Guia de reserves a WordPress amb Yith Booking and Appointment for Woocommerce

Una guia pas a pas per crear i gestionar productes i serveis reservables al teu WordPress amb l’extensió de Yith Booking and Appointment per a Woocommerce

Necessites una web que permeti fer reserves als teus clients? Vendre serveis o productes reservables és una característica utilitzada en àmbits molt diferents:

 • Reserves de classes o tallers (ioga, música, reforç escolar, artesania i manualitats…).
 • Reserves de serveis professionals (psicòlegs, terapeutes, massatgistes, logopedes, advocats, consultors…).
 • Lloguer de productes (cotxes, motos, bicicletes…).
 • Reserves d’habitacions en hotels, apartaments, cases rurals…
 • Reserva de taula en restaurants
 • Viatges, rutes, excursions
 • En general, qualsevol producte o servei que només es pugui gaudir amb aforament o quantitat limitada i amb caràcter temporal.

Tal com ja hem vist en aquest blog, hi ha moltes extensions de reserves per a WordPress. Però en aquest article veurem com utilitzar el que possiblement sigui el millor plugin premium que existeix per gestionar reserves en un lloc web amb Woocommerce: Yith Booking and Appointment per a Woocommerce.

Efectivament, es tracta d’una extensió que afegeix la possibilitat de crear productes i serveis reservables. És un plugin que s’integra amb Woocommerce, pel que tens totes les prestacions del millor eCommerce pel teu negoci online i a més la versatilitat de poder configurar qualsevol opció que necessitis per oferir reserves.

Comprar l’extensió Yith Booking and Appointment for Woocommerce


Yith és un dels proveïdors més destacats de temes i plugins per a Woocommerce. Al repositori oficial de WordPress hi ha moltes extensions gratis per a Woocommerce creades per Yith. Però la de reserves és de pagament, i per tant necessitarem comprar-la directament a la web dels seus desenvolupadors.

El seu preu habitual és de 149,99 € anuals (llicència per a un WordPress). Però és una inversió a la que li podràs treure un gran profit del seu potencial.

Una cop ets a la seva web i a la pàgina de l’extensió, només t’has d’assegurar que tens seleccionada l’opció adequada segons el nombre de llocs en què necessitis instal·lar el plugin. I tot seguit pots clicar el botó “Add to Cart”.

A continuació, introdueixes els detalls de pagament i de creació de compte, i confirmes la comanda.

Instal·lació de Yith Booking and Appointment for Woocommerce


Feta la compra, ja podràs descarregar el plugin. Des del teu compte has d’accedir a l’àrea de descàrregues i llicències on trobaràs l’enllaç per baixar-lo i la llicència.

Cliques el botó de Download plugin per descarregar-lo i es desarà el fitxer .zip al teu ordinador.

I ja pots procedir a pujar l’arxiu .zip al teu WordPress des de la secció Extensions > Afegeix > Penja l’extensió i a activar el plugin.

Activació de la llicència del plugin

Ara pots copiar la llicència del plugin que tens al teu compte de Yith i l’has d’introduir al teu WordPress. Has d’anar a Yith > License Activation i allà poses l’adreça electrònica del teu compte de Yith i la llicència. Tot seguit, cliques el botó blau d’activar i ja tens totes les prestacions del plugin, actualitzacions i suport inclosos per un any.

Paràmetres de configuració de Yith Booking and appointment


Ara que ja tens el plugin de reserves instal·lat, anem a veure com funciona.

El primer que veuràs és l’aparició de dues noves seccions a la barra lateral del tauler d’administració del teu WordPress:

 • Yith: Apareix sempre que instal·les un plugin de Yith. Si ja en tenies algun, veuràs que s’ha afegit Booking en aquesta secció. Inclou els paràmetres de configuració general de l’extensió.
 • Bookings: Una segona secció que et permetrà visualitzar i gestionar les reserves que es facin a la teva web, a més d’algunes opcions addicionals de configuració.

I no oblidem que dins dels productes de Woocommerce ara tindràs l’opció de crear un producte com a reservable, que trobaràs a la caixa de Dades del Producte, en el desplegable de tipus de producte.

Examinarem els apartats i opcions principals a continuació. Començam per la configuració a Yith > Booking.

Opcions

La pestanya d’opcions de configuració o “settings” és extensa. I disposa dels següents apartats:

 • Opcions generals
 • Formulari de reserva
 • Comandes
 • Calendari
 • Calendaris externs

Tens les funcionalitats d’aquests apartats a continuació.

Opcions Generals

 • Yith Booking Theme: L’extensió incorpora un tema propi que pots utilitzar a la teva web. El pots activar o desactivar des d’aquesta opció.
 • Google Maps API Key: Camp per introduir l’API de Google Maps
 • Google Maps Geocode API Key: Camp per introduir l’API de Google Maps Geocode
 • Categories: En aquesta opció pots seleccionar les categories de productes reservables que seran visibles al formulari de cerca. Si el deixes buit per defecte totes les categories són visibles.
 • Rebuig de reserves (dies): Pots introduir un nombre màxim general de reserves. Si s’arriba a aquest límit, totes les reserves pendents de confirmació posteriors seran automàticament rebutjades. Si es deixa en blanc es desactiva.
 • Completar reserves de pagament (dies): Quan la data de finalització introduïda en una reserva supera el límit de dies marcat en aquest camp, les reserves de pagament es marquen com a completes automàticament. Només funciona per dies, no en hores ni minuts. Si es deixa en blanc es desactiva.
 • Estil: Tens dues opcions per escollir l’estil dels formularis de reserva, formularis de cerca, etc…
 • Debug: Si l’habilites, es registraran accions que trobaràs a Yith > Bookings > Logs

Formulari de reserva

 • Posició del formulari de reserva: Fins a 8 opcions seleccionables en un desplegable.
 • Mesos carregats al calendari: Tria fins a un màxim de 12 mesos que es poden carregar al calendari. Es recomana triar 3 mesos (la resta es carreguen en AJAX per millorar l’optimització).
 • Format del selector de dates: 4 opcions predeterminades i una de personalitzable.
 • Activa selector de persones: Si s’activa, les persones es mostren en un únic camp (recomanat).
 • Columnes per a camps de persones (només s’activa si l’anterior opció està desactivada) que es mostren al formulari de reserves
 • Activa selector únic de calendari: Si s’activa, les dates es mostren en un únic camps (recomanat).
 • Columnes pel selector del calendari (només s’activa si l’anterior opció està desactivada). Pots triar una o dues columnes.
 • Mostra el selector de dates incrustat: Activa si vols que el selector de dates es mostri incrustat enlloc d’aparèixer superposat (només afecta selectors individuals, el selector únic no es mostra mai incrustat).
 • Mostrar: Selecciona opcions a visualitzar (preus de serveis, descripcions, serveis inclosos, totals).
 • Mostrar només a usuaris registrats
 • Durada mínima / màxima: Si s’activa, el plugin considera la durada mínim i màxima per mostrar dates disponibles al calendari.
 • Actualitza dates no disponibles a la càrrega (AJAX). Es recomana activar només si s’usa un plugin de cache en pàgines de productes.
 • Desactiva el dia si no hi ha hores disponibles. Amb aquesta opció activada el calendari només mostrarà fins a tres mesos en reserves per hores, i fins a 1 mes en reserves per minuts.

Comandes

 • Mostra els detalls de la reserves en les comandes.

Calendari

 • Grups horaris per defecte: Pots triar blocs de 1 hora, 30 minuts o 15 minuts.
 • Hora d’inici per defecte: Hora de començament de reserves en el calendari diari.

Calendaris externs

 • Temps d’expiració de la sincronització amb calendaris externs
 • Mostrar els calendaris externs que es configuren a la pestanya de sincronització de reserves dels productes.

Regles de Disponibilitat

En aquesta pestanya pots determinar regles de disponibilitat de les reserves que seran aplicables de manera global a tots els productes reservables en les dates configurades.

 1. Has d’assignar un nom a la regla.
 2. Escollir si vols introduir dates específiques o genèriques. Si tries dates específiques només funciona per a les concretes dates seleccionades al calendari (per exemple, vols desactivar reserves des del dia 1 al 15 d’octubre d’enguany) . En canvi en les dates genèriques la regla funcionarà fins que es desactivi (per exemple, vols desactivar reserves els diumenges (sempre).
 3. Selecciona les dates d’inici i final per a la regla. Podràs triar dies del calendari concret si tries dates específiques, o mesos sencers per a dates genèriques. En tots dos casos pots especificar la regla per a dies concrets de la setmana.
 4. Tria si les dates escollides en la regla seran reservables o no reservables.

Pots crear i afegir tantes regles de disponibilitat globals com necessitis per definir mesos, dates i dies reservables o no reservables.

Regles de Preu

En aquesta pestanya pots determinar regles especials de preus de les reserves que seran aplicables de manera global a tots els productes reservables que compleixin les condicions configurades.

Per exemple, pots determinar que en unes dates concretes i només per a menors de 16 anys i majors de 65, el preu d’una reserva tengui un descompte del 20%.

 1. Has d’assignar un nom a la regla.
 2. Tria una condició: Has de seleccionar un tipus de condició de les disponibles (hi ha diferents opcions de rangs de dates personalitzades, tipus de persones que tenguis creades, etc..). També has d’escollir les dates d’inici i fi en què s’aplicarà la regla amb aquesta condició.
 3. Pots afegir més condicions a la mateixa regla.
 4. Preu base: Pots afegir un operador i una quantitat sobre el preu base. Has de triar si serà una suma (+), una resta (-), multiplicació (*), divisió (/), un preu fix o determinat (=) que substitueixi el del producte concret, o un increment (+%) o descompte (-%) percentual.

L’operació seleccionada i la quantitat introduïda s’aplicarà per modificar el preu base original del producte, sempre que es compleixin totes les condicions especials establertes.

Etiquetes

En aquesta pestanya pots traduir o personalitzar com vulguis les etiquetes que venen definides originalment en anglès.

 • Add to cart
 • Additional Services
 • Bookable
 • Booking Services
 • Check-in
 • Check-out
 • Dates
 • Duration
 • End date
 • From
 • Included services
 • Not-bookable
 • People
 • Read more
 • Request confirmation
 • Services
 • Start date
 • Time
 • To
 • Total people

Recorda que si hi ha altres cadenes de text que vulguis traduir i que no estiguin en el llistat, sempre pots seguir el meu article sobre traduccions a WordPress.

Integracions

En aquesta pestanya tens una col·lecció d’integracions dels productes reservables amb altres plugins de Yith que pots activar. Lògicament per habilitar les integracions has de tenir activada l’extensió corresponent.

Google Calendar

Des d’aquesta pestanya pots integrar les reserves amb el teu Calendari de Google.

Eines

En aquest apartat tens un botó de sincronització dels preus dels productes reservables amb altres serveis que tenguis integrats.

També hi ha una opció per desactivar com a màxim 24 hores la cache de dades de reserves (es recomana fer-ho només per fer proves)

Accessos

Pestanya en la que apareixeran les dades si has activat l’opció de debugs a la pestanya d’opcions generals

Configuració de reserves amb Yith Booking and Appointment


En aquesta secció seguirem veient paràmetres de configuració de Yith Booking and Appointment for Woocommerce.

Una volta ja hem tractat les principals opcions que tenim disponibles a la secció de Yith > Bookings, ara és el torn de l’altra secció que tenim a la barra lateral del WordPress: la que diu Bookings (Reserves).

La secció de reserves apareix més amunt de la barra lateral, on s’ubiquen les entrades i altres entrades personalitzades, a continuació de pàgines i comentaris i per damunt de Woocommerce. Ho tens il·lustrat a la imatge de més amunt a la secció d’activació de la llicència del plugin.

Aquesta nova secció consta dels següents apartats:

 • Totes les reserves
 • Serveis de reserva
 • Persones
 • Formularis de recerca
 • Costos extres
 • Calendari
 • Crear reserva

A continuació els veurem un per un.

Totes les reserves

Primer de tot, tens la pantalla en la que apareixerà la relació de totes les reserves que realitzin els clients. El seu aspecte i funcionament és com totes les altres pàgines similars a WordPress, com per exemple les comandes de Woocommerce.

Si cliques en qualsevol reserva, podràs veure’n tots els detalls disponibles. I també fer modificacions i accions manualment sobre la reserva.

Per exemple, des d’aquesta pantalla d’edició de la reserva podràs canviar manualment l’estat de la reserva (pagada, confirmada, rebutjada, cancel·lada…), editar les dates d’inici i finalització, o el nombre i tipus de persones de la reserva.

Una altra acció que pots realitzar des d’aquesta pàgina és generar un document .pdf per a tu o per enviar al client amb els detalls de la reserva.

Serveis de reserva

En segon lloc tenim la pantalla de serveis de reserva. Et recordarà a la pàgina de qualsevol taxonomia, com quan crees categories o etiquetes a les entrades del blog.

Però en aquesta ocasió, enlloc d’afegir categories el que fas es crea un servei de reserva que podràs afegir als productes reservables.

Pots definir els següents camps:

 • Nom
 • Jerarquia: Si el servei està vinculat a un de superior o no.
 • Descripció
 • Preu del servei

I també seleccionar diferents opcions:

 • Fer que el servei sigui opcional. Útil si pretens afegir un servei opcional addicional a un producte (assegurança de viatge, mitja pensió en un allotjament…).
 • Ocult: amaga el servei als clients.
 • Ocult en formularis de cerca
 • Multiplicar el cost per unitats seleccionades (que es configuren a cada producte).
 • Multiplicar el cost per persones. Si es selecciona apareixeran tots els tipus de persones que tenguis creats (veure apartat següent), des d’on podràs especificar un preu diferent per a cada cas o deixar-ho en blanc per aplicar el preu per defecte.
 • Quantitat: Permet seleccionar quantitats en el servei. Si l’actives podràs configurar una quantitat mínim i màxima, o deixar-ho en blanc i no posar límits.

Persones

En aquest apartat, pots definir diferents tipologies de persones que poden reservar els teus productes. Per crear una persona només necessites clicar el botó Afegeix un nou tipus, i introduir el nom.

Alguns exemples podrien ser majors de 65 anys, adults, estudiants, vegetarians, menors, etc…

També podries utilitzar aquesta opció des d’una altra perspectiva. Enlloc de posar un tipus de client, hi pots introduir el nom d’un professional. D’aquesta manera un client que reserva un producte podria escollir la persona que vol que l’atengui.

I ja pots clicar el botó de publicar. Així de fàcil.

Les persones que crees, com ja hem vist en algun cas, t’apareixeran com a paràmetres a configurar en diferents ubicacions: serveis reservables, regles de preus o disponibilitat, o en els productes.

Formularis de recerca

Aquest apartat et permet crear formularis de recerca que podràs mostrar mitjançant un codi curt o de substitució (un shortcode).

Quan entres a la pàgina de creació d’un formulari, has de seguir aquestes passes:

 1. Introduir un nom al formulari.
 2. A continuació, a la secció de construcció del formulari tens els diferents blocs de dades per compondre’l. Les pots arrossegar perquè es mostrin en l’ordre desitjat, i també pots decidir quins blocs es mostren i quins s’oculten. Només has de clicar la icona de l’ull per canviar la visibilitat del bloc.
 3. Tot seguit, a la secció d’opcions tens dues pestanyes. A la primera pots definir els estils del formulari amb diferents paràmetres de colors. A la segona selecciones com vols que es mostrin els resultats de la cerca (a un popup, o a la pàgina de la botiga).

I ja pots publicar el formulari, copiar el codi curt i inserir-lo a la ubicació on vols mostrar el formulari.

Costos extres

Els costos extres són molt similars en funcionament a les persones. Només has d’introduir el nom del cost extra, publicar i ja està.

T’apareixeran com a opció en els productes reservables, que veurem més endavant.

Calendari

En aquesta pàgina tens una vista de les reserves realitzades en un calendari. Pots configurar el calendari perquè es mostri en vista mensual o diària, segons si les reserves que cerques són per dies o hores.

també pots filtrar les cerques per productes o amb el selector de mesos i dates.

Crear reserva

I finalment, el darrer apartat et permet crear una reserva manualment per a un client.

Si vols crear una reserva de forma manual, segueix ls següents passes:

 1. Pots triar l’usuari d’un client que ja estigui registrat, o fer reserva per a un client sense compte com a convidat.
 2. Selecciones el producte del que vols fer la reserva.
 3. Pots assignar la reserva a una comanda ja existent de Woocommerce o no. O també pots crear directament una nova comanda.
 4. Els detalls a configurar a la reserva dependran del producte seleccionat (dates disponibles, persones, serveis, preus…).
 5. Cliques el botó de crear la reserva i ja la tens disponible a la pàgina de Totes les reserves.

Creació de productes i serveis reservables de Yith Booking and appointment


I arribam a la part final d’aquesta guia sobre reserves amb Yith Booking and Appointment for Woocommerce.

És el moment d’entrar a veure com crear un producte reservable a Woocommerce amb aquesta magnífica extensió.

Per suposat, la primera acció que haurem de realitzar per permetre reserves a un producte és configurar-lo com a reservable a la caixa de Dades del producte.

Efectivament, ara a més a més dels tipus de producte per defecte (senzills, agrupats, externs o variables) podem seleccionar que sigui un producte reservable.

També convindrà segurament que marquis la casella de producte virtual, per desactivar les opcions i despeses d’enviament.

I ja podem començar a configurar totes les opcions sobre la reserva del producte. Podem observar que a la caixa de Dades del producte s’hi han afegit una sèrie de pestanyes noves:

 • Configuració de la reserva
 • Costs de reserva
 • Disponibilitat de reserva
 • Persones de la reserva
 • Serveis reservables
 • Sincronització de reserves

Les veurem totes a continuació:

Configuració de la reserva

En la pestanya de configuració de reserva de les dades del producte tenim les següents opcions:

Paràmetres temporals

 • Durada de la reserva, que inclou tres camps a configurar:
  • Un desplegable per seleccionar si vols permetre que el client pugui reservar en certes unitats o obligatòriament hagi de reservar les unitats fixes que determinis.
  • La quantitat d’unitats
  • El tipus d’unitat: dies, mesos, hores o minuts.

Aquest paràmetre és fonamental. Aquí és on pots definir per exemple si permets als clients d’aquest producte o servei reserves de 45 minuts, de 4 hores, de 1 dia o 3 dies… I també si aquestes unitats es poden reservar per diferents dies del calendari o en lots tancats.

 • Activar el selector de rang de calendari. Aquesta opció només es pot utilitzar si les unitats del paràmetre de durada estan seleccionades en “permetre que el client pugui reservar unitats de”. Lògic, perquè si les unitats són fixes no té sentit escollir menys o més unitats en un calendari.
 • Data d’inici per defecte en el formulari de reserva. Tens 5 opcions per escollir:
  • Cap data per defecte
  • Avui
  • Demà
  • Primera data disponible
  • Data específica
 • Data d’inici específica per defecte: Pots seleccionar una data en aquest camp només si la teva opció en el paràmetre anterior ha estat “Data específica“.
 • Hora d’inici per defecte en el formulari de reserva: Opció només disponible si les unitats de reserva són per hores. En aquest cas pots escollir “cap” o “la primera hora disponible”.
 • Reserva de dies sencers. Opció només disponible si les unitats de reserva són per dies. Si tens activada aquesta opció en una reserva que va del dia 1 al dia 2, es considerarà una reserva de dos dies. En canvi si està desactivada només es considerarà que la reserva afecta el dia 1.

Paràmetre geogràfic

 • Localització: Pots introduir una ubicació que sortirà indicada a un mapa de Google. És necessari tenir la configuració de Google Maps completada a Yith > Booking > Opcions Generals i introduir el codi curt [booking_map] a la pàgina de producte.

Costs

La següent pestanya és per definir els preus de la reserva. Consta de les següents seccions i paràmetres:

Preus estàndards

 • Preu base: Estableix el preu base per a la unitat escollida a la durada de la reserva. Tens una casella addicional per permetre que el preu base es multipliqui pel nombre de persones per calcular el cost de la reserva.
 • Preu extra: Si no tens marcada la multiplicació per nombre de persones, tens un camp addicional per afegir un cost extra. És a dir, enlloc de multiplicar el preu base pel nombre de persones, hi sumes una quantitat concreta. Per exemple, a un preu de 50 € per dia hi pots sumar 10 € per cada persona addicional, o 20 € per cada 3 persones addicionals, etc…

Descomptes

 • Descompte setmanal
 • Descompte mensual

En relació amb aquests dos descomptes s’ha de dir en primer lloc que només estan actius si la unitat de durada de la reserva és “el client pot reservar unitats de 1 dia”.

Només s’apliquen a les reserves en múltiples de 7 dies en el descompte setmanal o 30 dies en el mensual. Per tant en una reserva de 10 dies el descompte setmanal només s’aplicarà als primers 7 dies i no en la resta.

 • Descompte d’últim minut. Estableix un descompte a una reserva realitzada amb un nombre de dies d’antelació que has d’introduir al camp “Dies abans de l’arribada”.

Tots els descomptes s’han d’introduir en percentatge i afectaran el preu base establert abans i també el preu extra.

Costs addicionals

A l’apartat de costs addicionals tens per defecte un concepte anomenat “Quota base fixa”, que pots multiplicar pel nombre de persones de la reserva. Però pots afegir els costos addicionals que vulguis, que a més de multiplicar per persones també podràs multiplicar per durada de la reserva.

Els costos addicionals que afegeixis amb el botó que tens en aquesta pàgina estaran disponibles a la secció que hem vist anteriorment a Bookings > Costos extres. Des d’allà també els pots crear, editar o eliminar.

Regles de preus avançades

En aquest apartat pots crear regles avançades de preus amb el mateix formulari que ja has vist a Yith > Booking > Regles de Preus Globals.

L’única diferència és que les regles que crees aquí només afectaran al producte concret, segons les condicions que estableixis, i no a tots. Les condicions que estableixis en cada regla s’han de complir totes per aplicar la regla.

També pots afegir totes les regles que necessitis. Si en tens vàries les pots activar i desactivar perquè s’apliquin només les que t’interessen en cada moment. I has de tenir en compte que s’apliquen per ordre de més amunt a més avall, pel que les pots reordenar si és necessari.

Disponibilitat

Termes de la reserva

 • Màxim de reserves per unitat. És el nombre de reserves que s’accepten per a la mateixa hora, dia o mes. Pots posar 0 per a reserves il·limitades.
 • Durada mínima de reserva. Valor mínim de la durada segons la unitat definida a la Durada de la reserva.
 • Durada màxima de reserva. Valor màxim de la durada segons la unitat definida a la Durada de la reserva.
 • Confirmació requerida. Si l’actives, els usuaris hauran d’esperar a rebre una confirmació de la reserva de l’administrador.
 • Cancel·lació disponible. Si l’actives, els usuaris podran cancel·lar la reserva ja confirmada.
 • En cas que activis l’opció anterior, s’activa un nou paràmetre on pots definir l’antelació mínima abans de la data d’inici de la reserva per poder cancel·lar-la.

Preferències de la reserva

 • Check-in (entrada o registre). Estableix l’hora d’inici de la reserva.
 • Check-out (sortida o finalització). Hora en què s’acaba la reserva.
 • Dies d’inici permesos. Selecciona els dies en què la reserva pot començar.
 • Hora d’inici diària. Selecciona l’hora d’inici per a tots els dies.
 • Temps d’espera. Es configura segons la unitat establerta a la Durada de reserva. Si està establerta en dies i poses 1, no es podrà fer reserva el dia següent de finalitzar una reserva. Si està establerta en hores, el temps no reservable després d’una reserva seria una hora.
 • Taula horària segons durada. Amb aquest paràmetre controles els marges o lots de temps en què estan disponibles les reserves horàries o per minuts. Per defecte s’estableix en una hora en reserves horàries i en 15 minuts en les reserves per minuts. És a dir, si no està activat i tens reserves de 2 hores, es podrà reservar de 08:00 a 10:00, però també de 09:00 a 11:00. En canvi si l’actives les reserves seran de 08:00 a 10:00, de 10:00 a 12:00
 • Taula horària inclosa l’espera. El pots seleccionar si vols incloure el marge d’espera a la taula horària.

Finestra de reserva

 • Antelació mínima de reserva. Defineix el nombre de dies o mesos d’antelació mínima per poder fer una reserva. Si estableixes 7 dies, es podrà fer una reserva que comenci d’aquí a 7 dies.
 • Antelació màxima de reserva. Defineix el temps màxim en dies, mesos o anys per poder reservar. Si estableixes 3 mesos, les reserves només es podran fer com a màxim dins els propers 3 mesos.

Regles addicionals de disponibilitat

Com en el cas de les regles de preus avançades, i amb un funcionament igual, en aquest apartat pots crear regles de disponibilitat amb el mateix formulari que ja has vist a Yith > Booking > Regles de Disponibilitat.

Persones

Configuració de persones de la reserva

 • Activar opció de persones. Si necessites preus especials o configurar mínims o màxims de persones en la reserva, hauràs d’activar aquesta opció. En cas contrari deixa-la desactivada.
 • Nombre mínim de persones que requereix la reserva.
 • Nombre màxim de persones que admet la reserva.
 • Compta cada persona com una reserva separada. Aquesta opció et permet comptar cada persona com una sola reserva a efectes del límit establert a la pestanya de Disponiblitat > termes de la reserva > Màxim de reserves per unitat. Per defecte una mateixa reserva pot ser comptada com a única encara que inclogui diferents persones. Però d’aquesta manera cada persona serà comptada com una reserva individual fins al màxim de reserves permeses.
 • Activar tipus de persones. Si l’actives es desplegarà la secció següent amb els tipus de persones que hagis creat a Bookings > Persones.

Tipus de persones de la reserva

En aquesta pestanya podràs gestionar les diferents persones o col·lectius que poden intervenir en la reserva.

Quan has activat els tipus de persona a l’apartat anterior, es desplegaran els tipus que tenguis creats a la secció Bookings > People. Pots activar només els que necessitaràs per al producte o servei que estàs editant, i reordenar-los convenientment.

Per a cada tipus de persones pots establir:

 • Nombre mínim i/o màxim requerit del tipus de persones. Per exemple, pot ser necessari un mínim d’un adult.
 • Preu base i quota fixa. Aquests preus s’aplicaran al tipus de persona en substitució dels establerts de manera general.

Nota: També has de tenir en compte que en les regles de preus avançades pots establir condicions temporals per als tipus de persones que hagis creat.

Serveis

A cada producte reservable hi pots afegir serveis addicionals. Els pots crear directament des de la pestanya de serveis de la reserva del producte en qüestió, o bé des de bookings > serveis de reserva que hem vist més amunt, on també podràs editar o eliminar els que hagis fet des d’un producte.

Els serveis de reserva que ja tenguis creats t’apareixeran com a disponibles si cliques damunt el camp d’inserció de serveis. Així, podràs seleccionar els que vulguis incloure al producte.

Els serveis addicionals o inclosos es mostren al formulari de reserva del producte si així ho tens activat a la secció Yith > Booking > Formulari de reserva. Has de tenir marcada la casella de mostrar els serveis inclosos.

En cas contrari, també pots mostrar-los de manera particular a la ubicació que més t’interessi amb el codi [booking_services type=included].

Sincronització

I en darrer lloc, arribam a l’última pestanya de la reserva de producte.

La de sincronització de reserves és important quan també utilitzes serveis externs per admetre reserves, com booking.com. Per evitar un excés de reserves o “overbooking” és necessari que la disponibilitat des de tots els llocs estigui connectada.

El procediment de sincronització amb un servei extern variarà en cada cas, però en general hauràs de copiar l’adreça URL que tens al camp Export Future ICS URL i introduir-la al servei de tercers corresponent. I també obtenir una URL des del lloc del proveïdor extern i afegir-la al camp Import ICS Calendars.

A més, pots afegir tots els serveis externs que vulguis clicant el botó Add ICS Calendar.

D’aquesta manera s’han de sincronitzar les reserves fetes a la teva web o al servei extern en les dues direccions.

Per acabar, recorda que a la secció YITH > Booking tens diferents opcions de configuració de la sincronització a la pestanya d’Opcions > calendaris externs i a la pestanya Eines.

Conclusions


En conclusió, com pots veure YITH Booking and Appointment for Woocommerce es tracta d’una extensió molt potent per crear i gestionar tot tipus de reserves.

En aquest article n’hem repassat pràcticament totes les seves opcions i possibilitats. La combinació dels seus paràmetres globals i particulars, la creació de regles avançades, i les múltiples seccions que es poden configurar permeten elaborar qualsevol reserva imaginable.

I si et trobes amb dificultats per poder crear la reserva específica que necessites, sempre pots recórrer al servei de suport de Yith que segur que et podrà assessorar amb les tecles que has de tocar.

Ara que has arribat al final de l’article, si creus que aquest és el plugin que necessites a la teva web de reserves, pots tornar a la secció del procés per adquirir-lo i seguir-ne les passes, o anar directament a la web del plugin.

Si el que et planteges és tenir la teva pròpia web de reserves dels teus serveis i productes, em pots contactar i m’expliques quin és el teu projecte. Segur que et puc ajudar.

Sobre l'autor

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

<span style="color:#006ff5;">Joan</span>Llompart

JoanLlompart

Disseny web i suport tècnic per a professionals i empreses digitals

Altres articles que et poden interessar

COMERÇ ONLINE

Ressenyes i valoracions de productes a Woocommerce

COMERÇ ONLINE

Guia de Yith Woocommerce Membership

COMERÇ ONLINE

Com crear un formulari de subscripció amb Elementor connectat a ActiveCampaign

COMERÇ ONLINE

Diferències entre eCommerce i eBusiness

Gratis per a subscriptors

Solucions senzilles per a situacions complexes

Aquí pots accedir a tots els continguts del blog, i molt més...

Aconsegueix tot el que tenc per a tu i el teu negoci online

Advertiment

Si et subscrius t’aniré passant un munt de recursos i tindràs accés a continguts gratis que et serviran per muntar el teu negoci online, gestionar el teu eCommerce, o millorar el teu projecte web.

Però també corres el risc d’acabar comprant algun dels meus productes o serveis que et permetran guanyar temps i diners. Si vols, i sinó no. Tu decideixes.

JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, continguts i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de Mailchimp; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis

Inicia la sessió al teu compte

No tens compte? Subscriu-te gratis