Els blocs de Gutenberg per a Woocommerce

Utilitzar els blocs de Gutenberg per a Woocommerce és la manera més fàcil de mostrar els continguts de la teva botiga online en pàgines i entrades del teu WordPress.

A l’hora de mostrar els productes, continguts o les diferents opcions de visualització que incorpora Woocommerce, tens diverses possibilitats.

Una és deixar que Woocommerce faci la instal·lació automàtica de les seves pàgines per defecte, bàsicament la de botiga, carret, caixa i compte d’usuari.

Per tenir més control i personalitzar la presentació dels continguts, ja vam veure que tens els shortcodes de Woocommerce. Aquests codis curts et permeten crear les mateixes pàgines de Woocommerce d’una forma manual. I també llistats de productes, categories o elements que pots introduir tant en pàgines com també en qualsevol article del teu blog.

Però a més, també tens l’opció d’utilitzar els blocs de Gutenberg per a Woocommerce. Si no t’agrada treballar amb codis, o com a complement a l’anterior, amb el maquetador o editor de continguts per defecte de WordPress tens un gran aliat.

En aquest article veuràs quins blocs de Woocommerce tens amb Gutenberg, i com afegir-ne més.

Els blocs de Gutenberg per a Woocommerce predeterminats


Amb l’editor per defecte de WordPress, el maquetador de blocs Gutenberg, pots mostrar els continguts que necessites a les pàgines estàtiques de la web i a les entrades del teu blog.

I a Gutenberg també disposes de blocs de Woocommerce per incloure elements del teu eCommerce d’una manera fàcil, ràpida i còmode.

Blocs de Gutenberg per a Woocommerce

Quan edites una pàgina o entrada, només has de seleccionar els bloc de Gutenberg que desitges de la secció de Woocommerce. Recorda que tens accés a les diferents seccions clicant damunt la icona de “+” tant a la barra superior de Gutenberg com dins el propi editor.

El llistat de blocs actualment disponibles és el següent:

 • Totes les revisions
 • Categoria destacada
 • Producte destacat
 • Productes escollits a mà
 • Els productes més venuts
 • Llista de categories de producte
 • Productes per categoria
 • Productes més nous
 • Productes a la venda
 • Productes per atribut
 • Productes més valorats
 • Revisions per producte
 • Revisions per categoria
 • Cerca de productes
 • Productes per etiqueta
 • Tots els productes
 • Filtrar productes per preu
 • Filtrar productes per atribut
 • Filtres de productes actius

Per suposat, cada un d’aquests blocs té les seves opcions de configuració. Pots canviar paràmetres dins el propi bloc i a la barra lateral.

En veurem dos com a exemple.

Dos exemples de blocs de productes amb Gutenberg

Bloc de productes escollits a mà

Per exemple, si en un article parles d’un tema relacionat amb un producte de la teva botiga i el vols incloure, incorpores el bloc de productes escollits a mà i podràs seleccionar el producte o productes que vols mostrar des de la configuració del bloc.

A part, també ho pots fer des de la pestanya de bloc a la barra lateral de Gutenberg, on tens opcions addicionals com el nombre de columnes, mostrar o amagar determinats elements dels productes com el preu o les valoracions, o l’ordre de visualització.

Blocs de Gutenberg per a Woocommerce: productes escollits a mà

I el resultat es mostrarà així quan cliques el botó de Fet.

Bloc de producte destacat

Una altra opció per mostrar un producte en una pàgina de venda específia o en un article és incorporar-lo amb el bloc de producte destacat.

Aquest bloc no és per mostrar només algun dels productes que tenguis configurats com a destacats del teu Woocommerce. Serveix per visualitzar qualsevol producte de la teva botiga amb un format especial, com a imatge d’amplada completa o com a imatge destacada dins l’entrada que estiguis treballant.

Blocs de Gutenberg per Woocommerce: producte destacat

Amb aquest bloc tens opcions d’alineació del text i el botó, colors o ajustar l’enquadrament de la imatge del producte, entre d’altres.

Extensions de Blocs de Gutenberg per a Woocommerce


Els blocs de Gutenberg per a Woocommerce incorporats per defecte a l’editor de WordPress van creixent en nombre i opcions de configuració. Però també és possible afegir-ne més mitjançant extensions.

Woocommerce Blocks

Wootenberg: l'extensió dels Blocs de Gutenberg per a Woocommerce

En primer lloc, no podem deixar de fer menció a Woocommerce Blocks. Es tracta de l’extensió oficial de Woocommerce. De fet, és una extensió per a provar les noves incorporacions de blocs i les actualitzacions dels ja existents. Però les versions estables dels blocs ja s’inclouen a l’editor de WordPress per defecte amb Woocommerce.

Per tant, en certa manera és duplicar el que ja tens sense afegir un catàleg de novetats gaire extens.

Utilitza’l amb precaució i com a camp de proves.

Gutenberg WooCommerce Blocks

Gutenberg Woocommerce Blocks: una alternativa als blocs oficials de Woocommerce

L’extensió Gutenberg Woocommerce Blocks sí que incorpora un catàleg amb prou opcions que el converteixen en una alternativa o un complement als blocs de Gutenberg oficials de Woocommerce .

Amb la seva col·lecció de blocs disposes de llistats, graelles, carroussel de productes, amb filtres i selecció de productes, personalització de tipografies, opcions de navegació i càrrega de productes AJAX i efectes d’animació.

Però perquè vegis una mostra ràpida de les seves possibilitats, que millor que fer un cop d’ull al seu propi vídeo promocional de només 3 minuts.

Conclusions


En aquest article hem fet un repàs a una de les opcions que tens per mostrar continguts del teu eCommerce amb els blocs de Gutenberg.

En primer lloc, has vist que disposes d’una bona col·lecció de blocs incorporats a l’editor de WordPress de manera predeterminada només pel fet de tenir Woocommerce.

I després també pots optar per ampliar o complementar els blocs disponibles i les opcions amb una extensió com la de Gutenberg Woocommerce Blocks.

Altres articles que et poden interessar

No marxis sense dir res!

Informació sobre Protecció de Dades Personals - JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar els comentaris en aquest blog; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen als servidors de Webempresa (UE) – Veure política de privacitat de Webempresa; Drets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal en aquest lloc web.

RUTA AMB ELS PREPARATIUS PER CREAR EL TEU ECOMMERCE

coberta-ebook-ruta-preparatius-ecommerce

QUÈ NECESSIT PER TENIR UNA BOTIGA ONLINE?

EBOOK GRATIS descarregable de regal amb la subscripció al blog.

La guia que t’ajudarà amb les tasques que has de realitzar abans de la creació de la teva botiga online.

On vols rebre lA GUIA GRATIS?

Amb la subscripció podràs rebre les novetats del blog i altres possibles ofertes i regals!

Informació sobre Protecció de Dades Personals – JoanLlompart.com t’informa que les dades de caràcter personal que proporciones emplenant aquest formulari seran tractades per Joan Llompart Muñoz com a responsable d’aquest lloc web; Finalitat: gestionar l’alta a la subscripció al blog i enviar-te el butlletí amb les publicacions, recursos gratis i novetats relacionades; Legitimació: Consentiment de l’interessat; Destinataris: les teves dades es desen a una base de dades propietat de la plataforma de corrreu electrònic MailChimp (EUA) – Veure política de privacitat de MailchimpDrets: pots accedir, rectificar, limitar o suprimir totes les teves dades a info@joanllompart.com; Per a més informació consulti la informació legal d’aquest lloc web.