Hosting Woocommerce de Webempresa per a botigues online

Si has decidit tenir el teu eCommerce, una de les accions que has de realitzar és contractar l’allotjament de la teva botiga online. En aquest article veurem les característiques dels plans de hosting per a Woocommerce que Webempresa t’ofereix i perquè contractar-ho tu directament.

Per què contractar jo mateix el servei de hosting woocommerce?


Contractar l’allotjament web per a la teva botiga online és una necessitat si vols que el teu comerç realment et pertanyi a tu.

Naturalment, si pretens crear tu mateix una botiga online seguint tutorials i cursos aquesta pregunta no té sentit. Però si vols guanyar temps i encarregues una botiga online et pots trobar bàsicament amb dues situacions diferents:

 • Agències que et volen incloure el servei de registre de domini i allotjament amb la creació del teu eCommerce
 • Professionals que et diran que no t’inclouen aquest servei.

Naturalment també és possible trobar casos a la inversa o situacions intermèdies, però bàsicament aquestes són les dues opcions habituals.

Servei web amb domini i allotjament inclòs?

El primer cas té sentit si realment l’agència o professional que contractis disposa de servidors propis. D’aquesta manera són ells qui gestionen directament l’allotjament web com a part del seu model de negoci.

Però si el que fan és utilitzar un compte obert a un servei especialitzat de hosting que pot contractar qualsevol usuari des d’internet, és evident que no és la millor opció per a tu.

Deixar el servei de hosting (i el registre del teu domini) a mans d’un tercer és com llogar un local quan en tens un de propi perfecte i el desaprofites. Un recurs malaguanyat, perquè et sortirà més car i dependràs sempre d’un tercer per fer gestions senzilles que pots fer tu perfectament.

I com pots saber si l’agència o professional en qüestió treballa amb servidors propis o no? Pregunta-ho sense manies.

Si ja tens web i domini en marxa, pots fer una cerca Whois per saber els servidors a on apunta el teu domini i t’apareixeran els nameservers, que normalment inclouen el nom de l’empresa d’allotjament. Així sabràs si amb qui tractes sobre la teva web és el propietari dels servidors o només t’està fent d’intermediari.

Si el negoci és teu, tu controles la teva marca i l’allotjament

L’altre cas és el de professionals especialitzats en disseny web que et demanaran que registris tu el teu domini i contractis l’allotjament on et faran la web.

Per què? Hi ha motius de sobres per fer-ho així.

Motius legals i de responsabilitat

El primer de tots, és que tu siguis el propietari de la teva marca a internet i de l’allotjament on es pugin els arxius de la web i bases de dades que la fan funcionar.

Si t’has de construir una casa o un local comercial, li demanes al constructor que compri ell els terrenys i que estiguin al seu nom? No, veritat?

A més, al principi les webs eren més estàtiques i presencials. Però de cada vegada més els projectes web són autèntics negocis online per ells mateixos. Açò també propicia que tant el domini com el servei de hosting estiguin directament a nom i sota control directe de l’emprenedor.

Motius econòmics

També et surt més bé de preu. És normal, si contractes tu directament el servei de domini i allotjament el més habitual és que et surti més barat que si el contracta a un proveïdor extern qui et fa la web i després t’ho cobra ell a tu.

Motius d’especialització

Un altre motiu és l’especialització. Segurament aquest motiu és l’origen d’aquesta separació actual dels serveis de domini i allotjament i de creació de webs.

Els serveis que volen abarcar de tot i atendre tothom a internet no funcionen. A dia d’avui l’especialització o hiperespecialització s’imposa a la xarxa.

Si et dediques al negoci d’allotjament web, per donar un bon servei de hosting has d’invertir en mitjans humans i materials. Les webs avui han de funcionar sense interrupcions perquè moltes ja són autèntics negocis online, no pàgines estàtiques de targeta de presentació.

Una interrupció inoportuna pot sortir molt cara.

En canvi, si et dediques al disseny web, per destacar a internet t’has de centrar en un sector de mercat o una tipologia de webs. Si inclous el servei d’allotjament per fer la web però el contractes a un servei de hosting extern perquè no tens els mitjans, et trobaràs amb incidències o peticions dels clients que no tenen a veure amb la teva especialització ni tampoc estan sota el teu control.

Però el client és a tu a qui ha contractat. Quan les webs eren únicament presencials una caiguda de la pàgina deguda a un problema del servidor té una importància relativa. Però si la web és un negoci del que depenen vendes i ingressos, la cosa canvia.

Si hi ha cap incidència a la web que s’hagi de resoldre via hosting, el propietari de la web ha de ser molt lliure de poder decidir si contacta ell directament amb el servei d’allotjament, amb el creador de la web si li inclou suport tècnic posterior per aquest tipus de gestions, o amb qualsevol altre professional de la seva confiança.

Per tant es tracta també sobretot de ser honestos. I de ser responsables del que pertoca. A cada u el que és seu.

Els Programes d’Afiliat dels serveis d’allotjament

I finalment, tampoc es pot obviar que avui en dia molts serveis d’allotjament especialitzats són els primers en impulsar que el seu client final sigui directament el titular de la web amb els seus programes d’afiliació.

Els programes d’afiliat permeten les empreses de hosting guanyar nous clients mitjançant la promoció que els realitzen els afiliats, a canvi d’una comissió percentual o d’una quantitat fixa.

Es tracta d’un model en el que tots hi guanyen:

 • Els serveis de hosting sumen clients.
 • Els afiliats guanyen una comissió. Normalment els propis professionals web que així no han de gestionar un servei que no és seu.
 • I el client final contracta directament el servei com a responsable i de manera més econòmica.

Què són els Plans de Hosting Woocommerce de Webempresa?


Molt bé. Fins aquí hem vist per què avui en dia es separa de cada vegada més el servei de hosting del servei de creació web. Ara hem de veure què són i què ens ofereixen els plans de hosting Woocommerce de Webempresa.

Hosting Woocommerce de Webempresa

Com ja deus saber, Webempresa és el servei d’allotjament en el que hi tenc aquesta mateixa web des del seu naixement. Aquí la vaig començar i aquí m’he quedat.

I no és que no conegui d’altres serveis. En conec uns quants per altres projectes. Però de moment no he trobat cap alternativa que em convenci prou, ni he tingut cap motiu per canviar de casa.

A Webempresa hi ha diferents Plans d’allotjament que tenen entre ells moltes semblances i alguna diferència remarcable.

En general, et poden interessar els següents plans:

 • Plans de Hosting WordPress (abans anomenats Hosting WordPress Alta Capacitat), que pots revisar aquí.
 • Plans de Hosting WordPress Alt Rendiment. Els pots consultar en aquesta pàgina.
 • Plans de Hosting Woocommerce que tens a un clic.

Dels dos primers, ja n’he parlat en aquest article. Però i els Plans de Hosting Woocommerce?

Aquest tipus de plans, com el seu nom indica, estan pensats per a botigues online fetes amb Woocommerce. Però en realitat, aquests plans són tècnicament idèntics als plans generals de Hosting WordPress.

De fet, si cliques l’enllaç per veure totes les característiques dels plans de Hosting Woocommerce, la pàgina que s’obre és la de Hosting WordPress.

Llavors quin sentit té la pàgina de presentació dels Hosting Woocommerce? Evidentment es tracta d’estratègia comercial. Una pàgina d’allotjament per a Woocommerce és útil per atreure tràfic de persones que cerquen allotjar la seva botiga online amb Woocommerce.

I s’ha de reconèixer que és còmode i molt clar per a algú que cerqui específicament aquest servei. Posar les coses fàcils sempre és d’agrair, i en aquest aspecte Webempresa ho fa molt bé.

Quin pla és millor per començar una botiga online amb Woocommerce?

Llavors la pregunta aquí és: Quin és el pla de hosting a Webempresa més adequat per començar una botiga online amb Woocommerce?

A Webempresa, com a hosting especialitzat en WordPress qualsevol dels seus plans servirà. En tots es podrà instal·lar WordPress amb Woocommerce i funcionarà la teva botiga com un rellotge.

Ara bé, jo el que recoman per començar és el Pla M de Hosting Woocommerce. O el que és el mateix, el Pla M de Hosting WordPress. El motiu fonamental és que el Pla Inicial dels Plans d’Alt Rendiment només ofereix 1Gb d’espai de disc. I aquesta característica sí que pot resultar una mica limitada per a una botiga online mitjana.

Característiques a tenir en compte del Pla M

En canvi, els 5Gb del Pla M pel mateix preu sí que donen marge per llançar el teu ecommerce i poder créixer sense quedar estancat per falta d’espai.

De totes maneres, s’ha de tenir en compte que el Pla M de Webempresa només permet gestionar un sol domini i una web.

Altres prestacions que defineixen aquest pla són els 200 GB de transferència mensual, i que es recomana per a un tràfic de fins a 30.000 visites mensuals. Unes xifres que fan que n’hagis de tenir més que de sobres per a la teva botiga online.

La resta de característiques són les comunes dels plans de Webempresa:

 • Garantia del 99,9% de temps online per a la teva web perquè els teus visitants no es trobin la botiga caiguda o inaccessible.
 • Registre de domini gratis el primer any.
 • Optimitzador d’imatges
 • Atenció al client a qualsevol hora tots els dies de l’any.
 • Adreces de correu electrònic il·limitades
 • Instal·lació automàtica de WordPress + Woocommerce. Facilitaràs la feina d’instal·lació per començar a configurar la teva botiga online.
 • Discs SSD per a màxima velocitat.
 • Garantia de 30 dies per a devolució de l’import

Pel que fa a la seguretat, disposaràs de:

 • Certificat SSL gratis amb Let’s Encrypt. Seguretat per a les transaccions econòmiques i les transmissions de dades. La teva web apareixerà com a segura als navegadors.
 • Còpies de seguretat automàtiques diàries i autorecuperables de la teva botiga online. Perquè puguis restaurar la web en cas de desastre.
 • Protecció anti-hackejos.
 • Un any gratis del Ciberprotector: el gestor de contrasenyes i escut digital de Webempresa.

Conclusions


En aquest article has entès perquè avui en dia molts de professionals demanen que els usuaris contractin directament pel seu compte el servei d’allotjament i el registre de domini. Una bona pràctica que no sempre ha estat aplicada, i que té el seu origen en l’hiperespecialització que ja domina internet i els negocis digitals.

També hem vist com els plans de Hosting Woocommerce de Webempresa són una presentació específica per a botigues online dels seus plans d’allotjament WordPress. Contractar el Pla M és una magnífica elecció que et recoman per posar en marxa el teu eCommerce.

I si ja tens servei d’allotjament i no estàs satisfet amb el teu actual servidor, traslladar a Webempresa la teva botiga online és molt fàcil amb Supermigrator.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.