Creació i aplicació de cupons a Woocommerce

En aquest article veuràs com pots crear i configurar cupons a la teva botiga online amb Woocommerce per oferir descomptes als teus clients i impulsar les vendes amb ofertes i promocions.

L’ús de cupons en una botiga online és una eina realment útil per incentivar la compra d’articles. Les finalitats dels cupons poden esser ben variades.

Com és evident, la possibilitat d’oferir descomptes puntuals o programats suposarà una alegria per a clients habituals que ajuda a fidelitzar-los. També et permet crear campanyes de promocions amb rebaixes i ofertes concretes per aconseguir nous clients.

I en ocasions, fins i tot et pot ajudar a corregir algun error, teu o del client, i mantenir el grau de satisfacció amb el servei que ofereix la teva botiga.

Activació dels cupons de Woocommerce


La creació de cupons ja ve per defecte a Woocommerce. Però és possible que hagis d’activar aquesta opció si en la teva instal·lació no la tens habilitada.

Per activar la gestió de cupons de Woocommerce has d’anar a Configuració > General. Allà tens l’opció “Activa l’ús de codis de cupó”.

Si el cliques, t’apareix també just a sota una altra opció “Calcula els descomptes de cupons seqüencialment”. Amb aquesta casella activada habilites que quan s’apliquin diversos cupons, el segon cupó es calcula sobre el preu ja descomptat per l’anterior i així successivament.

En cas que ho mantenguis desactivat, en cas de múltiples cupons acumulables s’aplicarà sempre cada cupó sobre el preu inicial del producte.

Una volta deses els canvis amb el botó al final de la pàgina, tindràs al menú de Woocommerce a la barra lateral l’opció “Cupons” des d’on pots gestionar la creació i configuració dels cupons de descompte.

Creació de cupons de descompte


Crear cupons a Woocommerce: primer cupó

Per afegir el teu primer cupó, cliques qualsevol dels dos botons disponibles quan no tens cap cupó creat i accedeixes a la pàgina de creació de cupons.

Crear cupons a Woocommerce: afegir cupó

Com podràs comprovar, la creació d’un cupó és molt senzilla. En el camp Codi del cupó has d’introduir el codi o nom que vulguis pel cupó. El que escriguis aquí serà el que hauran d’utilitzar els teus clients per aplicar el descompte en el moment de fer la seva compra.

Tens un botó que genera codis de cupons aleatòriament per si el necessites per crear els noms dels cupons.

A continuació, tens un camp per afegir una descripció. Aquesta informació és totalment interna i no la veuran els teus clients. Et pot servir per especificar les condicions o detalls del cupó i recordar-ho fàcilment més endavant.

I després, ja a la caixa de dades del cupó, has d’introduir els paràmetres per configurar el seu funcionament.

General

La primera pestanya de les dades del cupó és per als següents paràmetres generals:

 • Tipus de descompte
  • Descompte en percentatge: El descompte s’aplicarà en el tant per cent que es determina al valor del cupó per als productes seleccionats.
  • Descompte fix a la cistella: El descompte s’aplicarà en la quantitat fixa que es determina al valor del cupó per al total de productes que hagis inclòs a la cistella.
  • Descompte fix als productes: El descompte s’aplicarà en la quantitat fixa que es determina al valor del cupó a cada un dels productes seleccionats.
 • Valor del cupó: Valor absolut o percentatge que s’aplicarà, segons el tipus de descompte que hagis triat. L’has d’introduir sense símbol de moneda € ni de tant per cent %.
 • Permetre l’enviament gratuït: Marca la casella si vols que el cupó inclogui enviament gratuït. Per tal que funcioni aquesta opció, has de tenir habilitat l’enviament gratis a la zona d’enviament corresponent mitjançant l’ús de cupons. Pots veure com fer-ho a l’article sobre configuració de les zones d’enviament a Woocommerce.
 • Data de caducitat del cupó: Moment en el qual el cupó ja no es podrà utilitzar. Utilitza l’horari que tenguis establert al teu WordPress a Opcions > General > Zona horària. En la data que escullis l’aplicació de la caducitat es produeix a les 0:00 hores. Per tant el cupó es vàlid fins les 23:59 del dia anterior.

Restriccions d’ús

Crear cupons a Woocommerce: Restriccions d'ús

La segona pestanya de les dades defineix les restriccions d’ús del cupó. Per defecte el cupó és aplicable a tots els productes de la botiga, per a qualsevol usuari. Amb els paràmetres següents pots configurar si es podrà utilitzar el cupó o no segons determinats aspectes:

Segons la despesa

 • Despesa mínima: Aquest camp et permet establir la despesa mínima permesa a l’hora d’utilitzar el cupó. La quantitat introduïda és referida al subtotal del carret amb els imposts inclosos, però no implica possibles despeses d’enviament.
 • Despesa màxima: Com el cas anterior, però referit a l’establiment de la despesa màxima a l’hora d’utilitzar el cupó.
 • Ús individual: Amb la casella marcada, el cupó no es podrà utilitzar en combinació amb altres cupons. En cas que la deixis desmarcada, es podrà utilitzar juntament amb altres cupons.
 • Excloure articles rebaixats: Si no vols que el cupó es pugui aplicar a productes ja rebaixats o en oferta, marca la casella. Tal com indica la descripció, els cupons per article només funcionaran si l’article no està rebaixat. Els cupons per cistella només funcionaran si no hi ha articles rebaixats a la cistella.

Segons el producte

 • Productes: En aquest camp pots introduir productes de la teva botiga als quals s’aplicarà el cupó, o que han de ser a la cistella perquè s’apliqui el “descompte fix a la cistella”.
 • Excloure productes: Al contrari del camp anterior, pots introduir productes als quals no s’aplicaria el cupó, o que no poden ser a la cistella perquè s’apliqui el “descompte fix a la cistella”.

Segons categories del producte

 • Categories de productes: Categories de productes als quals s’aplicarà el cupó, o que han de ser a la cistella perquè s’apliqui el “descompte fix a la cistella”.
 • Excloure categories de productes: Categories de productes als quals no s’aplicarà el cupó, o que no han de ser a la cistella perquè s’apliqui el “descompte fix a la cistella”.

Segons adreça electrònica

 • Correus electrònics permesos: Llista de correus electrònics permesos als quals es pot aplicar el cupó quan es fa una comanda. Es verifica l’adreça de correu que consta a les dades de facturació del client. S’han de separar les adreces amb comes i es pot emprar l’asterisc (*) com a comodí per fer coincidir parts d’una adreça electrònica.

Límits d’ús

Crear cupons a Woocommerce: límits d'ús

I finalment, la tercera pestanya de les dades del cupó són els límits d’ús que permet el codi:

 • Límit d’ús per cupó: Quantes vegades es pot emprar el mateix cupó per qualsevol persona, abans que sigui invàlid.
 • Límit d’ús per usuari: Quantes vegades es pot emprar el mateix cupó per la mateixa persona, abans que sigui invàlid.

Ja només has de clicar el botó de “Publica” perquè el teu cupó es creï i sigui aplicable segons les condicions que hagis establert.

Gestió de cupons


Des de la pantalla de cupons, t’apareixerà la llista de tots els cupons que vagis creant. Des d’aquí els podràs gestionar igual com es fa amb els articles, les pàgines o qualsevol entrada personalitzada. De fet, els cupons no deixen de ser un tipus d’entrada personalitzada com tants altres.

Si passes el cursor per damunt de qualsevol cupó pots veure que les opcions que t’apareixen són les d’editar el cupó, enviar-lo a la paperera, o duplicar-lo.

Per tant pots acabar qualsevol cupó que tenguis començat, corregir o actualitzar-ne un de vigent, eliminar els que ja no tenguin utilitat, o utilitzar un cupó com a model per crear-ne de nous.

A qui i com comunicar els codis de cupons?

Per acabar, a part dels aspectes tècnics dels cupons dins del propi Woocommerce, perquè els cupons compleixin la seva finalitat, et queda comunicar-los als seus possibles destinataris.

Lògicament, segons la configuració i l’objectiu del cupó t’interessarà comunicar la seva existència a un determinat públic o un altre. I en cada cas hauràs d’utilitzar un mitjà diferent per fer-ho.

Per exemple, si és un codi obert a qualsevol visitant de la teva botiga, en pots informar directament a la web. Si el dirigeixes a un públic que tengui algun tipus de relació amb el teu negoci, potser el pots publicar en un article del teu blog o a les teves xarxes socials perquè el puguin aprofitar els seguidors del teu eCommerce.

En canvi, si el cupó és restringit a determinats correus concrets, el més correcte és que ho comuniquis només a les referides adreces electròniques perquè els clients coneguin la possibilitat de gaudir del descompte que els has preparat exclusivament per a ells.

En casos com aquest, el més recomanable és utilitzar un servei d’email marketing extern com ActiveCampaign, que s’integri amb Woocommerce i que et permeti segmentar la teva llista de correu i enviar campanyes automatitzades als clients i contactes.

Conclusions


En aquest article has vist com activar l’opció dels cupons de la teva botiga online, i a crear cupons de descompte amb els diferents paràmetres que venen per defecte amb Woocommerce.

Aquests descomptes els pots crear en percentatge o en una quantitat absoluta d’euros, referits a productes concrets o al contingut de la cistella, o fins i tot per oferir enviaments gratuïts.

Es poden aplicar a qualsevol producte i permetre el seu ús a qualsevol persona, o restringir-los a determinats productes, paràmetres de despeses, usuaris i nombre d’usos, o a data determinada.

Ja pots aplicar el que has llegit i aprofitar els cupons de Woocommerce per augmentar la facturació de la teva botiga online amb campanyes de marketing als teus clients i contactes.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.