perquè es mostrin sempre en majúscules, minúscules, primera lletra majúscula o tal com l’hagis escrit tu.
 • Mida de la font: Defineix el tamany de la lletra, per a pantalles d’escriptori i mòbil.

Menú Secundari

En segon lloc, el menú secundari té a dia d’avui les mateixes opcions de configuració des de Format > Menú Secundari que el menú principal, excepte:

 • El punt de caiguda de navegació
 • El comportament del desplegament de subelements del menú (que queden definits segons la configuració del menú principal)
 • La direcció del desplegable
 • El cercador de navegació
 • El logo de navegació

Per tant, si vols definir qualsevol d’aquests elements ho hauràs de fer en el menú principal, i deixar com a secundari un menú en el que no hi hagi aquests ítems.

Tal com podràs comprovar, has de jugar amb les posicions de cada menú per ubicar el principal i el secundari en diferents llocs de la capçalera.

Pel que fa a Color i Tipografia, també pots definir els mateixos paràmetres que el menú principal, excepte una paleta preconfigurada de color específica per aquest menú. Per tant, si defineixes una paleta de colors en el menú principal, també s’aplicarà al secundari.

Slideout Menú

Finalment, aquest tercer menú crea una icona que es sol conèixer com a “hamburguesa”, amb tres ratlles horitzontals. Quan la cliques apareix el menú en un desplegable lateral.

Menús de GeneratePress: Slideout Menú

Des de l’administrador del WordPress, a l’apartat de gestió dels menús a Aparença > Menús pots definir que el menú principal o el menú secundari sigui també el menú Slideout clicant la casella corresponent, o pots definir un menú específic per a aquesta ubicació.

Des de Format > Slideout menú pots definir els següents paràmetres:

Activació: Determina en quins dispositius estarà habilitat aquest menú.

 • Que aquest menú s’activi només al mòbil
 • Que s’activi només a l’escriptori
 • On: actiu en tots els dispositius
 • Off: sempre desactivat

Lateral: defineix si el desplegable sortirà de la banda dreta o de l’esquera de la pantalla.

Altura dels elements del menú.

Des de Color > Slideout menú pots configurar els mateixos paràmetres que en el menú principal i secundari (excepte una paleta de colors predeterminada, que és exclusiva del menú principal).

I en la Tipografia > Slideout menú, pots definir el pes, la mida de la font i la transformació del text, però no pots canviar la font o tipus de lletra. Aquesta quedarà definida com al menú principal.

Opcions addicionals de menús de GeneratePress


A més dels paràmetres que tens al personalitzador per a cada un dels tres menús de GeneratePress, encara hi ha algunes opcions més que pots aprofitar.

Menú enganxat

Aquesta opció et permet que la barra del menú principal quedi enganxada a la part superior de la pantalla quan navegues per la pàgina cap avall. D’aquesta manera sempre tens el menú accessible ràpidament.

S’activa des del personalitzador a Format > Sticky Navigation i el pots habilitar per a diferents situacions:

 • Només en mòbil
 • Només en escriptori
 • On: sempre
 • Off: mai

Quan el tens activat, tens els següents paràmetres de configuració:

Transició: Pots indicar que no hi hagi cap transició quan comencis a navegar la pàgina cap avall, perquè faci un efecte de difuminat (fade) o perquè faci un efecte de desplegament (slide).

Amagar: pots clicar la casella perquè el menú s’amagui quan vas cap avall a la pàgina. D’aquesta manera el menú només surt a la part superior de la pantalla si canvies de direcció i navegues camp amunt.

Altura dels elements del menú.

Opcions del mòdul Elements

En últim lloc, però no menys important, cal esmentar una altra possibilitat que tens per gestionar els menús de GeneratePress. Es tracta de les opcions que t’ofereix el mòdul Elements.

Des d’Aparença > Elements pots definir diferents dissenys, capçaleres o ganxos que afegeixin elements o modifiquin els menús configurats.

Element de Format: Amb un element de format pots deshabilitar el menú principal o el secundari.

Element de Capçalera: Pots modificar la posició del menú principal si crees una capçalera específica.

Element de Hooks: Amb un element de Hooks pots incloure codis PHP o shortcodes als següents ganxos dels menús de GeneratePress:

 • inside_navigation
 • inside_secondary_navigation
 • inside_mobile_menu
 • inside_mobile_menu_bar
 • inside_mobile_header
 • inside_slideout_navigation
 • after_slideout_navigation

A més a més, amb les regles de visualització de cada element podràs definir determinades pàgines i/o usuaris pels quals tengui aplicació l’element que hagis configurat. Aquí les possibilitats ja són immenses segons la teva imaginació i creativitat.

Conclusions


En conclusió, amb la versió premium de GeneratePress tens fins a tres ubicacions predefinides de menús de navegació pel teu lloc web. Amb aquests menús pots orientar els visitants i usuaris cap a les pàgines més importants.

Cada una d’aquestes tres ubicacions dels menús de GeneratePress es pot personalitzar amb diferents paràmetres. Així, tens opcions per canviar la seva posició concreta, els colors, tipografia, el seu comportament o en quins dispositius s’aplica.

A més, també tens opcions addicionals per fer que el menú principal quedi fixat a la capçalera o possibilitats pràcticament il·limitades si empres el mòdul Elements de GeneratePress.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.