Ordenar productes de Woocommerce manualment

En aquest article veuràs com ordenar els productes de la teva botiga online manualment. Sense extensions ni codi, només amb les opcions per defecte de Woocommerce.

Quan parlam d’ordenació de productes a Woocommerce, tradicionalment ens hem referit als tipus predeterminats d’ordre que ja venen preparats amb aquesta extensió per a ecommerce de WordPress.

Aquests ordres es poden trobar al Personalitzador > Woocommerce > Catàleg de productes on tens les següents opcions d’Ordre de productes predeterminat:

Ordenar productes de Woocommerce
  • Ordre predeterminat (ordre personalitzat+nom)
  • Popularitat (vendes)
  • Qualificació mitjana
  • Ordenar per més recents
  • Ordena per preu (asc)
  • Ordenar per preu (desc)

La primera opció és l’ordre que ve per defecte si no el canvies.

Els productes apareixen al catàleg de la botiga segons els vas creant, per ordre alfabètic. I de fet, si vols personalitzar l’ordre dels producte al teu gust, convé que tenguis aquesta opció marcada.

Si en tens prou mostrant els productes segons qualsevol dels altres criteris (vendes, preu, qualificació o novetats) només has de seleccionar el teu preferit i ja està.

A més, has de tenir en compte que els usuaris de la botiga podran canviar aquest ordre si volen amb el camp seleccionable que apareix damunt els productes. Sempre que no l’hagis desactivat, és clar.

Ordenar productes de Woocommeerce

Com ordenar els productes de Woocommerce manualment


Totes les opcions anteriors predeterminades poden ser interessants, encara que són totalment tancades. Però què passa si t’interessa que els productes apareguin a la botiga en un ordre concret? O que en una determinada categoria apareguin primer uns productes destacats?

Doncs ordenar productes de Woocommerce manualment avui és dia és la cosa més fàcil del món.

Per fer aquesta ordenació no necessites instal·lar cap plugin, ni incloure cap codi especial a la teva botiga online. Amb les opcions pròpies de Woocommerce és perfectament possible modificar l’ordre en què es mostren els productes del teu catàleg.

Pots fer-ho de dues maneres:

Ordenar productes de Woocommerce des de cada producte

En primer lloc, dins de la pantalla d’edició de cada producte, a la caixa de Dades del producte, has d’anar a la pestanya Avançat. Allà hi trobaràs un camp que diu Ordre del menú que per defecte ve amb un valor 0. Aquest valor indica la posició de l’ordre personalitzat.

Ordenar productes de Woocommerce manualment

Si assignes un nombre en aquest camp, els productes es mostraran segons l’ordre que hagis marcat de menor a major.

Ordenar productes de Woocommerce des de Tots els Productes

En segon lloc, tenim una opció més fàcil i pràctica encara. Quan ja tens molts productes creat i t’interessa mostrar-los en un ordre determinat, ho pots fer des de la pantalla de Tots els Productes.

En aquesta pàgina tens una pestanya que diu “Ordenació” que serveix precisament pel que diu, per ordenar els productes de manera fàcil i senzilla.

Només has de clicar la pestanya i veuràs que quan passes per damunt dels productes, el teu cursor es converteix en una mà per arrossegar els ítems. Així, només necessites clicar un producte i arrossegar-lo a la posició que desitgis.

Aquesta funcionalitat el que fa es variar el nombre d’ordre dels productes que hem vist abans.

Lògicament, si desitges personalitzar l’ordre d’una determinada categoria pots seleccionar aquesta categoria al filtre corresponent i després els ordenes segons el teu gust o interès.

Ordenar productes de Woocommerce manualment

Ordenar les categories de productes de forma manual


I per acabar, també podem ordenar les categories dels productes perquè es mostrin en l’ordre que prefereixis.

Aquesta opció és útil si tens definit que a la teva botiga es mostrin les categories de productes enlloc de directament tots els productes, o a més a més dels productes.

I modificar l’ordre és tan senzill com hem vist abans amb els productes. Només has d’anar a Productes > Categories i tens la llista de categories creades. Al final de cada fila tens una icona de tipus hamburguesa, amb tres ratlles. La cliques i arrossegues cada categoria a la posició que vulguis.

I ja està.

Conclusions


Amb aquest article tan senzill hem vist com pots ordenar productes de Woocommerce manualment segons t’interessi.

Ara ja saps que a més de les opcions predeterminades d’ordenar el teu catàleg, pots canviar l’ordre de cada producte individualment perquè aparegui en la posició que tu vulguis. I ho pots fer tant des de la fitxa de producte, com des de la pàgina de tots els productes.

La primera opció pot ser útil en el moment de crear els productes, encara que també ho pots fer si l’edites posteriorment.

I la segona opció és millor i més pràctica si tens diversos productes que vols ordenar. D’aquesta manera no has d’entrar a la fitxa de cada producte i ho pots gestionar tot des del mateix lloc de manera visual.

I per acabar, aquesta manera d’ordenar el productes també la pots aplicar a les categories de productes perquè es mostrin a la teva botiga en l’ordre que més t’agradi.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.