Com crear productes senzills a Woocommerce

Publicar els primers productes a la teva botiga online no és difícil. Amb aquesta guia podràs crear productes senzills a Woocommerce i entendre tots els camps i opcions disponibles.

L’objecte de qualsevol eCommerce és vendre productes a través d’internet, sense les limitacions d’un local físic. Per tant, si vols gestionar el teu negoci online de comerç necessites aprendre a crear productes senzills a Woocommerce i publicar-los a la teva botiga.

Abans de procedir a crear productes, és convenient que primer tenguis la configuració general dels productes de Woocommerce ajustada a les teves necessitats o preferències. Si no estàs segur de com fer-ho o vols revisar la configuració actual, pots seguir l’article sobre configuració de productes amb Woocommerce d’aquest mateix blog.

On puc crear productes senzills a Woocommerce?


L’apartat per crear productes senzills a Woocommerce el pots trobar al menú lateral del teu WordPress. Just a sota de l’apartat de Woocommerce tindràs un apartat de productes des d’on podràs crear i gestionar els productes de la teva botiga online.

Per crear el teu primer producte hauràs de clicar a Afegir nou dins d’aquest menú de productes. Llavors entaràs a la pàgina de creació i edició de productes de Woocommerce.

Afegeix un producte a Woocommerce


En aquesta pàgina podràs introduir els camps i ajustar els paràmetres del teu producte. Per defecte, a Woocommerce tens les següents opcions:

Nom del producte

Pot semblar obvi, però per molts comerciants, botiguers i creadors posar nom a un producte pot ser complicat. I més si l’has de diferenciar d’altres productes semblants però no idèntics.

Per exemple, els artistes solen tenir el costum de posar un nom a les seves obres (escultures, quadres…). En canvi la majoria d’artesans no es solen preocupar d’identificar les seves creacions amb un nom únic i característic.

I després a l’hora d’emplenar aquest camp per vendre online els productes toca inventar-se un nom que fins aquest moment no t’havies plantejat.

I sí, és necessari tenir un nom per a cada producte. Pots utilitzar un nom descriptiu, afegir-hi una marca, algun concepte o qualitat del producte. Però s’ha de posar un nom.

Crear productes senzills a Woocommerce

Descripció

El següent camp és perquè puguis introduir una completa descripció del producte. Es tracta d’un editor en el qual hi pots incloure les capçaleres, paràgrafs de text i llistats que necessitis per convèncer els visitants que aquest és el producte que necessiten.

També hi pots incloure imatges o qualsevol altre contingut que vulguis afegir amb les eines del WordPress. Però aquestes imatges i continguts es mostraran dins l’apartat de descripció. No seran les imatges de presentació del producte a la botiga.

Aquest apartat de descripció et dóna una excel·lent oportunitat perquè apliquis les tècniques de copywriting o redacció persuasiva de cara la venda, i també de SEO per intentar posicionar el producte a Google.

Per tant, entre d’altres

 • Inclou en la descripció les paraules clau per les que els possibles interessats cercarien el teu producte.
 • Dóna prioritat als beneficis que aporta al client abans que a les seves característiques tècniques.
 • Intenta despertar emocions que condueixin a la compra.
 • Aporta raons que la justifiquin.

Breu descripció del producte

L’apartat de Breu descripció del producte el trobaràs per defecte al final de tot de la pàgina. En la meva opinió es tracta d’una ubicació poc encertada. Però recorda que pots arrossegar i moure les caixes a la posició que més t’agradi.

Crear productes senzills a Woocommerce: breu descripció del producte

Es tracta d’un altre camp amb editor de text. Aquest apartat serà un resum que apareixerà normalment a continuació del títol del producte, abans del botó per afegir a la cistella.

Categories de Productes

En la caixa de categories de producte has de seleccionar la categoria en la que has de classificar el producte. Les categories poden ser creades prèviament des de Productes > Categories, o en pots afegir una de nova directament des d’aquesta caixa.

En el cas que creis directament una categoria des d’aquí, convé que posteriorment l’editis i completis la informació de la categoria i la seva imatge associada.

També és convenient que cada producte estigui classificat en una sola categoria, o com a màxim en una categoria i subcategoria. Com més senzilla i fàcil sigui l’estructura de la botiga, millor. I també evitaràs continguts duplicats en diferents pàgines.

Etiquetes de Productes

Com en l’anterior cas, a la caixa d’etiquetes pots afegir al producte etiquetes ja creades a Productes > etiquetes o crear-ne de noves.

Amb les etiquetes pots identificar productes per alguna qualitat. Poden referir-se a la seva marca, autor, o qualsevol característica que t’interessi associar-hi.

En el cas de les etiquetes, sí que pots afegir-ne diverses. Però tampoc exageris, pensa que ets a la teva botiga online, no a una xarxa social.

Imatge del producte

En aquest apartat podràs associar la imatge que representarà el producte. Serà la primera impressió visual que tindran els visitants d’aquest article.

Apareixerà a la pàgina de la botiga, juntament amb els altres productes a la venda, i també a la pàgina del producte com a imatge destacada.

Per tant, per les seves característiques i funció, has de procurar que sigui una bona imatge de presentació. També et recoman que abans de pujar fotografies de productes les tenguis totes en el mateix format i tamany.

Galeria del Producte

En aquesta caixa hi podràs afegir més imatges al producte. Aquestes imatges les podràs ordenar en l’ordre de preferència que vulguis.

La primera imatge de galeria pot servir com a imatge secundària del producte en certes plantilles o temes de WordPress amb Woocommerce. És a dir, quan passes el punter per damunt a la pàgina de botiga, la imatge del producte destacada o principal es substitueix per la secundària.

Aquests imatges de la galeria es mostraran totes a la pàgina o fitxa del producte. La seva posició variarà segons l’aspecte del tema i de les opcions de personalització. Normalment apareixeran a sota de la imatge principal o a un costat.

Dades del producte


En aquesta caixa de Dades del producte haurem d’introduir tota la informació que servirà per configurar l’article a la venda.

En primer lloc, tenim un desplegable per seleccionar el tipus de producte que volem crear. Per defecte Woocommerce incorpora els següents tipus de productes:

 • Producte senzill. És el primer i el que ve seleccionat per defecte. Com que és el que cream en aquesta entrada del blog, el deixarem com està.
 • Producte agrupat. Pots veure què són i com utilitzar aquesta opció en el meu article sobre els productes agrupats de Woocommerce.
 • Producte extern / afiliat. Es tracta de productes d’altres proveïdors però dels que podem obtenir comissions per les vendes online procedents de la nostra web.
 • Producte variable. En aquest cas es tracta de productes en els que s’inclouran variables com talla, color, model, etc…

Una volta tenim seleccionat el producte senzill com a tipus de producte que volem, podem passar a introduir la informació corresponent. L’apartat de dades del producte inclou les següents pestanyes:

 • General
 • Inventari
 • Enviament
 • Productes enllaçats
 • Atributs
 • Avançat

Anem a veure-les una per una a continuació.

General

Crear productes senzills a Woocommerce: dades del producte
 • Preu normal: Introdueix el preu habitual del producte.
 • Preu rebaixat. Preu d’oferta del producte. Si cliques l’enllaç Horari al costat d’aquest camp, apareixeran dos camps més on pots introduir les dates d’inici i de finalització del preu rebaixat.
 • Estat de l’impost: Has de seleccionat si el producte estarà subjecte als imposts (que hauràs de tenir configurats a Woocommerce > Configuració > Imposts), només l’enviament, o sense subjecció a imposts.
 • Classe d’impost: Podràs escollir entre un dels tipus de taxa configurats disponibles a la teva botiga.

Inventari

 • SKU: Es tracta d’un nombre de referència que pots introduir com a identificador del producte.
 • Gestionar estoc? Aquesta casella està desmarcada per defecte. En aquest cas a continuació tens un camp on pots seleccionar l’Estat de l’estoc amb les següents opcions:
  • En estoc si el producte està disponible
  • Fora d’estoc si el producte està esgotat
  • Reservat si el producte té un comprador
 • En cas que marquis la casella de gestionar estoc, llavors desapareix el camp anterior d’estat de l’estoc i apareixen tres nous camps per a una gestió més precisa de l’estoc disponible del producte:
  • Quantitat en estoc: en aquest camp hauràs d’introduir el nombre d’exemplars disponibles per comprar del producte. Aquest nombre s’anirà reduint conforme es vagin produint compres, o el podràs modificar manualment si incorpores nous articles a l’estoc.
  • Permetre reserves? Un camp seleccionable per definir si acceptes reserves o no del producte. Per defecte els productes són no reservables.
  • Llindar d’estoc baix: en aquest quan l’estoc arribi a la xifra que indiquis al camp, rebràs un avís per correu electrònic.
 • Venut individualment: Casella per activar que només es pugui comprar una única unitat d’aquest producte en cada comanda.

Enviament

En aquesta pestanya pots introduir les dades que tindran implicació en les despeses d’enviament. Es tracta del pes, mides (longitud, amplada i alçada) i la classe d’enviament del producte.

Les unitats de mesura les hauràs d’haver definit a Woocommerce > Configuració > Productes > General. I en el cas de la classe d’enviament, les hauràs d’haver definit a Woocommrece > Configuració > Enviament > Classes d’enviament i introduir-les en el mètode d’enviament de cada zona d’enviament on t’interessi aplicar la classe.

Productes enllaçats

Els dos camps d’aquesta pestanya són ben senzills. Pots afegir productes de vendes dirigides i de vendes creuades. Només has de cercar i seleccionar els productes que vulguis enllaçar en cada cas.

Les vendes dirigides són productes que recomanes enlloc del producte actual (productes més rendibles, de més qualitat, amb més prestacions…).

En canvi, les vendes creuades són productes que apareixeran a la cistella per afegir-los juntament amb el producte actual. Pots veure’n un exemple de l’ús de les vendes creuades a Woocommerce en aquest blog.

Atributs

Els atributs són utilitzats principalment per crear productes variables. Però també són presents i es poden configurar en productes senzills com un mètode de classificació més, a part de les categories i etiquetes.

D’aquesta manera podràs crear filtres per cercar productes segons l’atribut a la botiga.

Pots crear atributs personalitzats des d’aquesta pestanya que només s’aplicaran al producte en qüestió. Però si els crees com a atributs globals des de Productes > Atributs es podran aplicar a qualsevol producte.

Avançat

I finalment en aquesta darrera pestanya anomenada Avançat tens les següents opcions:

 • Nota de compra: Camp de text on pots introduir una nota opcional per enviar al client després de la compra.
 • Ordre del menú: Es tracta d’una de les opcions per ordenar els productes de Woocommerce segons la teva conveniència.
 • Activa les revisions: Si marques aquesta casella apareixerà en les pestanyes del producte, al costat de la descripció i la informació addicional, la pestanya per veure i enviar revisions dels productes. Perquè estigui disponible aquesta opció has de tenir prèviament marcada la casella amb el mateix nom Activa les revisions a Woocommerce > Configuració > Productes.

Publicació de productes a Woocommerce


I una volta has introduït tots els paràmetres que necessitis a la fitxa de producte, ja només queda publicar-lo a la botiga.

La caixa de publicació té les mateixes opcions generals que en el cas de les pàgines i entrades. Així que no hi entrarem a fons, i només tractarem un apartat específic dels productes de Woocommerce que és la visibilitat del producte en el catàleg.

Es tracta d’un paràmetre per definir en quines pàgines de la botiga es podrà trobar el producte.

Si cliques a Editar al costat de la visibilitat al catàleg, les opcions que apareixen són:

 • A la botiga i als resultats de cerca. Es tracta de l’opció per defecte i la màxima visibilitat pel producte.
 • Només a la botiga. Escollint aquesta opció el producte serà visible a la botiga, però no es podrà trobar amb els camps de cercar productes.
 • Només als resultats de cerca. El producte no serà visible a les pàgines de la botiga amb els altres productes, però en canvi sí que es podrà localitzar en els resultats de cerca.
 • Ocult. El producte no es podrà trobar ni a la pàgina de la botiga ni als resultats de cerca.

A més, tens una casella addicional per marcar el producte com a destacat. Aquesta opció et permet crear una secció de productes destacats per mostrar on tu vulguis.

Ja pots clicar el botó de Publica i el producte quedarà incorporat al teu eCommerce amb les dades i configuracions que hagis establert.

Conclusions


En aquest article hem vist com pots crear productes senzills a Woocommerce per a la teva botiga online. Tot i l’extensió d’aquesta guia, no necessites emplenar tots els camps. I moltes de les opcions les podràs utilitzar tal com vénen per defecte.

Tens cap dubte o hi ha cap aspecte a l’hora de crear productes senzills a Woocommerce que no t’hagi quedat prou clara? Pots deixar un comentari en aquesta entrada o enviar-me un missatge al meu correu, o amb el formulari de contacte i explicar-m’ho.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.