Wetopi, el hosting WordPress amb tecnologia de contenidors

Wetopi és un allotjament especialitzat en WordPress que et permet gestionar els teus projectes web amb tecnologia de contenidors “Docker”. Crea, clona, fes proves i elimina llocs fàcilment amb aquest servei de hosting.

Wetopi és un hosting WordPress fundat per en Joan Vega. Des de Sant Cugat del Vallès, està especialment dirigit a freelances i agències que volen optimitzar el seu cicle de treball. Però per les seves característiques i possibilitats, tothom que vulgui iniciar-se en el funcionament de WordPress o fer proves, trobarà que és una gran eina.

Obrir un compte a Wetopi és gratis. Només has de clicar el botó de “Crear compte” o qualsevol dels que tens al seu web que et conviden amb un “Comença ja” o “Treballa amb servers WordPress gratis“.

S’obrirà la finestra per introduir les teves dades d’accés i registrar-te:

Crear compte gratis a Wetopi

Creació d’un lloc WordPress a Wetopi


Tot just hagis entrat, podràs crear el teu primer lloc amb WordPress a Wetopi. Immediatament, sense processos d’instal·lacions previs.

Wetopi funciona mitjançant Sites. Cada Site et permet gestionar diverses instal·lacions de WordPress.

Benvinguda a Wetopi

Com a hosting especialitzat en WordPress, a Wetopi només necessites clicar el requadre per crear un site de desenvolupament gratuït. I tot seguit podràs introduir les dades del nou site:

Crear un lloc a Wetopi

Poses un nom pel site, tries l’idioma i ja pots clicar a Crea el nou site. Llavors accedeixes a la pàgina de gestió del site.

Gestió d’un Site

En aquesta pàgina tindràs indicat a la part superior el període de desenvolupament gratuït, que dependrà del nivell de perfil que tenguis (ho veurem més endavant). I també que l’accés públic està restringit fins que subscriguis un pla de pagament o en transfereixis la facturació.

Per tant, podràs fer tots els disbarats que vulguis sense perill que ningú accedeixi públicament al teu WordPress.

Opcions Site Wetopi

A continuació tens els tres servidors disponibles que pots utilitzar per gestionar un o diversos llocs. Només fent clic a un dels requadres carregues un WordPress en aquest servidor. És tan fàcil que és escandalós. Tot d’una rebràs un correu que s’ha creat un nou lloc.

Des dels enllaços disponibles al requadre pots accedir al frontal de lloc web o a l’administrador del lloc.

Servidor de Wetopi

Si desplegues la caixa clicant a “Menú opcions“, també tens un enllaç que pots compartir amb qui vulguis per donar accés al WordPress. Així, encara que estigui restringit l’accés el pots mostrar a un client.

A més, tens les següents accions que pots executar:

 • Atura: No elimines el lloc, però el deixes en pausa per si el vol recuperar més endavant.
 • Clona: Fas un duplicat exacte del lloc que queda ubicat en el següent servidor que tens disponible.
 • Elimina: Esborra completament el WordPress, deixant de nou disponible el servidor.
 • Fes un Backup: Crea una còpia de seguretat
 • Mou: Serveix per traslladar el WordPress a un altre site.

Finalment, si desplegues la secció “Avançat” et mostra la següent informació:

 • Configuració de la versió de PHP
 • Dades d’accés per SFTP
 • Dades d’accés al panell d’administració de la base de dades.

Opcions del Site de Wetopi

I a la part inferior de la pàgina del site tens les següents opcions:

 • Domini: El lloc creat tindrà assignat per defecte un subdomini de Wetopi. No obstant, pots configurar també el teu propi domini.
 • Pla: Des d’aquesta pestanya tens la possibilitat d’escollir qualsevol dels plans de preus de Wetopi i personalitzar les seves característiques a les teves necessitats. Aquests pla quan s’activa?
 • Backups: Per accedir a les còpies de seguretat del lloc que hagis fet.
 • Https: El certificat SSL Let’s Encrypt vindrà configurat per defecte pel subdomini de Wetopi del teu lloc. També el pots sol·licitar pel teu domini.
 • Usuaris: Afegeix i gestiona els usuaris del site.
 • Facturació: Amb aquesta opció pots transferir la facturació de Wetopi pel site directament a un client.
 • Destruir: Et permet elimina el site. Veuràs un avís que és necessari eliminar prèviament els servidors que hagis activat.

Què passa quan finalitza el període de desenvolupament gratis?

Quan superes el temps de desenvolupament màxim, el site s’atura. Però tens les còpies de seguretat que poden durar fins a un any segons el teu nivell.

Pots avisar que vols continuar amb el lloc i passar-lo a un pla de pagament, o eliminar-lo definitivament.

Els meus sites de Wetopi


Sites a Wetopi

Des de la pestanya del menú “Els meus sites” podràs accedir als Sites que crees a Wetopi.

Com hem dit, tens un site gratis de desenvolupament amb tres servidors disponibles. Però per crear un altre site addicional ja hauràs de subscriure directament un pla de pagament.

Migracions gratis


Wetopi també disposa de servei de migració WordPress gratis incorporat pels seus usuaris.

La primera passa és seleccionar on tens el teu actual WordPress. Pots escollir entre un hosting WordPress genèric o WP Engine. I si tens un lloc a WordPress.com també el pots migrar a Wetopi!

A continuació introdueixes les dades d’accés. Llavors es descarrega una còpia que s’instal·la a Wetopi amb un domini temporal. Quan la migració s’hagi completat rebràs un avís per fer totes les comprovacions o canvis que vulguis.

Si t’agrada el nou allotjament a Wetopi, ho podràs passar a producció i apuntar el domini definitiu cap a la nova ubicació del teu WordPress.

El teu compte


Des de la secció del teu compte pots gestionar les teves dades d’accés d’usuari i empresa, el teu moneder, els teus plans de subscripció o la facturació.

Nivells

També disposes de la informació del teu nivell i de les característiques dels diferents nivells:

Registrat: aquest és el nivell inicial de tot nou usuari que crea un compte a Wetopi.

Wetopi nivell registrat

Verificat: Quan actives una targeta al teu compte el període de desenvolupament del site s’amplia de 5 a 15 dies, i pots transferir la facturació del site a un client.

Activar una targeta no implica necessàriament efectuar cap pagament. És només el procés de verificació d’un usuari.

Professional: Si subscrius un pla o transfereixes la facturació a un client adquireixes el nivell professional. En aquest nivell el període de desenvolupament és de 30 dies. A més, accedeixes a la gestió d’usuaris dels sites.

Wetopi Nivell Professional

Agència: En el nivell màxim accedeixes a 2 sites de desenvolupament.

Servei d’atenció


Des de la secció Ajuda s’obre un xat a través del qual pots contactar amb el suport tècnic de Wetopi.

Per qualsevol dubte o incidència que puguis tenir, en Joan Vega personalment o algun col·laborador seu t’atendrà pel que necessitis.

Conclusions


Com pots veure, Wetopi és una gran opció per poder fer proves temporalment amb WordPress de franc i un servei d’allotjament especialitzat molt interessant.

La seva tecnologia de contenidors el converteix en una alternativa que et permet crear, gestionar i publicar llocs a una gran velocitat. Moltes de les tasques que normalment et poden suposar una bona estona de feina, amb Wetopi les tens resoltes literalment amb un només un o dos clics.

A més, disposes dels serveis fonamentals de tot gran hosting WordPress: migracions gratis, backups, mesures de seguretat. I tot amb una flexibilitat i personalització de plans molt adaptables a les teves necessitats.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.